• Aktivity a súťaže

          • Ivan Cejzl zvíťazil
            • Ivan Cejzl zvíťazil

            • Žiak našej školy a hráč Bedmintonového klubu Kúpele Sliač Ivan Cejzl sa zúčastnil na celoslovenskom  bedmintonovom turnaji skupiny B v Galante,  kde sa umiestnil na 1.mieste v kategórii pätnásťročných hráčov. Blahoželáme.

            • 3.C - Školský výlet

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album 3.C - Školský výlet.

              Žiaci 3.C sa zúčastnili výletu v Banskej Bystrici. Najprv sa previezli vlakom do Radvane, odkiaľ prešli novým cyklomostom ponad diaľnicu a prešli do Tihányiovskeho kaštieľa, kde si pozreli s výkladom expozíciu zvierat z rôznych kútov Slovenska a potom si v ateliéri vyrobili rybu. Následne prešli na obed do Mc Donald´s, odtiaľ na námestie na zmrzlinu a vlakom domov. Žiaci boli spokojní, všetko perfektne zvládli.

            • Detský literárny Zvolen 2024

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Detský literárny Zvolen 2024.

              Dňa 17. mája 2024 sa uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie 33. ročníka regionálnej súťaže Detský literárny Zvolen určenej pre žiakov základných škôl. 
              Do literárnej súťaže sa zapojilo devätnásť základných škôl nášho regiónu. Spolu bolo zaregistrovaných 98 žiackych prác z oblasti poézie a prózy. Ocenených bolo približne dvadsať prác žiakov rôznych základných škôl Zvolen, Detva, Krupina.
              Z našej školy bola v III. kategórii poézie ocenená Larisa Mikušková, žiačka 9. A triedy, ktorá získala mimoriadnu cenu a Tomáš Spodniak, žiak 8.A triedy, sa umiestnil v striebornom pásme. V IV. kategórii prózy "Tri strany nestačia" sa v zlatom pásme umiestnila Zoja Šalingová, žiačka 7.B triedy.
              Členmi poroty boli významní ľudia z oblasti umenia spisovateľ Ondrej Kalamár, odborná lektorka a herečka Monika Necpálová a Zuzana Kuglerová. 
              Pred prevzatím cien každú ocenenú prácu v príjemnej komornej atmosfére formou workshopov zhodnotili menovaní porotcovia. 
              Organizátori svojím priebehom a prístupom vytvorili príjemnú náladu a okrem malého vecného darčeka si prítomní odniesli spomienku na pohodové umelecké dopoludnie.
              Oceneným žiakom blahoželáme, ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

              Mgr. Katarína Krutá, vedúca PK SJL

            • Strelecká klubová súťaž

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Strelecká klubová súťaž.

              Dňa 17.06.2024 sa uskutočnila strelecká klubová súťaž. Strelci si zmerali svoje sily v streľbe zo vzduchovky. Strelcom sa darilo a dosiahli veľmi pekné výsledky. Vyhodnotenie súťaže a rozlúčka so strelcami deviatych tried prebehla na druhý deň za prítomnosti pani riaditeľky . Poďakovala im za vzornú reprezentáciu našej školy a popriala veľa streleckých úspechov.

              Najmladší žiaci s oporou :          
              1.    miesto   Ján Paľaga 3.B
              2.    miesto   Dávid Heneš  3.A
              3.    miesto   Filip Karásek 3.C    
               
               

              Mladší žiaci I.:        
              1. miesto      Andrej Matušovic  4.A
              2. miesto      Andrej Kresila     5.C
              3. miesto      Arthur Matušovic  4.A

              Mladší žiaci II.:                   
              1. miesto      Jozef Adamovič  7.B
              2. miesto      Ivan Cejzl   6.B
              3. miesto      Emma Horniaková  6.A


              Starší žiaci:                       
              1.    miesto    Lukáš Novák  9.B
              2.    miesto   Larisa Mikušková  9.A
              3.    miesto   Andrej Roziak     7.B    
                

              Veľmi som spokojná s výsledkami mojich zverencov.
              Tatiana Groves                  
               

            • ŠKD - Slovo, jazyk, kniha

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠKD - Slovo, jazyk, kniha.

              Výstava kníh a časopisov,  ktorú sme s deťmi ŠKD navštívili v MsKS, bola venovaná literatúre národnostných menšín. Výstavu pripravil kolektív Centra detskej literatúry v spolupráci s knižnicou Bibiana. Deti sa zábavnou a hravou formou oboznámili s knihami, časopismi a strávili príjemné popoludnie v prostredí Mestskej knižnice Sliač. Prezreli si knihy písané v 18 jazykoch národnostných menšín. Čítaním textu z jednotlivých panelov dokázali vylúštiť krížovku, ktorej riešenie bolo názov výstavy. Deti si mohli za odmenu poskladať puzzle s ilustráciami z vystavených kníh. 

