• Aktuálne v našej škole

        • Celoslovenská žiacka konferencia Roots & Shoots

        • 04.07.2022 13:11
        • 28.júna 2022 sa v Novej Cvernovke v Bratislave uskutočnila žiacka konferencia projektov Roots & Shoots Slovakia.
          Žiaci našej školy boli pozvaní prestaviť minuloročný projekt Ekocyklo.  Našu školu reprezentovali Alica Diošiová (ako bývalá členka tímu Ekocyklo ), Peťo Plachý 9.B a Miška Mazúchová 6.A (ako zástupca súčasného tímu Ekocyklo). 
           
        • Na konferencii sme sa stretli s ostatnými členmi rôznych tímov z celého Slovenska, ktorí zrealizovali veľmi zaujímavé a inšpiratívne projekty, ktoré pomáhajú miestnej komunite . 
          Po úvodnom oboznámení sa s programom sa nám predstavili zástupcovia Roots & Shoots Slovakia a Mladí ambasádori klímy. V programe ďalej nasledovala študentská diskusia „Ako na klimatickú angažovanosť mladých ?“ .
          Po zdravom obede si jednotlivé tímy pripravili stánky, kde svoje projekty predstavili verejnosti. Práve vďaka tejto aktivite sme spoznali svojich rovesníkov, ktorí veľmi aktívne na svojich projektoch pracovali. 

          Ďalším bodom programu boli  4 zaujímavé workshopy : vyrábali sme nádoby z kávovej usadeniny, hrali spoločenskú hru Terra Futtura, tlačili si tričká nami vyrobenými pečiatkami a so sprievodcom sme si prehliadli veľmi netradičnú budovu Novej Cvernovky. 
          Po worshopoch nasledovalo odovzdávanie cien . Veľmi nás prekvapilo, že aj naša škola bola ocenená za celoročnú prácu na projekte Roots & Shoots aj v tomto školskom roku. A pokračovalo ďalšie oceňovanie – žiaci našej školy získali 1. miesto za úspešné a aktívne zapájanie sa do globálnych osvetových kampaní programu Roots & Shoots Slovakia.  


          Vzdelávací program Roots & Shoots Slovakia má za sebou už 6 školských rokov. Za ten čas sa do neho zapojilo viac ako 400 žiakov, ktorí naprieč Slovenskom oživili miestne komunity. Žiacke tímy, pod vedením učiteľov, dokázali vďaka jasnej vízii a vytrvalému úsiliu prepojiť svoju školu s miestnymi obyvateľmi, samosprávou, rôznymi inštitúciami, firmami a spoločne nájsť udržateľné riešenia malých, ale významných lokálnych problémov. Vznikla tak pestrá paleta projektov, ktoré boli predstavené a ocenené na tohtoročnej konferencii. 

        • Naspäť na zoznam článkov
        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...