• Aktuálne v našej škole

        • Logická olympiáda - finále

        • 09.06.2015 21:45
        • Mesto Prešov sa opäť stalo centrom nadaných žiakov z celého Slovenska. Tí pricestovali 22. apríla 2015, aby sa stretli v 3. ročníku celoslovenského finálového kola Logickej olympiády.
        • Tohtoročný počet súťažiacich je doposiaľ (slovenským) rekordom, keďže súťaže sa v školských kolách zúčastnilo dovedna 3107 žiakov so všeobecným intelektovým nadaním z celého Slovenska. 145 najúspešnejších (víťazov školských kôl) finalistov pricestovalo do Prešova. Viac informácií o súťaži: www.logickaolympiada.sk

          Z našej školy sa do finálového kola prebojovali najúspešnejší riešitelia  školského kola : Róbert Bejtic – 3.B (33. miesto v 1. kategórii) , Juraj Nikola Mašlej – 7.A  (46. miesto v 2. kategórii)  a Petronela Kasášová – 6.A (51. miesto v 2. kategórii) .

          Súťažiacim ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu našej školy a želáme im veľa úspechov v ďalšom ročníku nesmierne náročnej súťaže Logická olympiáda. Zároveň ďakujeme pani učiteľke Mgr. D. Höherovej za prípravu žiakov na súťaž.

           

          Peťa Kasášová sa chce podeliť o svoje zážitky:

          „ Teším sa, že som sa mohla zúčastniť súťaže Logická olympiáda. Bola to zaujímavá skúsenosť. Po úspešne zvládnutom školskom kole som aj s ostatnými spolužiakmi postúpila do celoslovenského kola, ktoré sa konalo v Prešove. V utorok večer sme s rodičmi pricestovali do Prešova. Išla som spať skôr, pretože som chcela mať na druhý deň naštartovaný mozog. V stredu ráno som si zbalila potrebné veci a spolu s rodičmi sme vyrazili na miesto konania súťaže. Keď sme tam prišli, dali mne aj ostatným súťažiacim farebnú menovku, perá a bloky na písanie. Potom sme sa presunuli do  veľkej miestnosti, kde nám rozdali prvý test. Po dopísaní sme mali prestávku. Potom sme písali druhý test. V závere tejto časti  sme sa stretli s Patrikom Hermanom. Rozprával nám veselé príhody z natáčania do televízie, ukázal nám svojho syna Ota. Nakoniec sme si pozreli jeho video a pýtali sme sa ho rôzne otázky. Nasledovalo vyhodnotenie súťaže. Potom sme už išli domov. Bola to veľká zábava a určite nezabudnuteľný zážitok. „

          Logická olympiáda - finále - 22. apríl 2015
           

           

        • Naspäť na zoznam článkov
        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...