• Aktivity a súťaže

          • Úspech na MS Slovenska v bedmintone
            • Úspech na MS Slovenska v bedmintone

            • Na Majstrovstvách Slovenska registrovaných  hráčov v bedmintone v kategórii do trinásť rokov, ktoré sa uskutočnili v Bratislave,  sa stal Andrej Suchý  Majstrom Slovenska v troch disciplínach - v dvojhre, zmiešanej štvorhre so svojou sestrou Sarah Antóniou a v štvorhre so spoluhráčom z Púchova.
               
          • Vianočné prázdniny
            • Vianočné prázdniny

            • Vianočné prázdniny sú v dňoch 23.12.2019 - 07.01.2020. Prežite ich v zdraví, pohode a v radostnej atmosfére. Vyučovanie po prázdninách sa začne v stredu 8. januára 2020.

               
          • Prečo mám rád slovenčinu, prečo mám rád Slovensko 2019
            • Prečo mám rád slovenčinu, prečo mám rád Slovensko 2019

            • Dňa 11.12.2019 sa v priestoroch študovne Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra  Zvolen konalo vyhodnotenie 26. ročníka regionálnej súťaže Prečo mám rád slovenčinu, prečo mám rád Slovensko.
              Do literárnej súťaže sa zapojilo desať základných škôl nášho regiónu. Spolu bolo zaregistrovaných 95 žiackych prác. Ocenených bolo štrnásť prác žiakov z troch základných škôl (ZŠ Rázusova Zvolen, ZŠ Hrnčiarska Zvolen a ZŠ A. Sládkoviča Sliač).
            • Mikuláš v škole

            • Do galérie Mikuláš v škole boli pridané fotografie.

              Našu školu navštívil 5.12. v dopoludňajších hodinách Mikuláš so svojimi pomocníkmi - anjelom a čertom. Každý žiak dostal od Mikuláša sladký darček. Žiaci prvého stupňa mu zaspievali pieseň alebo zarecitovali nejakú peknú básničku, kým čert označoval čiernym uhlím nezbedníkov. Na záver sa všetci spolu odfotografovali.

               

            • Sládkovičova má talent

            • Do galérie Sládkovičova má talent boli pridané fotografie.

              Dňa 13. decembra bolo v našej škole rušno po celý deň. V dopoludňajších hodinách mali žiaci možnosť zúčastniť sa vianočných dielničiek, kde mohli sledovať a vyskúšať si svoju šikovnosť pri výrobe dekoratívnych predmetov či sladkostí určených na vianočné sviatky. Deti navštívili nasledujúce dielne:
              -    hrnčiarsku
              -    výrobu oblátok
              -    pečenie medovníkov
              -    výrobu papierových ozdôb na stromček
              -    výrobu sviečok
              -    modrotlačovú dielňu
              -    drôtovanie
              V popoludňajších  hodinách sa v hale našej školy uskutočnila slávnostná akadémia s názvom Sládkovičova má talent. Na pódiu sa predviedli žiaci našej školy spevom, tancom, sviatočným slovom, cvičením, hrou na hudobné nástroje, krátkym divadelným predstavením. Ich výborný výkon ocenili v hľadisku pozvaní zahraniční hostia, rodičia, starí rodičia, spolužiaci, pedagógovia. Akadémia i dielne sa konali s finančnou podporou BBSK.
              Na začiatku slávnostnej akadémie pani primátorka odovzdala pochvalné uznania a darčeky žiakom Nikole Kosturjakovej, Júlii Kosturjakovej a Andrejovi Suchému, ktorí boli pedagógmi navrhnutí na ocenenie za významné úspechy a reprezentáciu školy.
              Po skončení akadémie sa v priestoroch školy konali tradičné vianočné trhy. V stánkoch si mohli návštevníci pozrieť výsledok tvorivosti našich žiakov a kúpiť si ponúkané dekoratívne i úžitkové predmety a súťažné  medové koláčiky. Výnos z týchto výrobkov bude určený na ďalšiu podporu tvorivosti našich detí. Zároveň sa rodičia a hostia mohli stretnúť v priateľskej atmosfére pri výbornej kapustnici a punči.
              Ďakujeme všetkým pedagógom, rodičom a priateľom školy za výraznú pomoc pri organizácii celého dňa.
                                                                                                                                                        Mgr. Eva Pintérová
               

               

          • Úspechy hráčov bedmintonového krúžku
            • Úspechy hráčov bedmintonového krúžku

            • Na Majstrovstvách Slovenska  v kategórii do jedenásť rokov  v Rožňave, žiačka našej školy Sarah Antónia Suchá získala bronzovú medailu v štvorhre spolu so spoluhráčkou z Prešova.


               

            • "Spelling Bee" - školské kolo

            • Do galérie "Spelling Bee" boli pridané fotografie.

              29. novembra 2019 sa konalo školské kolo súťaže v hláskovaní “Spelling Bee”. Spelling bee je národná súťaž v USA od roku 1925. Každoročne sa do nej zapojí 11 miliónov študentov, aby získali titul "Majster v hláskovaní". Stala  sa inšpiráciou aj pre iné, nielen anglicky hovoriace krajiny. "Spellovanie" je hláskovanie jednotlivých slov po písmenkách. Súťaž sa zameriava na správnosť a tiež rýchlosť.
                   Na našej škole sa do nej zapojili žiaci 4. a 5. ročníka. Ich úlohou bolo ovládať anglickú abecedu a súčasne slovnú zásobu, ktorú preberajú na hodinách angličtiny. Súťažilo sa v 4 kategóriách: správne napísať anglické slovo; anglické slovíčko vyhláskovať po písmenku; preložiť výraz zo slovenčiny do angličtiny a následne ho vyhláskovať. Poslednou úlohou bolo vyhláskovať čo najviac anglických slov za 1 minútu. Všetkým zúčastneným ďakujeme a výhercom srdečne blahoželáme!
              Umiestnenie žiakov:
              Kategória 1A (4. r.)
              1. miesto: Nikolas Bellos (4. C)
              2. miesto: Leo Kavčiak (4. C)
              3. miesto: Gregor Sedliak (4. B)

              Kategória 1B (5. r.)
              1. miesto: Dorota Bačková (5. A)
              2. miesto: Hana Černajová (5. B)
              3. miesto: Marko Petrus (5. B)

              Mgr. Miroslava Borbélyová

               

            • "Sládkovičova má talent" očami rodiča - Poďakovanie

            • V piatok 13.12.2019 sa na našej škole konala Vianočná akadémia – Sládkovičova má talent.
              V škole prebiehali celý deň tvorivé dielne. Aj my - rodičia  sme dostali ponuku od pani Groves, či by sme mohli prísť medzi deti a spestriť  tvorivosť našich detí. Ponuku sme prijali s pani Bogacki.
               
        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...