• Aktivity a súťaže

            • Erasmus+ kurz - Zážitkové učenie cez prírodu a históriu

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Erasmus+ kurz - Zážitkové učenie cez prírodu a históriu.

              Od 10.7.2023 do 15.7.2023 sa p. učiteľka Zvarová a p. asistentka Sekerešová zúčastnili na Erasmus+ kurze s názvom Zážitkové učenie cez prírodu a históriu. Kurz prebiehal na ostrove Tenerife, ktorý v priebehu týždňa spoznávali od jeho pobrežných oblastí až po vysokohorské pásma. Okrem prírodných krás sa dozvedeli o spôsobe jeho osídľovania.. Naučili sa využívať aplikácie Actionbound a Gooschase a mnoho ďalších aktivít, ktoré žiakom pomáhajú upevniť si preberané učivo a odniesť si z vyučovania čo najviac vedomostí vďaka prežitému zážitku.
            • Vzdelávame sa aj počas prázdnin

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vzdelávame sa aj počas prázdnin.

              Pani učiteľka Hrinová sa v rámci projektu Erasmus+ v termíne od 10.7.-15.7.2023 zúčastnila kurzu pre učiteľov, zameraného na uplatňovanie tradičných umeleckých postupov a IKT nástrojov vo vzdelávacom procese. Kurz sa uskutočnil v Barcelone a niesol sa v duchu poznania samého seba, rozvíjaní empatie a kreativity. Konkrétne aktivity boli zamerané na tréning všímavosti u žiakov (mindfulness) ako aj na kreatívnu stránku ich osobnosti.
              Oboznámila sa s platformami STOP MOTION (tvorba a točenie krátkych filmov) a PODOMATIC (tvorba podcastov), ktoré sú pre žiakov príležitosťou ako rozvíjať tvorivosť prostredníctvom využívania IKT. Súčasťou kurzu bolo aj poznávanie kultúrneho dedičstva Barcelony.

            • ŠKD - Detský letný tábor – 4. deň – Múzeum praveku Bojnice, ZOO Bojnice

            • Dobrodružnú výpravu Pramienkovej skupiny sme ukončili dňa 7.7.2023 exkluzívnym výletom do praveku. Dozvedeli sme sa niečo o živote mamutov v dobe ľadovej, prečo žili neandertálci v jaskyniach, deti si vyskúšali uloviť mamuta a zistili, že to vôbec nebolo jednoduché.  Neskôr sme si preverili pozornosť detí v zábavnom kvíze, ktorý im vytvorila p. vychovávateľka Martina Závišická na základe informácií pani sprievodkyne v Múzeu. Deti obstáli v kvíze na výbornú a pre deti bol výlet zážitkovým učením.  V zoologickej záhrade nás nadchla motýlia záhrada, terárium, surikaty, ale i nový pavilón slonov a samozrejme pavilón opíc.
              Sme radi, že sa deťom výlety v letnom tábore páčili a užili si sme si spolu skvelý prázdninový týždeň.

            • ŠKD - Detský letný tábor - 2. deň

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠKD - Detský letný tábor DLT - 2. deň.

              Druhý táborový deň - 4. 7. 2023, patril potulkám po prírode, po lese. Vyšliapali sme si do Harmaneckej jaskyne, ktorá nás ohúrila  nádhernými prírodnými útvarmi. Po nej sme si dali dobrý obed na Starých Horách a prešli sa tam ešte detským lesným náučným chodníčkom so zaujímavými atrakciami.

            • Divadielko o recyklácii pre deti z MŠ

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadielko o recyklácii pre deti z MŠ.

              28.6.2023 žiaci ŽŠP, po dohode s p. primátorkou na spoločnom stretnutí, zahrali v troch škôlkach na Sliači divadielko o recyklácii. Zábavným a interaktívnym spôsobom spolu so zvieratkami v lese - maňuškami, sa im to veľmi pekne podarilo. Ďakujeme M.Cejzlovej, M.Mazuchovej a M.Homolovej za interpretáciu a krásne divadelné predstavenie, ktoré si samé navrhli, dotvorili a zahrali.

          • SÚŤAŽ V ANGLICKOM JAZYKU – ENGLISHSTAR 2023
            • SÚŤAŽ V ANGLICKOM JAZYKU – ENGLISHSTAR 2023

            • V apríli 2023 sa niektorí zo žiakov 2. stupňa zúčastnili súťaže v anglickom jazyku Englishstar 2023. Ide o celoslovenskú súťaž, ktorá na našej škole nie je žiadnou novinkou. Zapojili sa do nej žiaci 5. – 9. ročníka, mnohí z nich už po niekoľkýkrát. Ich úlohou bolo počas 45 minút vypracovať test vo svojej kategórii.
            • Slávnostné otvorenie obnovenej Vyhliadky lásky

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávnostné otvorenie obnovenej Vyhliadky lásky.


