• Aktivity a súťaže

          • Sme majstri Slovenska v športovom cheerleadingu 2023
            • Sme majstri Slovenska v športovom cheerleadingu 2023

            • Dňa 11.6.2023 sa v RATES ARENA vo Zvolene konali medzinárodné Majstrovstvá v športovom cheerleadingu - nového olympijského športu - pod názvom SLOVAK CHEER NATIONALS 2023. Naši žiaci z cheeleading krúžku pod vedením p. uč. Mihálovej si vybojovali prvé miesto vo svojej kategórii. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších cheer úspechov. 

            • 3.B - Geometrický projektový deň

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album 3.B - Geometrický projektový deň.

              Tretiaci dnes hostili vzácnu návštevu pedagogického zboru ZŠ Rudolfa Dilonga z Trstenej. V rámci učenia geometrie sme sa v naprogramovanej aplikácii učili orientácii v trojrozmernom prostredí. Celý projekt pomohol deťom popracovať na spolupráci v tíme, riešení problémov, ale bokom nezostalo ani algoritmické myslenie. Technológia makey-makey nám zas umožnila vytvoriť si nožné dotykové ovládanie, aby aktivita zapojila celý tím žiakov. Tretiaci, paráda!!

            • Okresné kolo v atletike - 1. stupeň

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo v atletike - 1. stupeň.

              Po školskom kole atletického výberu sa 8.6.2023 konalo okresné kolo vo Zvolene. Z našej školy sa zúčastnilo 13 žiakov 1. stupňa. Odniesli sme si pekné medaily: M.Klaučová 1.C  striebro za skok do diaľky, F. Karásek 2.C bronz za skok do diaľky a striebro za beh na 50m, E. Jantoš 3.B striebro za skok do diaľky, Š.Bystriansky a A.Kalmáneková zo 4.C bronz za skok do diaľky. Všetkým zúčastneným aj výhercom zo srdca gratulujeme a prajeme veľa úspechov pri ďalších športových aktivitách.

            • Slávik Slovenska 2023 - krajské kolo

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávik Slovenska 2023 - krajské kolo.

              Krajské kolo 31. ročníka celoštátnej  súťaže v interpretácii slovenskej ľudovej piesne Slávik Slovenska 2023 sa uskutočnilo dnes 9. júna 2023 na Konzervatóriu Mateja Levoslava Bellu v Banskej Bystrici. Prežili sme tu nádherný deň s ľudovou piesňou v podaní víťazov jednotlivých kategórií zo všetkých okresov kraja. Našu školu a okres Zvolen reprezentovala Júlia Kosturjaková.
              Júlia Kosturjaková, žiačka 9.A triedy, sa v 3. kategórii umiestnila na 1. mieste. Julke srdečne blahoželáme, ďakujeme za úspešnú a vzornú reprezentáciu školy a v celoslovenskom kole súťaže jej prajeme veľa úspechov.
               Za prípravu  ďakujeme pani učiteľke Mgr. O. Vonkomerovej.
                                                                                                       

            • Akreditácia Erasmus+ Francúzsko

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Akreditácia Erasmus+ Francúzsko.

              V dňoch 30.5.2023 až 5.6.2023 sa 10 žiakov v sprievode Mgr. Lisičanovej a Mgr. Oltmanovej vybralo na študijnú mobilitu do Francúzskeho mesta Dunkerque. Ďalšou účastníckou krajinou bolo Španielsko, odkiaľ prišlo 14 žiakov a dvaja pedagógovia. Vycestovali sme v utorok ráno autobusmi z autobusovej stanice vo Zvolene do Bratislavy a odtiaľ ďalším autobusom na letisko do Viedne. Pre niektorých žiakov to bola prvá cesta lietadlom. Prileteli sme na letisko v Bruseli, hlavnom meste Belgicka. Tam sme sa prvýkrát stretli a zvítali s členmi španielskeho tímu. Spoločne sme nastúpili do autobusu, ktorý nás odviezol do francúzskej obce Coudekerque-Branche v obvode Dunkerque. Vystúpili sme pred budovou školy College Boris Vian, kde nás už netrpezlivo čakali pedagógovia a rodičia hosťujúcich rodín. Všetci nás vrelo a radostne privítali a žiaci sa s hosťujúcimi rodinami odobrali do svojich domovov. Celý program mobility bol zameraný na trvalo udržateľný rozvoj a ochranu životného prostredia. Všetky uskutočnené aktivity v sebe zahŕňali myšlienku zlepšenia súčasného stavu životného prostredia a hľadania nových možností ako zastaviť jeho devastáciu, znečisťovanie, vymieranie mnohých druhov fauny a flóry, redukcie škodlivých vplyvov človeka a tým narušenia biologickej a ekologickej rovnováhy v prírode. Vhodné naplánovanie a rozdelenie aktivít žiakom umožnilo študovať nové informácie, hľadať nové nápady, vyjadrovať svoje názory, prejaviť kreativitu v podobe umeleckého prejavu. Teoretické aktivity boli vhodne striedané so spoznávaním histórie mesta formou prehliadky historických pamiatok mesta so sprievodcom, spoznávaním vzácnych a jedinečných prírodných úkazov okolia, návštevou najväčšieho akvária v Európe s názvom Nausicaa. Veľmi zaujímavá a poučná bola návšteva Múzea Prístavu v Dunkirque. Žiakom sa veľmi páčila vychádzka na Duny, čo je veľmi zaujímavý a vzácny ekosystém s mnohými jedinečnými druhmi rastlín a živočíchov. Taktiež sa prechádzali pozdĺž vápencových útesov Cap Blanc Nez, obdivovali krásu a majestátnosť Atlantického oceánu a v diaľke sa snažili uzrieť brehy Anglicka. Všetky aktivity programu boli zaujímavé a poučné. Umožnili žiakom navzájom sa lepšie spoznávať a prekonávať jazykovú bariéru. Krásnym zavŕšením stretnutia bola záverečná párty, na ktorej sa zúčastnili  žiaci, pedagógovia a rodičia hosťujúcich rodín. Rodičia pripravili veľmi bohaté, zaujímavé a chutné občerstvenie, takže naši žiaci mali možnosť ochutnať aj ukážky tradičnej francúzskej kuchyne. Spoločne sa všetci zabávali, tancovali a diskutovali. Žiaci dostali certifikáty a darčeky od hosťujúcej školy. V pondelok 5.6.2023 nadišiel deň lúčenia. Opäť pred školou. Mnohým bolo smutno, že sa musia rozlúčiť, v očiach sa zaleskli slzy, avšak odchádzali sme s nádejou a istotou, že vytvorené priateľstvá a lásky pretrvajú aj napriek vzdialenosti.