            • Vydarené stretnutie s kamarátmi z detských domovov

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vydarené stretnutie s kamarátmi z detských domovov .

              Po úspešnej akcii počas Týždňa dobrovoľníctva sme sa dňa 17.6.2024 opäť rozhodli stretnúť s kamarátmi
              z detských domovov v našom meste. Žiačky a žiaci v sprievode pani učiteliek p. Jurgovej a p. Lisičanovej navštívili Sedmokrásky a Hviezdičky a pozvali ich na aktivity na školskom ihrisku. 
              Hviezdičky sa zabavili pri spoločenských hrách, Sedmokrásky si v našej škole zahrali stolný tenis. Pomedzi to vyfarbovali srdiečka – magnetky. Samozrejme nechýbalo sladké občerstvenie. Navštívili sme spoločne školskú záhradu, kde na nás čakali zdravé maškrty, ktoré nám nachystali žiaci 1. stupňa. 
              A samozrejme na záver nechýbal volejbal a futbalový zápas. 
              Túto vydarenú akciu sme mohli uskutočniť v tento horúci deň najmä vďaka aktívnym žiakom a dobrovoľníkom:
              5. ročník : M.Kováliková, P.Garaj, M.Ďurica, M.Slovák, M.Miškovič
              8. ročník : B. Kochlicová, M.Legíň
              9. ročník : L.Kujanová
              Dobrovoľníčky : p. Válovčanová, p. Palová, p. Telgárska a Nikolka, ktorým ďakujeme za darčeky, napečené dobroty a čas strávený s nami. 
              A veľké poďakovanie patrí aj pani vychovávateľkám z detských domovov a našim  kamarátom, vďaka ktorým sme mohli túto akciu zrealizovať.  

            • Okresné kolo v atletike

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo v atletike.

              14.6.2024 sa žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili na okresnom kole v atletike. Získali 4 medaily. Erik Jantoš získal prvé miesto v skoku do diaľky a v behu na 600 metrov. Simonka Lietavcová sa umiestnila na druhom mieste v behu na 400 metrov a Filip Karásek obsadil druhé miesto v skoku do diaľky. Gratulujeme im ku skvelým výkonom.

            • Vyhodnotenie predmetových olympiád

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vyhodnotenie predmetových olympiád.

              Dňa 11.6.2024 Centrum voľného času Domino pripravilo slávnostné vyhodnotenie predmetových olympiád okresu Zvolen. Boli ocenení žiaci škôl, ktorí sa umiestnili na prvých troch miestach.
              Ocenení boli aj žiaci našej školy:

              1. Kristína Venclíková – 5.A -1.miesto MO 5.ročník

              2. Matej Čičo – 5.C - 2.miesto MO 5.ročník

              3. Terézia Filipková 8.C - 2.miesto MO 8.ročník

              4. Michal Melech – 3.A - 2.miesto Pytagoriáda 3.ročník

              5. Juraj Kujan – 4.A - 2.miesto Pytagoriáda 4.ročník

              Ocenené práce: VESMÍR OČAMI DETÍ

              Elizabeth Vrchovská 4.A, Michal Šiagi-6.B

              Všetkým oceneným blahoželáme.

            • Ozdravovací pobyt - Chorvátsko - 6. ročník

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ozdravovací pobyt - Chorvátsko - 6. ročník.

