• Aktuálne v našej škole

        • ROOTS AND SHOOTS SLOVAKIA – začíname nový projekt

        • 27.02.2023 15:01
        • V školskom roku 2022/22023 sa žiaci 7.A triedy zapojili do 2. ročníka programu Roots & Shoots Slovakia. Ich úlohou je vytvoriť a zrealizovať projekt, ktorý by bol prospešný celému mestu Sliač. Rozhodli sa zrevitalizovať vyhliadku – altánok v kúpeľoch Sliač. Druhý ročník programu je však náročnejší. Aby mohli celú obnovu altánku uskutočniť, potrebujú na to získať financie uverejnením kampane na stránke StartLab.
        • A aké aktivity tím Sliačske holúbky v zložení B.Kochlicová, T.Fahima, M.Cejzlová, M.Mazúchová,  M.Lacko,  R.Pálka, A.Klesniak a R.Šupa zatiaľ uskutočnili? To už vám povedia oni:
          Stretli sme sa s pani Luciou Rossovou – koordinátorkou programu v našom regióne. Počas workshopu sme si porozprávali o Jane Googallovej, zakladateľke programu Roots & Shoots vo svete. Dozvedeli sme sa, aké kroky musíme urobiť, aby sme projekt zrealizovali čo najlepšie. Či je to už kampaň na StartLabe, reklama, oslovenie zodpovedných osôb, spracovanie plánu implementácie a mnohé ďalšie aktivity.
          Dňa 16.2.2023 sme navštívili ZŠ J.J.Thurzu v Detve. Cieľom návštevy bolo získanie cenných rád od žiakov školy, ktorí sa do programu zapájajú každoročne, ako správny projekt vytvoriť. Predstavili nám svoj minuloročný projekt „ÔSMY SVETADIEL“  - revitalizáciu tribúny pred Kultúrnym domom v Detve.  Po prehliadke tribúny, predstavení mapy, ktorá bola doplnená o QR kódy zaujímavostí okolia, sme sa vybrali na návštevu ich školy. Stretli sme sa s učiteľmi aj žiakmi školy, ktorí nám ochotne odpovedali na všetky otázky. Na prednáške sme si vypočuli rady , ako natočiť video, ako celú kampaň zrealizovať do úspešného konca, ako sa vyvarovať chýb a s akými problémami sa môžeme stretnúť.
          Momentálne tvoríme scenár na natočenie zaujímavého videa, ktoré by oslovilo čo najviac ľudí, ktorí podporia náš projekt.
          Dňa 17.2 2023 do našej školy prišla vzácna návšteva, pán riaditeľ kúpeľov Sliač Martin Beňuch. Pripravili sme si pre neho prezentáciu o vyhliadke v kúpeľoch, ktorú sme sa rozhodli opraviť. Po predstavení projektu a prezentácii sme sa rozprávali o všetkých altánkoch v areáli kúpeľov a možnostiach ich využitia. Pán riaditeľ nám opísal plány s revitalizáciou kúpeľov. Naša spolupráca sa začala veľmi pozitívne a dúfame, že nesklameme.

          Veríme, že aj my – žiaci ZŠ A. Sládkoviča Sliač, prispejeme svojou aktívnou činnosťou ku skrášleniu kúpeľov, ktoré sú miestom oddychu a relaxácie pre obyvateľov nášho mesta i návštevníkov kúpeľov z celého sveta.

                                                                                                                                               tím Sliačske holúbky

           

          FOTOALBUM

           

        • Naspäť na zoznam článkov
        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...