• Aktuálne v našej škole

        • Literárny Lučenec

        • 21.11.2023 20:42
        • Tento rok sa uskutočnil XVI. ročník celoslovenskej literárnej súťaže Literárny Lučenec. Vyhlasovateľom  súťaže je Novohradská knižnica – kultúrna inštitúcia Banskobystrického samosprávneho kraja. Súťaž podporila Slovenská asociácia knižníc. 
        • Poslaním a cieľom súťaže je prezentáciou vlastnej literárnej tvorby umožniť nadaným deťom, študentom i dospelým formou celoštátnej (Slovensko) súťaže konfrontáciu s inými, možnosť rozvíjať svoj talent a tvorivosť, podporovať ich v ďalšom umeleckom zameraní, umožniť získať nové poznatky a kontakty v oblasti literárnej tvorby.
          Do súťaže sa zapojil aj náš žiak 8. ročníka Samuel Škrabák. Venoval sa tematike HOAX a Konšpiračná teória. V silnej konkurencii bol ocenený a s prácou Konšpiračná teória sa umiestnil na 3. mieste.

          Vyhodnotenie súťaže sa uskutočnilo dňa 16.11.2023. Prikladáme pocity a zážitky žiaka, ktorý bol na ocenenie práce pozvaný:

          „Spolu s rodičmi a bratom som sa vydal do Lučenca na vyhodnotenie súťaže Literárny Lučenec. Akcia sa uskutočnila v budove Novohradskej knižnice. Navonok inštitúcia pôsobila starým, historickým, renesančným dojmom, no zvnútra vyzerala prepychovo. Zaujali ma plné regály kníh. Pri vstupe som sa zapísal a usadili sme sa. Nasledovali umelecké vystúpenia, ktoré zahŕňali  ľudový spev a tance. Vystúpili aj umelci, ktorí predviedli hru na klavíri, gitare, husliach a flaute. Program doplnili tanečné vystúpenia gymnastika a balet. Po kultúrnom programe nastalo na slávnostné vyhodnotenie súťaže. Boli sme rozdelení podľa veku do troch kategórií a podľa literárnej formy diela, čiže poézia a próza. Podarilo sa mi vyhrať 3. miesto v 1.kategórii v próze. Bol som veľmi nadšený. Dostal som pekné ceny a zapísal som sa do kroniky knižnice. Na záver nás ponúkli občerstvením a s radosťou sme odišli domov.“

           

           

           

          Samkovi všetci srdečne blahoželáme k úspechu a želáme mu mnoho ďalších tvorivých inšpirácií.

           

           

           

          Mgr. Katarína Krutá, vedúca SVP

           

          Hoax a konspiračné teórie Samuel Škrabák Sliač

           

           

           

           

           

           

        • Naspäť na zoznam článkov
        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...