              Mgr. Ivana Oltmanová
               

            • Okresné kolo v atletike

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo v atletike.

              31.5.2023 sa konalo okresné kolo v atletike a zúčastnili sa ho žiaci 5.-7.ročníka. Našim žiakom sa darilo - Sarah Suchá zo 7.A sa umiestnila na 3.mieste v hode vortexom, Stano Rapant zo 7.B na 3.mieste v skoku do diaľky. Ďalej 3.miesto obsadili chlapci v štafetovom behu v zložení Kristián Bulla, Samo Soják, Ivan Cejzl a Stano Rapant. Dievčatá sa v štafete umiestnili na 2.mieste v zložení Michaela Jesenská, Nina Venclíková, Karolína Kukučková a Michaela Cejzlová. 

            • Cezpoľný beh - okresné kolo 2.6.2023

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Cezpoľný beh - okresné kolo 2.6.2023.

              2.6.2023 sa u nás konalo okresné kolo v cezpoľnom behu. Našu školu reprezentovali:

              Chlapci: S. Rapant, L.Červenák, J. Bombala, S. Soják, Š. Zifčák a T. Zauška Dievčatá: A. Kalmáneková, T. Tatranská, V. Grmanová, E. Melišková a N. Dianová Družstvo dievčat sa umiestnilo na veľmi peknom 2. mieste. Medzi jednotlivcami  Alica Kalmáneková obsadila vynikajúce 3. miesto.Gratulujeme a všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy.

            • Beseda s olympionikmi

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s olympionikmi.

              Dňa 30.5.2023 sa niektorí žiaci našej školy mali možnosť stretnúť s olympionikmi v Banskej Bystrici. Žiaci sa dozvedeli zaujímavé informácie o športových začiatkoch, športových i životných úspechoch, vzdelaní a cieľoch po skončení aktívnej športovej činnosti našich olympijských víťazov Anastasie Kuzminovej, Petry Vlhovej, Eleny Kaliskej, Mateja Tótha a Michala Martikána.  

            • Les ukrytý v knihe

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Les ukrytý v knihe.

              V rámci projektových aktivít sme sa zapojili do celoslovenskej kampane Les ukrytý v knihe. V mestskej knižnici sa žiaci druhého ročníka zúčastnili besedy s lesnými pedagogičkami z Národného lesníckeho centra vo Zvolene. Lesná pedagogika je environmentálne vzdelávanie zamerané na spoznávanie prírody, života v lese a objavovanie prírodných tajomstiev prostredníctvom hier a zážitkov. Je založená na zmyslovom vnímaní prírody formou zážitkového učenia – hier rozvíjajúcich všetky zložky osobnosti človeka. Aktivity lesnej pedagogiky prebiehajú najčastejšie priamo v prírode - v lese. Lesná pedagogika svojimi aktivitami dopĺňa vedomosti a životnom prostredí, jeho ochrane a trvalo udržateľnom rozvoji. Je to najjednoduchšia cesta lesníkov, ako priblížiť širokej verejnosti prostredie lesa so všetkými jeho funkciami. Cieľom kampane Les ukrytý v knihe je prostredníctvom kníh najmä deťom a mladej generácii poukázať na význam lesa a lesníctva pre spoločnosť, na ochranu životného prostredia, na formovanie kladných postojov k prírode a súčasne na potrebu samotného čítania. Najprv sa žiaci veku primeraným spôsobom dozvedeli o práci lesných pedagógov. Po úvodnej hre na les, nasledoval rozhovor s lesnými pedagogičkami o význame lesa, o lesných živočíchoch, špeciálne o chránenom tetrovovi a správaní sa ľudí v lese. Následne žiaci vypracovali pracovný list k danej téme a v priebehu nasledujúceho týždňa žiaci vytvorili vlastnú knihu hádaniek o rastlinách a živočíchoch žijúcich v lese aj s vlastnoručne nakreslenými ilustráciami. Knihu žiaci zaslali do súťaže, a hoci nevyhrala cenu, výhrou pre deti boli nové nadobudnuté vedomosti a skúsenosti, spoločná tímová práca a učenie zážitkovým spôsobom.
              Text a foto: Renáta Martinská

        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...