• Aktuálne v našej škole

        • Digitálni hrdinovia vo Viedni

        • 09.12.2016 17:55
        • Naša škola sa v tomto školskom roku stala úspešnou v podanom projekte Digitálni hrdinovia, ktorý podporila Nadácia Orange.
        • Cieľom projektu je bezpečné používanie digitálnych technológií, ktoré prešli v posledných desaťročiach nesmiernym vývojom. O tom, ako to celé prebiehalo a vďaka čomu a komu môžeme dnes používať moderné digitálne a multimediálne prostriedky, sme sa boli na vlastné oči pozrieť.

          V predvianočný čas navštívili žiaci druhého stupňa našej školy (41 účastníkov) rakúske hlavné mesto Viedeň. Prvou zastávkou bolo Technické múzeum Viedeň. Na ploche približne 22 000 m2 ponúklo priestor pre neobyčajné sondy do sveta vedy a techniky. Riešili sme najmä skupinové úlohy so zameraním  na médiá. Vďaka jedinečným exponátom, ktoré pochádzajú z dôb minulých i budúcich, sme mali možnosť sledovať a uvedomovať si, aký vzrušujúci je náš technický vývoj. Mnoho exponátov sme si aj prakticky vyskúšali. Videli sme tu vzácne prístroje, autá, motocykle, vlaky, lietadlá, vrtuľníky, lietajúce balóny, lode, fascinujúce pokusy a mnoho ďalšieho zaujímavého.

          Neobišli sme ani vianočné trhy alebo „Christkindlmarkt“. Tie patria k najobľúbenejším v okolitých krajinách. Zakúpili sme si originálne darčeky, vianočné suveníry, ale aj horúci punč či tradičné špeciality vo viac ako 150 stánkoch. Potešilo nás bohato vyzdobené okolie parkov, voňavá vianočná atmosféra či tradičné jasličky.

          Záver programu patril rodinnej firme Hauswirth, ktorá je svojimi výrobkami známa aj v Amerike, v Austrálii a po celej Európe. Ide o jedného z najväčších producentov čokolády v Rakúsku. Pozreli, ochutnali a kúpili sme si množstvo obľúbených a kvalitných cukroviniek. Dokonca sme videli, ako sa vyrábajú a spracúvajú.

           

          Náš projekt pokračuje aj v budúcom roku formou panelových diskusií v triedach, workshopov žiakov a odborníkov, tvorivej dramatizácie a tvorby videoblogov či premietaním náučných videí z problematiky zodpovedného používania digitálnych technológií či internetu.

           

          Mgr. Róbert Borbély, PhD.

          Mgr. Alena Lisičanová – koordinátori projektu

           

          Fotoalbum - Digitálni hrdinovia vo Viedni

           

           

        • Naspäť na zoznam článkov
        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...