              Prvý prázdninový deň bol pre Sliačske holúbky výnimočný. Splnil sa im vysnívaný sen. Vyhliadka lásky vďaka ich náročnej celoročnej práci ožila. Do ďalších rokov jej prišli popriať veľa krásnych dní pani primátorka mesta Sliač p.Balgová, pán riaditeľ Kúpeľov Sliač p.Beňuch a naša pani riaditeľka ZŠ A. Sládkoviča Sliač p.Krúpová. 
              Po krátkom kultúrnom programe a príhovore žiakov si hostia mohli na 80 fotografiách pozrieť, s čím všetkým sa museli Sliačske holúbky počas celého roka popasovať. Nebolo to veru jednoduché a nebolo toho málo. A za to im patrí jedno veľké ĎAKUJEM. 
              Sliačske holúbky sľubujú, že sa budú o Vyhliadku lásky starať a dávať na ňu pozor. Aby aj ďalšie dlhé roky bola pre všetkých obyvateľov mesta a návštevníkov kúpeľov miestom oddychu a pokoja. 

              Alena Lisičanová, koordinátorka projektu
               

            • Rozlúčka so štvrtákmi

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozlúčka so štvrtákmi.

              V stredu sa deti ŠKD Pramienok stretli na školskom dvore, aby sa rozlúčili so štvrtákmi a aj so školským rokom. Štvrtákom sa prihovorila pani riaditeľka a pani zástupkyňa. Spolu s vedúcou ŠKD odovzdali deťom Pamätné listy a darčeky. Keď zazneli prvé tóny, rozvírila sa poriadna zábava. Všetky deti sa výborne zabávali. K slávnostnej atmosfére prispelo aj krásne slnečné počasie. Všetkým prajeme krásne prázdniny a veľa nových zážitkov.
              Ďakujeme mamine Terezky Hricovej za fantastickú tortu, ktorú upiekla pre všetkých štvrtákov odchádzajúcich z ŠKD.
              Kolektív ŠKD

          • Pán učiteľ Očenáš u pani prezidentky
            • Pán učiteľ Očenáš u pani prezidentky

            • Náš kolega Rastislav Očenáš sa v rámci ocenenia Učiteľ Slovenska 2022 zúčastnil na slávnostnom prijatí pani prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Pani prezidentka v slávnostnom príhovore vyjadrila svoju podporu, vďaku a obdiv slovenským učiteľkám a učiteľom, ocenila našu vytrvalosť a snahu inovovať 

            • SLÁVIK SLOVENSKA 2023 - CELOSLOVENSKÉ KOLO

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album SLÁVIK SLOVENSKA 2023 - CELOSLOVENSKÉ KOLO.

              Ľudová pieseň. Tá krása, ktorá ak sa človeka dotkne, zamiluje si ju a sprevádza ho celý život. Je v nej toľko krásy, lásky, skromnosti, pokory a múdrosti.
              Včera znela v Bratislave, v Slovenskom rozhlase, na národnom finálovom kole Slávik Slovenska 2023. 
              Súťažiaci účinkovali pod vedením sprevádzajúceho orchestra POLUN zo Starej Turej.
              Po úspešných predchádzajúcich kolách - školskom, okresnom a krajskom, našu školu reprezentovala Júlia Kosturjaková, žiačka 9. A triedy.

              Julinke bol udelený titul Zlatý slávik Slovenska 2023 za 1. miesto v III. kategórii.

              Srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú a úspešnú reprezentáciu školy.
              Zajtra Julka zavrie dvere našej školy.
              Nič krajšie a lepšie sa pár dní pred koncom školského roka nemohlo stať. Tento veľký úspech je úžasnou bodkou jej pôsobenia na našej škole, ktorý si zaslúžila a právom jej patrí.
              Dovoľte mi, aby som bola osobná.
              Ja sa Ti Julinka za všetko chcem poďakovať, čo si pre našu školu urobila. Tvoj nádherný spev nás reprezentoval v škole, v meste, na Slovensku a aj za hranicami našej vlasti mnohokrát.
              Som veľmi rada, že sa Ťa ľudová pieseň dotkla. Si ako ona. Krásna, skromná, pokorná  a múdra. Prajem Ti, aby Ti to zostalo a úspechy Ťa sprevádzali celý život.
                                                                                Mgr. Oľga Vonkomerová

            • Naši učitelia na tieňovaní v ZŠ Trutnov

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Naši učitelia na tieňovaní v ZŠ Trutnov.

              V mesiaci máj sa štyria učitelia našej školy zúčastnili na tieňovaní v ZŠ Trutnov v Českej republike. Náplňou tieňovania bola návšteva školy, spoznanie jej prostredia a spôsobu chodu, oboznámenie sa s českým školským systémom i s okolitou krajinou. Učitelia navštívili rôzne hodiny ako techniku, informatiku, český jazyk, matematiku, etické dielne, nemecký jazyk, ale aj školský klub a knižnicu. Priniesli si veľa nových poznatkov nielen z prostredia školy, ale aj z okolia. Navštívili pamiatky v meste Trutnov, ZOO v Dvúr Králové, ale aj Adršpašské skaly, Jánske Lázně-Krkonoše - chodník korunami stromov, pevnosť Stachelberg. Tieňovanie bolo pre učiteľov veľmi prínosné.

        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...