• Aktivity a súťaže

            • 2.B - Malí výskumníci

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album 2.B -  Malí výskumníci.

              Dnes žiaci v 2.B ukončovali tému "pôda". Celá 2.B sa zmenila na vedecké laboratórium, preskúmali sme vzorky pôdy a svoje zistenia sme zhrnuli formou  pojmových máp. Žiaci pracovali v tímoch a nakoniec svoje zistenia porovnali. Možno raz svoje vedomosti a poznatky využijú pre zachovanie a ochranu pôdy - prírodného bohatstva - našej planéty, či možno kultiváciu celkom novej marťanskej pôdy? Každopádne, aj učivo o pôde len podporilo našu chuť objavovať.

            • ŠKD - Erasmus+ e4L - Hrady a zámky na Slovensku

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠKD - Hrady a zámky na Slovensku.

              V minulom školskom roku  sa deti ŠKD oboznámili s hradmi a zámkami, ktoré sa nachádzajú v blízkom okolí. Počas letného tábora sme navštívili Zvolenský hrad, Vodný hrad Hronsek a Mestský hrad Barbakan v Banskej Bystrici.

              Aj v tomto školskom roku spoznávajú deti nové hrady a zámky celého Slovenska. Najskôr si pozrú prezentáciu a potom  zábavnou formou si utvrdzujú poznatky . Hrajú  pexesá, stavajú pevnosti,  na mape spájajú  miesta s obrázkami hradov a zámkov , súťažia vo  vedomostných testoch  a vytvárajú názvy z poprehadzovaných písmen. 

              Predpokladám, že opäť v letnom tábore budeme mať možnosť navštíviť aj vzdialenejšie hrady, alebo ich zrúcaniny. Pre deti to bude ozajstný zážitok.

              Tatiana Groves

            • ŠKD - Vesmírna pošta

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠKD - Vesmírna pošta.

              Zaujala ma informácia o lete pohľadníc do vesmíru. Deti som oboznámila s podmienkami a hneď chceli vyrábať vesmírne pohľadnice. Podmienkou bolo zaregistrovať sa, získať ID kód a súhlas rodiča. Do projektu sa zapojili deti VI. a II. oddelenia. (3.A, 4.B a 3.C)
              Všetky podmienky sme splnili. Pohľadnice sme zabalili a poslali na Fakultu elektrotechniky do Bratislavy. Čo sa s nimi bude diať? Raketa New Shepard spoločnosti Blue Origin pohľadnicu vynesie na hranicu vesmíru. Na ceste späť bude každá pohľadnica označená pečiatkou „letelo do vesmíru“ a potom bude deťom vrátená na korešpondenčnú adresu ako unikátna spomienka na vesmírny let. Deti sa tešia na unikátnu pamiatku z vesmíru.
              Tatiana Groves

          • Naša škola získala ocenenie od Európskej komisie
            • Naša škola získala ocenenie od Európskej komisie

            • Naša škola získala v uplynulom týždni ocenenie od Európskej komisie za aktivity počas medzinárodného týždňa programovania - CODE WEEK 2021. Žiaci 2.B s pomocou tretiakov a piatakov pod vedením Mgr. Očenáša a Mgr. Storošku vymysleli unikátny systém triedenia odpadov v modelovom mestečku.
            • Projekt eTWINNING - Z rozprávky do rozprávky

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt eTWINNING - Z rozprávky do rozprávky.

              Ďalším projektom programu eTwinning, na ktorom pracujú deti z nášho ŠKD má názov Z rozprávky do rozprávky. Deti z III. oddelenia spolupracujú s deťmi zo Školskej družiny ZŠ Schulzovy sady, Dvůr Králové nad Labem, Česká republika.  Vzájomne sa  oboznamujú  s ľudovými alebo autorskými českými a slovenskými rozprávkami,  spoznávajú cudzojazyčný text, snažia sa  porozumieť textu, rozprávky prezentujú formou výtvarnou a dramatickou. Cieľom projektu je 
              - čítať a počúvať s porozumením text v cudzom jazyku,
              - spoznávať a identifikovať odlišnosti cudzieho jazyka,
              - spoznávať kultúru a tradície partnerskej krajiny prostredníctvom rozprávok a príbehov,
              - rozvíjať u detí prácu s neznámym textom,
              - rozvíjať čitateľskú gramotnosť formou hry.
              Deti sa učia vzájomne spolupracovať, môžu sa otestovať v porozumení českého jazyka a zároveň majú možnosť nadviazať nové priateľstvá.Z realizovaných aktivít možno spomenúť návrhy na logo projektu, ktoré si tvorili a odhlasovali deti samy, české deti vytvorili a poslali nám vlastný adventný kalendár s vianočnými príbehmi. Tie sme si pred Vianocami postupne čítali a ilustrovali. Zároveň sme im poslali naše vianočné rozprávky, ktoré sa im páčili. Aktivity, realizované v rámci tohto projektu sú prezentované na školskej nástenke a o ďalších aktivitách budeme priebežne informovať aj na stránke školy.
              Vypracovala: Zuzana Závišická, vychovávateľka ŠKD

