• Aktuálne v našej škole

        • Celonárodná žiacka konferencia Roots & Shoots Slovakia

        • 11.06.2021 22:44
        • 10. júna 2021 sa tím Ekocyklo zúčastnil celoslovenskej žiackej konferencie programu Roots & Shoots . Členmi nášho tímu sú žiaci 8. a 9. ročníka – Sofia Urdová, Ondrej Maľa, Daniel Terem, Alica Diošiová, Alžbeta Jarotová, Marína Černeková, Viktória Demianová, Margaréta Homolová, Tereza Garguláková a Peter Plachý. Pomáhal nám aj Michal Grman.
        • V úvode konferencie sa nám prihovorila prostredníctvom videa pani  prezidentka Zuzana Čaputová. Poďakovala nám za celoročnú prácu na projektoch, výborné nápady a pomoc miestnym komunitám. Zaželala nám veľa síl a energie do ďalšej práce.  

          Potom nasledovala prezentácia všetkých  12 ocenených projektov z celého Slovenska. Náš tím Ekocyklo hovoril o tom, prečo sme sa do programu zapojili, aký nápad sme mali a ako sme ho aj počas online vyučovania dokázali realizovať. Pochválili sme sa ekokošom i trojkolkami, ktoré sme vyrobili a opravili.
          Náš veľký deň nastane 26. júna 2021 počas Dní mesta Sliač. Práve v tento deň oficiálne zahájime činnosť nášho tímu. Všetkým návštevníkom cyklocestičky porozprávame o našich skúsenostiach pri práci na projekte, poučíme ich o správnom triedení odpadu, určite im dáme možnosť povoziť sa na našich trojkolkách.
          Konferencia ďalej pokračovala predstavením 2 škôl, ktoré boli zapojené okrem Roots & Shoots aj do programu Erasmus+.

          A na záver nás čakal slávnostný ceremoniál odovzdávania certifikátov a odmien. Certifikáty a odmeny symbolicky online odovzdala Marta Fandlová - predstaviteľka "Klíma ťa potrebuje".
          Veríme , že projekt tímu Ekocyklo zo ZŠ A. Sládkoviča Sliač bude inšpiráciou aj pre iné školy a mestá. Veď všetko robíme pre to, aby sa naplnilo motto nášho projektu: „Nech príroda za nás netrpí.“
          Žiakom tímu Ekocyklo ďakujeme za celoročnú prácu na projekte a vzornú reprezentáciu našej školy a mesta Sliač.
          Záznam zo záverečnej žiackej konferencie si môžete pozrieť na stránke: https://www.facebook.com/events/910534059514041/?ref=newsfeed

           

           

           

           

        • Naspäť na zoznam článkov
        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...