• Aktivity a súťaže

          • Vyhodnotenie jesenného zberu  papiera v školskom roku 2023/2024
            • Vyhodnotenie jesenného zberu papiera v školskom roku 2023/2024

            • Do jesenného zberu papiera sa v tomto školskom roku zapojili takmer všetky triedy. Spolu  sa vyzbieralo sa 4087 kg. V tabuľke máte k dispozícii výsledky víťazných tried a jednotlivcov. Žiakom a ich rodičom ďakujeme za to, že sa aktívne do zberu zapájajú, čím pomáhajú chrániť prírodu a rozvíjať environmentálne cítenie detí.

            • Skúsme to!

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Skúsme to!

              Od októbra na našej škole pracuje nový záujmový krúžok pod názvom Skúsme to!  Žiaci si na ňom popri využití sociálnych sietí rozvíjajú kritické myslenie, ale aj svoju kreativitu, kuchárske a „kutilské“ zručnosti. Zatiaľ sme stihli pripraviť farebný mliečny kokteil, presvedčili sme sa, že palacinkové cesto z fľaše je nepraktický výmysel, že roztierané farby tvoria krásne obrazy a ak sa vám nevydarí čiapka, môže z nej byť aj okatá medúza.
              Mgr. Monika Tanečková

            • Čaro mineralógie

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čaro mineralógie.

              Dňa 23.10.2023 sa žiaci deviateho ročníka zúčastnili exkurzie v Slovenskom baníckom múzeu v Banskej Štiavnici. Počas návštevy múzea mali možnosť prezrieť si expozíciu histórie baníctva na Slovensku. Hlavnou časťou exkurzie boli aktivity spojené s poznávaním a rozlišovaním minerálov a hornín. Vyskúšali si určiť horniny podľa rozlišovacieho kľúča, na základe chemických reakcií a fyzikálnych vlastností. Vytvorili si vlastný vzorkovník minerálov a rozlišovaciu kartu. Najviac deviatakov zaujala možnosť ryžovania zlata. Každý si mohol vyryžovať vlastnú zlatinku a získať certifikát zlatokopa.

            • Exkurzia ENERGOLAND v Mochovciach

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia ENERGOLAND Mochovce

              Naši deviataci sa dňa 18.10.2023 zúčastnili na exkurzii v zábavno-vzdelávacom centre Energoland v Mochovciach. Infocentrum Slovenských elektrární pri jadrovej elektrárni v Mochovciach počas svojej existencie sprevádzalo na ceste za poznaním desiatky tisíc detí a dospelých. Medzi návštevníkov sa prvýkrát zapojila aj naša škola. Expozícia Energolandu pozostáva z viac než 40-tich exponátov. Žiakom sa páčili všetky exponáty, ale najväčší záujem bol o cestu objavov na futuristickej motorke či van de Graafov generátor. Veľmi zaujímavý bol aj film Odysea energie v 3D kine.  Deviatakom sa exkurzia páčila, dozvedeli sa mnoho zaujímavých informácií a načerpali nové vedomosti o výrobe elektrickej energie.

          • Bedmintonový turnaj v kategórii hráčov do 13 rokov
            • Bedmintonový turnaj v kategórii hráčov do 13 rokov

            • V Trenčíne sa uskutočnil 14.10 2023 bedmintonový turnaj v kategórii hráčov do trinásť rokov. Žiak našej školy Ivan Cejzl získal za účasti osemnástich hráčov v kategórii chlapcov 2.miesto.
              Gratulujeme a želáme veľa ďaľších športových úspechov.
            • Exkurzia v Štátnej vedeckej knižnici v Banskej Bystrici

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v Štátnej vedeckej knižnici v Banskej Bystrici.

              16. októbra 2023 sa žiaci ôsmeho ročníka zúčastnili na exkurzii v Štátnej vedeckej knižnici v Banskej Bystrici, ktorá sa konala v rámci Európskeho dňa jazykov. Táto akcia bola určená pre žiakov, ktorí sa popri povinnej angličtine učia aj druhý cudzí jazyk -  nemčinu, ruštinu a španielčinu. 
              Zamestnanci ŠVK si pre našich žiakov pripravili prednášky a kvízy zamerané na nemecký, ruský a španielsky jazyk ako aj na kultúry, z ktorých uvedené jazyky vychádzajú.
              Naši žiaci tak mali možnosť sa niečo nové naučiť a tiež si zasúťažiť.

            • ŠKD - Naša trieda číta - VI. oddelenie

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠKD - Naša trieda číta - VI. oddelenie.

              Projekt Naša trieda číta v VI. oddelení ŠKD. Celé VI. oddelenie ŠKD - trieda 2.A, sa zapojilo do skvelého projektu Naša trieda číta. Z Martinusu majú 20 krásnych nových kníh, ktoré si deti, spolu s p. vychovávateľkou, povyberali a objednali podľa vlastného záujmu z danej ponuky. Knihy majú uložené v triede a majú ich kedykoľvek k dispozícii. VEĽKÁ VĎAKA patrí všetkým rodičom tejto triedy, ktorí projekt finančne podporili. Deti sa z kníh veľmi tešia, užívajú si ich od prvého vybalenia. Knihy si aj označili svojou triednou pečiatkou. ĎAKUJEME RODIČOM ZA SPOLUPRÁCU.

            • Prvé písmenká zábavnou formou - 1.A, 1.B, 1.C

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prvé písmenká zábavnou formou - 1.A, 1.B, 1.C.

              Naši malí prváci sa už začali oboznamovať s tlačenými a písanými tvarmi písmen. Aby bolo učenie zábavnejšie, pani učiteľky im na hodine pripravili stanoviská, na ktorých si mohli vyskúšať rôzne metódy a formy osvojovania si tvarov písmen. Takýto prístup rozvíja pamäť i motorické zručnosti, zatiaľ čo pracovanie v skupinách podporuje sociálne zručnosti a utužuje kolektív.

            • Turistický krúžok

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Turistický krúžok.

              Náš prvý výlet tento školský rok smeroval do lokality Veľkej Fatry. 
              Na túru sme vyrazili zo Starých Hôr, pokračovali sme cez Majerovu skalu, Krížnu, prameň Bystrica, Úplaz až do krásnej dedinky Turecká.
              Zažili sme ťažké stúpania aj náročné zostupy, ale všetci sme s úsmevom zvládli viac než 20 km dlhú túru.
              Počasie tiež riadne preverilo našu odolnosť a pevnú vôľu. Mrholenie, hmlu či silný vietor na hrebeni vystriedali nádherné slnečné výhľady.
              Ak má chuť sa niekto pridať na ďalšiu túru budeme veľmi radi.

            • Noc výskumníkov 2023

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc výskumníkov 2023.

              30.9.2023 sa naši ôsmaci zúčastnili na exkurzii  Európska noc výskumníkov 2023 v nákupnom centre Európa v Banskej Bystrici. Na podujatí po celý deň prebiehali prezentácie populárno-vedeckých projektov rôznych organizácií, najmä univerzít a stredných škôl. Téma tohto ročníka bola VODA a UMELÁ INTELIGENCIA. Naši žiaci sa dozvedeli množstvo nových a užitočných informácií, ktoré môžu ďalej využívať v škole, ale aj v osobnom živote. 

        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...