              Novigrad Chorvátsko 09.06.-16.06.2024

              V našej škole je už tradíciou, že pre žiakov šiestych ročníkov organizuje naša škola Ozdravovací pobyt k moru. Ozdravovacieho pobytu v Chorvátsku v Novigrade sa zúčastnilo 24 žiakov, zo 6.A- 11 žiakov a zo 6.B -13 žiakov, pani zástupkyňa Pintérová, pani Groves a pani zdravotníčka  Škarková.
              Do Chorvátska sme cestovali autobusom spoločnosti SAD Sliač. Bezpečne nás dopravili do Novigradu i domov. Cestou k moru sme mali naplánovanú prehliadku Plitvických jazier. Daždivé počasie nám však neumožnilo prezrieť si tento skvost Chorvátska.                      
              Bývali sme v apartmánovom Hoteli Roccia, hneď  na pobreží Novigradského mora. Každý deň sme sa kochali krásnym pohľadom na more a okolité svahy hornatej krajiny.                             
              Počas pobytu  sme si prezreli architektúru malebného starobylého mestečka, so zachovalou stredovekou amosférou, nachádzajúceho  sa na južnom pobreží Novigradského mora na severnej strane ostrého zálivu, pod ochranou starej pevnosti, obklopené hradbami. Zúčastnili sme výstupu na Novigradský hrad FORTIKA, odkiaľ sme videli krásnu scenériu malebného mestečka Novigrad a jeho okolia. Na druhý deň sme sa plavili  loďou v kaňone rieky Zrmanja, kde sa natáčal film Winnetou. Učarili nám kamenné útesy kaňonu, blankytná voda a videli sme miesto, kde padol posledný výstrel a umrel Winnetou. Pri spiatočnej ceste loď zakotvila v delte rieky Zrmanja, kde sme kúpali a skákali do vody zo skalného útesu, čo  bol pre všetkých mimoriadny zážitok. Najviac času sme  trávili na pláži, kde sme sa slnili, otužovali, plávali, lovili mušle, vytvárali kreatívne obrázky z mušlí a kameňov. Počas daždivého dopoludnia sme si urobili tvorivú dielňu a žiaci si vyrobili  náhrdelníky z mušlí, ktoré si nazbierali a vysušili, ako i  náramky zo zátok z plechoviek. Vytvorené šperky  si vzali na pamiatku domov. Aktívne sa zapájali sa do outdoorových aktivít. Súťažili v štvorčlenných družstvách v netradičných súťažiach na pobreží mora. Večerné diskotéky na terase pod holým nebom  pri mori zanechali v žiakoch nezabudnuteľné zážitky. Chorvátsky disdžokej umožnil Jakubovi Klaučovi púšťať piesne a mixovať ich. Pochválil Jakuba, že je veľmi šikovný   a odporučil, aby sa naďalej venoval tomuto koníčku.  Najväčším zážitkom bolo vystúpenie Lenky Moravčíkovej, ktorá nám zaspievala operné árie Ave Maria, ľudové piesne Na Kráľovej holi a Slovensko moje. Odmenili sme ju veľkým potleskom.                                                                                      
              Žiaci a aj my pedagógovia sme boli veľmi spokojní s prostredím, hotelovým ubytovaním a ústretovým personálom. Bezprostredná blízkosť pláže pod hotelom bola veľkou výhodou, lebo väčšinou sme boli na pláži len my a pár dovolenkárov. Ozdravovací pobyt splnil všetky očakávania  účastníkov OzP. Každý by bol rád zostal ešte pár dní v tomto príjemnom prostredí.                                                                                    
                Tatiana Groves, vedúca OzP

            • Vedecký pracovník z americkej NASA u nás

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album GLOBE.

              Dňa 10.6. 2024 navštívil našu školu vzácny hosť, vedecký pracovník z americkej NASA, pán Peter Falcon. Keďže s tímom vybraných žiakov sme už štvrtý rok aktívnou súčasťou medzinárodného projektu Globe, zaoberajúceho sa prírodnými javmi, ich zmenami, životným prostredím, mali sme to šťastie, že pán Peter Falcon poctil svojou návštevou aj našu školu. Predstavil žiakom svoju prácu, agentúru NASA, jej hlavnú vedeckú náplň, ale najmä význam žiackych meraní v rámci projektu Globe pre NASA. Predstavil žiakom rôzne programy zobrazujúce online snímky  planét a iných vesmírnych telies vysielané satelitmi v správe agentúry NASA. Peter rozprával veľmi pútavo, podával zaujímavé informácie a svojím entuziazmom nakazil aj prítomných žiakov. Celá prednáška bola vedená formou diskusie, žiaci mali bohatý repertoár otázok a komunikácia v anglickom jazyku nebola žiadnym problémom. A tak pôvodne plánovaná hodinová prednáška sa predĺžila na dve hodiny. Žiaci odchádzali s množstvom nových informácií a zážitkov a Peter odchádzal s prísľubom ďalšej spolupráce. Sme vďační za príležitosť stretnúť sa s ním.

          • Okresné kolo v atletike
            • Okresné kolo v atletike

            • 6. júna 2024 sa osem žiakov 2.ročníka zúčastnilo okresného kola v atletike. Získali 4 medaily - Mirko Rothmajer sa umiestnil na 2.mieste v behu na 50 m, Nikolka Bellová obsadila 3.miesto v skoku do diaľky, Damien Dóša bol na 2.mieste v hode vortexom a krásne 1.miesto v behu na 300 metrov obsadila Miška Klaučová s úžasným a jediným výkonom pod jednu minútu. 

        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...