• Aktivity a súťaže

            • Cvičenie v prírode - 1. stupeň

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Cvičenie v prírode - 1. stupeň.

              Žiaci 1. B, 1. C triedy absolvovali vychádzku do okolia školy, spoznávali ulice mesta, miestnu flóru a faunu. Žiaci sa zahrali na pátračov. Pozorovali okolie a zapisovali, čo všetko môžu počas vychádzky vidieť. Žiaci 4. ročníka navštívili Kúpele Sliač, do ktorých sa dostali lesnou ľahkou turistickou trasou s náučnými tabuľkami.

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2024/25
            • Slávnostné otvorenie školského roka 2024/25

            • Milí rodičia a žiaci, 

              v pondelok 2.9.2024 slávnostne otvoríme nový školský rok 2024/25.

              Stretneme sa na školskom dvore nasledovne:

              Žiaci 1. ročníka o 8:00 hod - privítanie prvákov, následne stretnutie s triednymi učiteľkami a vychovávateľkami v triede.

              Žiaci 2. - 9. ročníka o 8:30 hod - prívítanie žiakov, následne stretnutie s triednymi učiteľmi v triede.

              Predpokladané ukončenie o 9:30 hod. 

              V tento deň nebude v prevádzke školská jedáleň ani školský klub detí.

              Tešíme sa na všetkých.

            • 5. deň DLT - Liptovská Mara

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album 5. deň DLT - Liptovská Mara.

              Už niekoľko rokov organizujeme pre deti ŠKD denný letný tábor. Snažíme sa pripraviť pútavý program plný zaujímavostí, zábavy a nezabudnuteľných zážitkov. Tento rok prvá cesta viedla do Miraj Resortu – kúpaliska s termálnou a morskou vodou pri Lučenci. Deti sa vyšantili vo vode i na tobogánoch. Súťažili v plávaní a skokoch do vody. Poriadne si užili tento deň, pretože na kúpalisku sme boli skoro sami. V reštaurácii ich čakalo prekvapenie. Deti obsluhovali čašníci a pripravili im veľmi chutný obed. 
              Druhý deň navštívili Banskú Štiavnicu, kde si prezreli botanickú záhradu a  na námestí v samotnom srdci Banskej Štiavnice navštívili  zážitkovú expozíciu Cesta v čase, kde pomocou moderných technológií preniesli deti do 18. storočia. Zážitkovou formou sa dozvedeli mnoho o histórii baníctva mesta Banská Štiavnica. Čakala ich  virtuálna realita, hologramy, dotykové obrazovky a mnoho iného. Obedovali na Počúvadlianskom jazere a po dobrom obede navštívili ZŠ Maximiliána Hella, kde sa vyučuje sokoliarstvo. So svojím programom sa predstavili sokoliari s dravcami a potom si deti prezreli mini Zoo v priestoroch areálu školy. 
              Po víkende deti privítala  rozprávková dedinka Habakuky . Pozreli si Dobšinského rozprávky, zapojili sa do aktivít v tvorivých dielňach, zabavili sa v areáli rozprávkovej dedinky a nakúpili si upomienkové predmety za rozprávkové mince Habakuky. V Bistre Donly ich čakal chutný obed. Prezreli si aj lanovku, ktorá vyvážala turistov na Novú hoľu. 
              Na štvrtý deň bol zaujímavou atrakciou Zveropark Revište. Na deti čakali dva okruhy : zverokruh a rozprávkový okruh. Uvideli rôzne zvieratká, hladkací kútik, vodopád, rybolov, bludisko, spúšťali sa na obrej šúchačke, vytvorili si v automatoch vlastné  mince, otestovali hasičský trenažér, tulingovú dráhu, skákacie centrum a mnoho ďalších atrakcií. Prešli celým rozprávkovým okruhom a obdivovali  pripravené rozprávky a ich postavičky. Zábavy tu bolo neúrekom.  Posledný deň nás čakal výlet na Liptovskú Maru. Za horúceho slnečného dňa plavba loďou Mária po Liptovskej Mare  a osvieženie vo vode bolo úplne ideálne. Deti sa vyšantili aj vo vodnom tobogánovom svete. V starobylej lodi v „ Reštaurácii u námorníka“ bol pre nás pripravený chutný obed. Po ňom nanuky a zmrzlina dobre padli všetkým deťom. Na spiatočnej ceste si deti nakúpili upomienkové predmety. Všetky deti boli nadšené z pripravených výletov. Každý deň odišli domov s množstvom nezabudnuteľných zážitkov. Chcela by som pochváliť  všetky deti, lebo boli veľmi dobré a poslušné. Rešpektovali všetko, čo im povedali pani vychovávateľky. Veľmi nás teší, že hneď po ukončení DLT rodičia písali poďakovanie  za dokonalý tábor všetkým pani vychovávateľkám, ktoré sa podieľali na príprave tohto zaujímavého programu.