          • Najkrajšie chvíle s mojimi starými rodičmi 2021 výtvarná a literárna súťaž
            • Najkrajšie chvíle s mojimi starými rodičmi 2021 výtvarná a literárna súťaž

            • Témou deviateho ročníka súťaže bolo - Šport, starí rodičia a ja
              V súťaži, v ktorej účastníci prezentovali  svoj vzťah ku starým rodičom sa vyjadrovali nielen slovne, ale aj výtvarne. Prezentovali svoj detský pohľad na vzácne chvíle strávené so starými rodičmi. Práce  boli ukážkou postrehov, vtipných  situácii aj ponaučení.

               

          • Bábovková výzva - Láskavosť cez sladkosť
            • Bábovková výzva - Láskavosť cez sladkosť

            • Určite poznáte alebo ste aj sledovali televíznu šou televízie RTVS Pečie celé Slovensko. Nie, neprihlásili sme sa do tejto suťaže, ale zapáčila sa nám výzva finalistky Katky. Tá v decembri vyhlásila bábovkovú výzvu s názvom Láskavosť cez sladkosť. "Pointou je vybrať si nejaké zariadenie vo svojom kúte Slovenska - nemocnicu, hasičov, policajtov, azylový dom skrátka hocijaké miesto, kde by sa potešili voňavej bábovke, takto vysvetlila cieľ výzvy energická Cíferčanka Katka, ktorá chce aj po novom roku navodiť v ľuďoch pocit lásky, súdržnosti a štedrosti. Táto výzva sa nám zapáčila, pretože i my máme v našom meste ľudí, ktorých prácu si vážime. Pani učiteľka Šupová so svojimi žiakmi tretiakmi počas pracovného vyučovania v cvičnej školskej kuchynke upiekli dve voňavé bábovky. Tie sme podarovali zamestnancom Domova pre seniorov v Sliači a zamestnancom mesta - mestským policajtom a pracovníkom technických služieb mesta Sliač. Nečakali takéto prekvapenie, no boli veľmi milo prekvapení. Veríme, že bábovky im chutili. Šírme okolo seba láskavosť a dobrú náladu nielen dnes, ale každý deň. :) 

          • V krajine remesiel - celoslovenská súťaž remeselnej tvorivosti detí
            • V krajine remesiel - celoslovenská súťaž remeselnej tvorivosti detí

            • V roku 2021 bola po ôsmykrát organizovaná súťaž pre všetky tvorivé deti a mládež V krajine remesiel. Organizátorov veľmi  tešilo, že aj počas náročného obdobia dokázali pedagógovia, výtvarníci a rodičia inšpirovať malých tvorcov a sprevádzať ich remeselnými zručnosťami.
              Do súťaže bolo prihlásených 169 súťažných prác v piatich súťažných témach a troch vekových kategóriách.

               
            • ElektroOdpad - OBN v 9.B

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album ElektroOdpad - OBN v 9.B.

              Hodina občianskej náuky bola dnes v 9.B zaujímavá aj zábavná. Zaoberali sme sa našimi potrebami. Zisťovali sme, čo naozaj potrebujeme a čo chceme. Zistili sme, že veľa vecí máme a niektoré ani vlastne nepotrebujeme. Skúmali sme tiež, koľko času trávime s rôznou elektronikou. Väčšina žiakov zistila, že trávila najviac času pri chladničke alebo na mobile. Medzi najvyššie potreby sa zaradili priatelia, mobil a chladnička. Na hodine sme sa veľa nového naučili, ale aj uvedomili. Už vieme, že čas strávený pri elektronike je niekedy nevyhnutnou súčasťou života, ale sú okamihy, v ktorých je pre nás nepotrebná a strácame pri nej čas, ktorý sa dá využiť lepšie.

            • Album projektu Erasmus+

            • V mesiaci december bola vyhlásená aktivita v rámci projektu Everything can be recycled except the Earth, kde žiaci mali každý deň jednu úlohu, ktorú splnili. Z fotografií vznikol vyše 100-stranový fotoalbum, ktorý si môžete pozrieť v tomto linku:

              https://zssliac.edupage.org/a/erasmus--etwinning?eqa=dGV4dD10ZXh0L3RleHQzMyZzdWJwYWdlPTA%3D

              Najaktívnejšími žiačkami našej školy, ktoré splnili úlohy na každý deň, sú Hanka Mojžišová z 3.A triedy a Miška Cejzlová z 6.A tiredy. Hanke a Miške ďakujeme a tešíme sa, že z nich rastú budúce Erasmáčky. 

          • zatiaľ žiadne údaje
            • Lorem ipsum...