• Aktivity a súťaže

          • Školská súťaž v bedmintone žiakov 1.-4. roč.
            • Školská súťaž v bedmintone žiakov 1.-4. roč.

            • Dňa 14.6.2019 sa v športovej hale uskutočnila školská súťaž žiakov 1.- 4. ročníka v bedmintone. Na prvom mieste v kategórii chlapcov sa umiestnil žiak 3.B triedy Patrik Lupták. V kategórii dievčat sa na prvom mieste umiestnila Michaela Cejzlová žiačka  3.A triedy. Zo žiakov prvého ročníka najlepší výsledok dosiahol Ivan Cejzl z  1.B triedy.


               

            • Okresné kolo v atletike - 1. stupeň

            • Do galérie Okresné kolo v atletike boli pridané fotografie.

              Dňa 12.06.2019 sa na ZŠ Hrnčiarska vo Zvolene uskutočnilo Okresné kolo v atletike žiakov 1. stupňa ZŚ. Naše osemčlenné družstvo získalo  5 medailí. Žiaci našej školy  súťažili v behu na 50 m, v hode kriketovou loptičkou, v behu na 600 m (chlapci 3.-4. ročník) a v behu na 400 m (dievčatá 3.-4. ročník).

              Cenné umiestnenie získali:

                v behu na 50 m v kategórii  1.- 2. ročník

                chlapci

              1. miesto  : Boris Kuzma  -  A

              dievčatá

              1. miesto: Karolína Kukučková – B

              v hode kriketovou loptičkou v kategórii  1.- 2. ročník

              chlapci

              2.miesto : Marián Teplický – 2.B

              v behu na 600 m v kategórii  3 - 4. ročník

              chlapci

              1. miesto: Marek Homola – 4.A

              v hode kriketovou loptičkou v kategórii  3.- 4. ročník

              dievčatá

              1. miesto : Sarah Antónia Suchá- 3.A

              Víťazom srdečne blahoželáme!

               

               

               

          • Vesmír očami detí
            • Vesmír očami detí

            • Vedci považujú vesmír za obrovské laboratórium, kde pôsobia neznáme sily, explodujú hviezdy a vznikajú nové planéty, na ktorých možno existuje život. Skúmajú jeho vývoj a objavujú nové neuveriteľné veci. Zvedavosť poháňa človeka stále ďalej.
          • Týždeň v duchu hesla: V zdravom tele zdravý duch
            • Týždeň v duchu hesla: V zdravom tele zdravý duch

            • Vďaka medzinárodnej mobilite v rámci programu Erasmus+ sme v našom meste, v našej škole hostili 10 študentov a 3 pedagógov z francúzskeho Lycée Jean Bart, Dunkerque. Študenti strávili  týždeň (1.6. - 8.6.2019)  v slovenských rodinách a spoznávali školu a krajinu, v ktorej boli prvýkrát. 

          • O cenu Dominika Tatarku
            • O cenu Dominika Tatarku

            • Dňa 24. mája 2019 sa konalo vyhodnotenie súťaže O cenu Dominika Tatarku v obci Plevník-Drienové. Išlo o 17. ročník spomínanej literárnej súťaže.

          • Celoslovenský bedmintonový turnaj skupiny C
            • Celoslovenský bedmintonový turnaj skupiny C

            • V športovej hale v Sliači sa uskutočnil celoslovenský bedmintonový turnaj skupiny C. Športová hala bola zaplnená hráčmi z Prešova, Bratislavy, Zvolena, Hnúšte, Banskej Bystrice, Dolného Kubína a Sliača.
            • Ozdravovací pobyt ostrov PAG 2019

            • Do galérie Ozdravovací pobyt ostrov PAG 2019 boli pridané fotografie.

              Vyhodnotenie ozdravovacieho pobytu v Pagu na ostrove Pag, Chorvátsko 02.06.-10.06.2019