              Vedúca ŠKD
              Tatiana Groves    
                         
              Niečo od rodičov :    
              Ja ako rodič VEĽMI pekne ĎAKUJEM za nádherný tábor a dieťa MEGA spokojné mi chodilo každý deň z tábora "mŕtve" domov s neskutočnými a obohacujúcimi zážitkami a dojmami 🥰
              Ste úžasná a aj naďalej robte takéto úžasné veci ♥️
              A už poprosím, aby ste si konečne odteraz už len oddychovali 🙏 
              Prajem Vám krásny zvyšok leta už len plný oddychu 🌞
              Janka P.
              Dobrý deň. Chcela by som sa poďakovať za tento dokonalý  denný  tábor. Matias chodil každý deň domov úplne nadšený. Perfektná organizácia aj výber miest. Ešte raz ďakujem všetkým, čo ste sa na tom podieľali.                                                                                                                    Janka H.


               

            • 2.C - Čerešňový deň

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album 2.C - Čerešňový deň.

              Žiaci 2.C si spravili tematicky deň na tému čerešne. Počas vyučovania sa rozprávali o čerešniach, čítali o nich príbehy , ale aj prakticky upiekli v školskej kuchynke bublaninu.

            • Práca s hlinou

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Práca s hlinou.

              Tento školský rok sme na hodinách regionálnej výchovy pracovali s hlinou.
              Keramická hlina je bezpochyby úžasný materiál a práca s ňou je relaxačná zároveň. Posilňuje sebavedomie a sebahodnotenie, stimuluje hmatovú citlivosť, pôsobí relaxačne, rehabilitačne, rozvíja tvorivosť, fantáziu a estetické cítenie, uvoľňuje napätie, stres a uspokojuje potrebu zmysluplnej činnosti. Žiaci sami na sebe pocítili radosť a hrdosť z dosiahnutých výsledkov. Na hodinách sme modelovali - vyrábali sme prívesky, vianočné ozdoby, veľkonočné vajíčka, srdiečka, misky, kvety, brošne. Podľa vlastných predstáv žiakov a nápadov od vyučujúcej.
              Žiaci svojimi výrobkami potešili seba a svojich blízkych. Svoju prácu odprezentovali na vianočných trhoch v škole a v meste. Vyrábali sme pre učiteľov zo Slovenska, ktorí našu školu navštívili, nakoľko v tomto školskom roku sa v našej škole konala konferencia pedagógov zo škôl s regionálnou výchovou. Ďalej pre učiteľov zo zahraničia, z Turecka, Talianska, Litvy, Estónska, Španielska, Poľska. Darčeky putovali aj do Rumunska a Fínska.
              Mgr. Oľga Vonkomerová, vyučujúca regionálnej výchovy
               

            • ŠKD - Rozlúčková párty

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠKD - Rozlúčková párty

              Končí sa ďalší školský rok a začínajú prázdniny. Deti už onedlho budú mať v rukách vysvedčenia a s radosťou i úľavou pôjdu domov. V ŠKD sme dňa 25.6. pripravili pre deti a rodičov záverečné vystúpenie, v ktorom sa striedali moderné tance, ľudové pásmo, spev, básne. Nezabudli sme ani na našich štvrtákov, pre ktorých nadišla chvíľa lúčenia, plná nostalgie a spomienok. Zo srdca sa deťom prihovorila pani vedúca ŠKD, pani riaditeľka
              i zástupkyňa. Na záver deti dostali vecné ceny a diplomy ako spomienku na chvíle prežité v Školskom klube Pramienok. Zábava pokračovala spoločnou diskotékou, ktorá ukončila tento výnimočný deň.

        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...