• Aktivity a súťaže

            • Exkurzia do Rušňového depa Vrútky

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia do Rušňového depa Vrútky.

              Trieda 9.A, minulý školský rok v rámci akcie Študuj dopravu vo Zvolene, vyhrala za vypracovanie kvízu exkurziu do Rušňového depa vo Vrútkach. Dňa 12.9.2024 sme sa tejto exkurzie zúčastnili. Do Vrútok sme o 6:15 išli rýchlikom 932 ťahaným motorovou jednotkou rady 861 (prezývaná Húsenica). Do Vrútok sme prišli 7:51. Tam sme počkali na osobný vlak č. 3409, ťahaný elektrickou jednotkou rady 660 (prezývaná Panter), ktorou sme prišli na stanicu Vrútky nákladná stanica. Tu nás už čakali zamestnanci depa. Rozdelili nás na dve skupiny a potom sa začala prehliadka. Počas nej sme sa pozreli do opravnej haly. Tu nám ukázali batériovú jednotku radu 199.4 (prezývaná Samko), následne nám ukázali čistiaci stôl, nádrž na dopĺňanie oleja a zámočnícke stoly. Neskôr sme sa presunuli do časti, ktorú vlastnil Spolok výhrevne Vrútky, kde sme sa pozreli do historických vozňov Bac a na vyradenú parnú ozubnicovú lokomotívu. Ku koncu sme sa pozreli na elektrickú jednotku 660 konkrétne 660 00, ktorá čakala na opravu. Na záver sme sa presunuli na stanicu Vrútky, kam nás odviezla práve umytá elektrická jednotka radu 660, ktorá jazdila po Vrútkach v rámci akcii Študuj dopravu. Umývanie vlaku sa zúčastnila druhá skupina z našej triedy. Táto akcia sa konala na parkovisku pri stanici Vrútky a prezentovali sa tu dopravné stredné a vysoké školy. Naspäť - na Sliač, sme išli R 935 opäť ťahaným motorovou jednotkou 861. Nakoniec by som sa chcel poďakovať za možnosť zúčastniť sa tejto akcie. Snáď exkurzia motivovala vydať sa na cestu dopravy aj niektorých z mojich spolužiakov. Tomáš Spodniak 9.A.

            • Majstri a deti 2024

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Majstri a deti 2024.

              O nitiach 26. ročník remeselných dielní pre deti Organizátorom podujatia bolo Stredoslovenské osvetové stredisko v Banskej Bystrici. Tento ročník bol venovaný téme nití. Deti si vypočuli odborný výklad a praktické ukážky pod odborným vedením majstrov – remeselníkov o spracovaní ovčej vlny – kramplovanie, pradenie a tkanie vlny, mokré plstenie. Všetci žiaci si uplietli šnúrku na prstoch – náramok, niektorí si skúsili tkanie na krosnách a na doštičke. Podujatia sa zúčastnili žiaci 5. A triedy v rámci predmetu regionálna výchova. Predmet majú žiaci prvýkrát v tomto ročníku. Krajší a lepší úvod do tohto predmetu sme si ani nemohli priať. Podujatie bolo spojené s Radvanským jarmokom, s remeselníkmi a tradíciou. Mgr. O. Vonkomerová

            • Cvičenie v prírode - 1. stupeň

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Cvičenie v prírode - 1. stupeň.

              Žiaci 1. B, 1. C triedy absolvovali vychádzku do okolia školy, spoznávali ulice mesta, miestnu flóru a faunu. Žiaci sa zahrali na pátračov. Pozorovali okolie a zapisovali, čo všetko môžu počas vychádzky vidieť. Žiaci 4. ročníka navštívili Kúpele Sliač, do ktorých sa dostali lesnou ľahkou turistickou trasou s náučnými tabuľkami.

          • zatiaľ žiadne údaje
            • Lorem ipsum...