              Ozdravovacieho pobytu v Chorvátsku sa zúčastnilo 18 osôb.
              11 žiakov zo 6. ročníkov, 3 žiačky z 5. ročníka a 1 žiačka zo 7.ročníka. (11 dievčat a 4 chlapci)
              Pedagogický dozor vykonávali : Mgr. Ingrid Majerská a Tatiana Groves.
              O zdravie všetkých účastníkov pobytu  sa vzorne starala zdravotná sestra Dáša Rybárová.  
              Ubytovaní sme boli v dvoj- až štvor-lôžkových izbách  v krásnom hoteli Belveder, ktorý sa týčil nad brehmi mora. Z jeho terasy sa nám črtal očarujúci pohľad na celý ostrov Pag.
              Deti sa oboznámili s históriou starobylého mesta Pag, prešli sme si historické uličky, navštívili sme zrúcaniny  starého Pagu a absolvovali sme trojhodinovú plavbu na lodiach okolo ostrovov Novalja a Pag.
              Zážitok pre deti bolo skákanie z lodí , plávanie pri  jaskyni s najslanšou blankytne modrou vodou. Zastavili sme sa na maličkých plážach uprostred útesov a vychutnali si plávanie, kde sme boli úplne sami.
              Počas pobytu sme chodievali na verejnú mestskú pláž, ale aj na maličkú pláž v blízkosti hotela. Deti  radi využívali aj kúpanie v hotelovom bazéne.
              Deti sa aktívne zapájali do všetkých aktivít . S nadšením sa oboznámili s plážou a morom, kde sme trávili najviac času. Stavali sme stavby zo štrkopiesku,  zbierali mušle, zrealizovali sme súťaž v plávaní a rôzne hry vo vode a na pláži.
              Zorganizovali sme súťaž v čistote a najkrajšie upravenú izbu, výtvarnú súťaž a kultúrny program, ktorý si pripravili deti.
              Ubytovanie v štvorhviezdičkovom hoteli prispelo k zlepšeniu správania detí a k formovaniu osobnosti dieťaťa. Každý účastník OzP  dostal diplom, za súťaže a rôzne aktivity vecné ceny. S množstvom  zážitkov odchádzali všetci spokojní domov.
              Počas cesty a pobytu sa nevyskytli žiadne vážne problémy, OzP preto hodnotím veľmi dobre.
              Odporúčam zrealizovať takýto pobyt  pre šieste ročníky v každom školskom roku.
              Odporúčanie pre budúci rok : Dopredu treba vybrať peniaze na plavbu loďou 15,-€, poplatok na balíček na cestu domov 5,-€ a pobytovú taxu pre deti od 12 rokov 5,-€, nakoľko sme tento rok museli dozbierať peniaze po návrate domov.


              V Sliači 20.6.2019



                                                                                           Vypracovala : Tatiana  Groves, vedúca OzP


               

               

          • Tvorivé písanie
            • Tvorivé písanie

            • Školský rok 2018/2019 bol v oblasti tvorivého písania pre našu školu znovu veľmi úspešný. Zapojili sme sa do mnohých literárnych súťaží. Práce boli ocenené v celoslovenských súťažiach Prečo mám rád slovenčinu, prečo mám rád Slovensko, Galéria talentov, v regionálnej súťaži Literárny Zvolen a v súťaži Úcta k starším, ktorú organizovalo mesto Sliač. 
              Časopis Literárne rozlety obsahuje najúspešnejšie ocenené umelecké práce šikovných žiakov našej školy.
            • Čítajme si ....2019

            • Do galérie Čítajme si ....2019 boli pridané fotografie.

              V znamení hlasného čítania sa nieslo podujatie, ktoré sa uskutočnilo 30. 5. 2019 v priestoroch ZŠ A. Sládkoviča v Sliači. Tak ako po minulé roky, aj v  roku 2019, sa Mestská knižnica v spolupráci so ZŠ zapojila do 12. ročníka celoslovenského projektu Čítajme si...2019. Projekt Čítajme si...2019 – maratón v hlasnom čítaní vznikol s cieľom pritiahnuť k čítaniu viac detí a poukázať na význam literatúry a čítania. Čítanie nepodporuje  len obrazotvornosť  a slovnú zásobu, ale zlepšuje sústredenie, uľahčuje učenie a rozvíja jazyk a pamäť. Krstnou mamou podujatia je spisovateľka Oľga Feldeková.
              Projekt organizuje Linka detskej istoty a jeho cieľom je zapojenie čo najväčšieho počtu detí do aktivity, ktorá je v posledných rokoch v úzadí. Čitateľský maratón je podľa Táne Ivanič z Linky detskej istoty reakciou na podnety detí z poradenskej linky pre deti a mládež 116-111. „Veľa hovorov, približne 30 percent, sa nedá označiť inak ako 'volanie' detí po väčšej pozornosti zo strany dospelých, telefonáty sa týkajú aj detských záujmov, nedostatku aktivít a nudy," priblížila Ivanič.
              Každý rok sa preto tvorcovia prostredníctvom detí pokúšajú o prekonanie rekordu z roku minulého. V roku 2019 na celom Slovensku počas šesťhodinového čitateľského maratónu čítalo spolu 32 425 detí. V Sliači čítalo 143 žiakov štvrtého až siedmeho ročníka. Pre porovnanie - v prvom ročníku sa do projektu zapojilo 2 912 detí. Deti si z podujatia odniesli záložky s číslom na linku detskej istoty, zaujímavé knižné tipy a diplom, ktorý slúži ako poukaz na bezplatné ročné členstvo v Mestskej knižnici Sliač.
              Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
              Mgr. Monika Fáziková, knihovníčka Mestskej knižnice Sliač
               

            • ŠKD - Relax pri čaji v školskej záhrade

            • Do galérie ŠKD - Relax pri čaji v školskej záhrade boli pridané fotografie.

              Po chladnejších, daždivých dňoch konečne vykuklo slniečko a my sme tento pekný deň využili na relax pri bylinkových čajoch v školskej záhrade.
              Žiaci sa takouto príjemnou formou oboznámili s liečivým rastlinami, ktoré nám rastú v školskej záhrade a s ich praktickým využitím pre naše zdravie.

        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...