• Aktivity a súťaže

            • 2.C - Čerešňový deň

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album 2.C - Čerešňový deň.

              Žiaci 2.C si spravili tematicky deň na tému čerešne. Počas vyučovania sa rozprávali o čerešniach, čítali o nich príbehy , ale aj prakticky upiekli v školskej kuchynke bublaninu.

            • Práca s hlinou

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Práca s hlinou.

              Tento školský rok sme na hodinách regionálnej výchovy pracovali s hlinou.
              Keramická hlina je bezpochyby úžasný materiál a práca s ňou je relaxačná zároveň. Posilňuje sebavedomie a sebahodnotenie, stimuluje hmatovú citlivosť, pôsobí relaxačne, rehabilitačne, rozvíja tvorivosť, fantáziu a estetické cítenie, uvoľňuje napätie, stres a uspokojuje potrebu zmysluplnej činnosti. Žiaci sami na sebe pocítili radosť a hrdosť z dosiahnutých výsledkov. Na hodinách sme modelovali - vyrábali sme prívesky, vianočné ozdoby, veľkonočné vajíčka, srdiečka, misky, kvety, brošne. Podľa vlastných predstáv žiakov a nápadov od vyučujúcej.
              Žiaci svojimi výrobkami potešili seba a svojich blízkych. Svoju prácu odprezentovali na vianočných trhoch v škole a v meste. Vyrábali sme pre učiteľov zo Slovenska, ktorí našu školu navštívili, nakoľko v tomto školskom roku sa v našej škole konala konferencia pedagógov zo škôl s regionálnou výchovou. Ďalej pre učiteľov zo zahraničia, z Turecka, Talianska, Litvy, Estónska, Španielska, Poľska. Darčeky putovali aj do Rumunska a Fínska.
              Mgr. Oľga Vonkomerová, vyučujúca regionálnej výchovy
               

            • ŠKD - Rozlúčková párty

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠKD - Rozlúčková párty

              Končí sa ďalší školský rok a začínajú prázdniny. Deti už onedlho budú mať v rukách vysvedčenia a s radosťou i úľavou pôjdu domov. V ŠKD sme dňa 25.6. pripravili pre deti a rodičov záverečné vystúpenie, v ktorom sa striedali moderné tance, ľudové pásmo, spev, básne. Nezabudli sme ani na našich štvrtákov, pre ktorých nadišla chvíľa lúčenia, plná nostalgie a spomienok. Zo srdca sa deťom prihovorila pani vedúca ŠKD, pani riaditeľka
              i zástupkyňa. Na záver deti dostali vecné ceny a diplomy ako spomienku na chvíle prežité v Školskom klube Pramienok. Zábava pokračovala spoločnou diskotékou, ktorá ukončila tento výnimočný deň.

          • Ivan Cejzl zvíťazil
            • Ivan Cejzl zvíťazil

            • Žiak našej školy a hráč Bedmintonového klubu Kúpele Sliač Ivan Cejzl sa zúčastnil na celoslovenskom  bedmintonovom turnaji skupiny B v Galante,  kde sa umiestnil na 1.mieste v kategórii pätnásťročných hráčov. Blahoželáme.

            • 3.C - Školský výlet

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album 3.C - Školský výlet.

              Žiaci 3.C sa zúčastnili výletu v Banskej Bystrici. Najprv sa previezli vlakom do Radvane, odkiaľ prešli novým cyklomostom ponad diaľnicu a prešli do Tihányiovskeho kaštieľa, kde si pozreli s výkladom expozíciu zvierat z rôznych kútov Slovenska a potom si v ateliéri vyrobili rybu. Následne prešli na obed do Mc Donald´s, odtiaľ na námestie na zmrzlinu a vlakom domov. Žiaci boli spokojní, všetko perfektne zvládli.

            • Detský literárny Zvolen 2024

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Detský literárny Zvolen 2024.

              Dňa 17. mája 2024 sa uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie 33. ročníka regionálnej súťaže Detský literárny Zvolen určenej pre žiakov základných škôl. 
              Do literárnej súťaže sa zapojilo devätnásť základných škôl nášho regiónu. Spolu bolo zaregistrovaných 98 žiackych prác z oblasti poézie a prózy. Ocenených bolo približne dvadsať prác žiakov rôznych základných škôl Zvolen, Detva, Krupina.
              Z našej školy bola v III. kategórii poézie ocenená Larisa Mikušková, žiačka 9. A triedy, ktorá získala mimoriadnu cenu a Tomáš Spodniak, žiak 8.A triedy, sa umiestnil v striebornom pásme. V IV. kategórii prózy "Tri strany nestačia" sa v zlatom pásme umiestnila Zoja Šalingová, žiačka 7.B triedy.
              Členmi poroty boli významní ľudia z oblasti umenia spisovateľ Ondrej Kalamár, odborná lektorka a herečka Monika Necpálová a Zuzana Kuglerová. 
              Pred prevzatím cien každú ocenenú prácu v príjemnej komornej atmosfére formou workshopov zhodnotili menovaní porotcovia. 
              Organizátori svojím priebehom a prístupom vytvorili príjemnú náladu a okrem malého vecného darčeka si prítomní odniesli spomienku na pohodové umelecké dopoludnie.
              Oceneným žiakom blahoželáme, ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

              Mgr. Katarína Krutá, vedúca PK SJL

            • Strelecká klubová súťaž

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Strelecká klubová súťaž.

              Dňa 17.06.2024 sa uskutočnila strelecká klubová súťaž. Strelci si zmerali svoje sily v streľbe zo vzduchovky. Strelcom sa darilo a dosiahli veľmi pekné výsledky. Vyhodnotenie súťaže a rozlúčka so strelcami deviatych tried prebehla na druhý deň za prítomnosti pani riaditeľky . Poďakovala im za vzornú reprezentáciu našej školy a popriala veľa streleckých úspechov.

              Najmladší žiaci s oporou :          
              1.    miesto   Ján Paľaga 3.B
              2.    miesto   Dávid Heneš  3.A
              3.    miesto   Filip Karásek 3.C    
               
               

              Mladší žiaci I.:        
              1. miesto      Andrej Matušovic  4.A
              2. miesto      Andrej Kresila     5.C
              3. miesto      Arthur Matušovic  4.A

              Mladší žiaci II.:                   
              1. miesto      Jozef Adamovič  7.B
              2. miesto      Ivan Cejzl   6.B
              3. miesto      Emma Horniaková  6.A


              Starší žiaci:                       
              1.    miesto    Lukáš Novák  9.B
              2.    miesto   Larisa Mikušková  9.A
              3.    miesto   Andrej Roziak     7.B    
                

              Veľmi som spokojná s výsledkami mojich zverencov.
              Tatiana Groves                  
               

            • ŠKD - Slovo, jazyk, kniha

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠKD - Slovo, jazyk, kniha.

              Výstava kníh a časopisov,  ktorú sme s deťmi ŠKD navštívili v MsKS, bola venovaná literatúre národnostných menšín. Výstavu pripravil kolektív Centra detskej literatúry v spolupráci s knižnicou Bibiana. Deti sa zábavnou a hravou formou oboznámili s knihami, časopismi a strávili príjemné popoludnie v prostredí Mestskej knižnice Sliač. Prezreli si knihy písané v 18 jazykoch národnostných menšín. Čítaním textu z jednotlivých panelov dokázali vylúštiť krížovku, ktorej riešenie bolo názov výstavy. Deti si mohli za odmenu poskladať puzzle s ilustráciami z vystavených kníh. 

        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...