• Aktuálne v našej škole

        • UČENIE BUDE "MALINA"

        • 25.02.2022 18:43
        • V našej základnej škole sa zameriavame najmä na vyučovanie a všestranný rozvoj osobnosti žiakov od športu cez tradície až po technológie.

        • Snaha vytvárať rôznorodé príležitosti pre žiakov tak, aby mohli objaviť oblasť, v ktorej by sa chceli rozvíjať a rásť a pomôcť žiakom nadobudnúť zručnosti potrebné pre život, uplatnenie sa a sebarozvoj v neustále sa meniacich podmienkach súčasnej doby, je dlhodobo cieľom nášho učiteľského tímu.
          Upcyklovanie a moderné technológie – to znie celkom nezlučiteľne. Nemusí to však byť tak. Mnoho komponentov, ktoré sú určené na vyhodenie, môže ešte slúžiť roky. Nemožné? Práve naopak. Je to malina!

          “Prostredníctvom metodiky STEM (Science, technology, engineering, and mathematics) sa snažíme rozvíjať zručnosti dôležité pre osobný aj profesijný život, v neustále meniacom sa svete, ako sú riešenie problémov, spolupráca, kritické myslenie, fexibilita, zodpovednosť. Rovnako však vnímame jedinečnosť a individualitu našich žiakov v každom zmysle, preto sa usilujeme pôsobiť inkluzívne v rámci triedy, školy i komunity,” povedal Rastislav Očenáš, školský digitálny koordinátor našej školy.

          V projekte “Učenie je malina” oživia jednodoskové počítače Raspberry PI vyradené monitory, klávesnice a myši, pomôže starším žiakom porozumieť, ako počítač funguje, naučia sa ho „vytvoriť“, zaviesť doň operačný systém, naučia sa k PC pristupovať ako tvorcovia, nie ako konzumenti. Vytvorené počítače zas pomôžu vo vyučovaní žiakom 1.stupňa priamo v ich triedach, čím spojíme zdanlivo nezlučiteľné. Prvákov s deviatakmi, vyradenú techniku s najmodernejšou, počítače i ekológiu.
          Aktuálne sa nachádzame vo fáze zberu “elektroodpadu” - teda vyradených komponentov, ktoré čoskoro upcyklujeme na svižné a užitočné počítačové zostavy.

          Pri realizácii tohoto projektu nás podporila spoločnosť SK-NIC čiastkou 6650€. Podporu však vnímame nielen vo finančnej rovine, ale aj v osobnom záujme predstaviteľov spoločnosti o realizáciu projektu, či pomoc pri jeho propagácii.
          Veríme, že aj realizáciou tohto projektu sa posunieme v rámci regiónu opäť o niečo bližšie k pozícii lídra digitálnych inovácii v prostredí základných škôl.

          VIDEO UČENIE BUDE MALINA

           

           

           

        • Naspäť na zoznam článkov
        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...