• Aktivity a súťaže

            • Erasmus Days 2020

            • Do galérie Erasmus Days 2020 boli pridané fotografie.

              Už druhýkrát sa naša škola zapojila do európskej iniciatívy ErasmusDays. Táto iniciatíva, ktorá sa koná po celej Európe, tento rok 15. – 17. októbra 2020, sa snaží o propagovanie možností programu Erasmus+ v celej Európe, dokonca aj mimo nej. Slovensko sa zapojilo do ErasmusDays druhýkrát a spoločným cieľom bolo čo najviac zviditeľniť ako program Erasmus+, tak aj  úspešné vzdelávacie inštitúcie v rámci Európy! Do iniciatívy sa mohla zapojiť akákoľvek inštitúcia, ktorá realizovala projekt Erasmus+ a chcela by pomôcť v šírení vízie programu a podeliť sa o svoje vlastné skúsenosti.
              I my sme sa o ne podelili. Sme úspešná vzdelávacia inštitúcia, ktorá za realizovanie projektov v programe Erasmus+ získala eTwinning certifikát i výhru v súťaži European Language label 2020.
              Hoci mimoriadna situácia spôsobená koronavírusom ovplyvnila naše erasmovské aktivity, mnohé plánované mobility sa neuskutočnili a projekty sa predĺžili o pol roka či o rok, neprestali sme s implementáciou projektových aktivít do života školy. Pokračujeme v napĺňaní cieľov projektov a snažíme sa o to, aby sme sa čo najviac naučili.
              Počas vybraných vyučovacích hodín boli žiakom predstavené naše projekty v programe Erasmus+ prostredníctvom besied so žiakmi, ktorí sa mobilít zúčastnili, ubytovali zahraničných študentov u seba doma a pracovali na projektových aktivitách. Podelili sa s ostatnými o svoje skúsenosti (nezabudnuteľné i tie menej príjemné), porozprávali o výhodách zapojenia sa do aktivít, čo im Erasmus dal. Odpovedali na zvedavé otázky svojich spolužiakov. Vysvetlili im, že Erasmus nie je iba o cestovaní, ale hlavne o spoznávaní, získavaní nových vedomostí, skúseností, zážitkov a v neposlednom rade i o priateľstvách a spomienkach. Okrem žiakov sa o zážitky s Erasmus projektom podelili i rodičia a vyučujúci. Veď ubytovať v rodine zahraničného študenta je tiež nezabudnuteľná skúsenosť. Žiaci sa mohli zapojiť do kvízu a vyhrať niekoľko drobných cien, formou brainstormingu – čo pre nich znamená Erasmus - pripravili nápis na nástenku a vyzdobili balóny. Všetci žiaci si vypočuli reláciu v školskom rozhlase o význame a cieli podujatia ErasmusDays. Vo vstupnom vestibule sa premietali fotografie z uskutočnených mobilít v minulom školskom roku.  Vyučujúci predstavili 4 projekty, ktoré na škole momentálne máme, ich ciele a zameranie. Okrem nich nám tento školský rok pribudol nový projekt s názvom e4L – energy for life. Projekt je zameraný na energiu, ktorú čerpáme zo životného prostredia a z nášho kultúrneho dedičstva a na dôležitosť ochrany oboch oblastí. Koordinátorskou školou je základná škola v meste Dunkirk vo Francúzsku (kde sme sa zúčastnili mobility v roku 2019), partnerské školy sú z Guadeloupe, Grécka a Talianska (Sicílie). Veríme, že po skončení pandémie budú naši žiaci opäť môcť vycestovať a získavať a rozvíjať kompetencie potrebné pre ich ďalšie štúdium i osobný rast.
              ERASMUS_DAYS_2020.pptx

          • Beseda Roots & Shoots
            • Beseda Roots & Shoots

            • Dňa 30.9.2020 sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili prvého stretnutia k programu Roots & Shoots s pánom M. Tóčikom zo Združenia Slatinka.
              Roots & Shoots je globálny vzdelávací program britskej prírodovedkyne Jane Goodall. V súčasnosti je do neho zapojených viac ako 100 krajín.
               
          • Európsky deň jazykov v našej škole
            • Európsky deň jazykov v našej škole

            • V piatok 25. septembra 2020 sme si na našej škole, ako každoročne, pripomenuli Európsky deň jazykov. Vzhľadom na súčasnú situáciu sme sa rozhodli pripraviť aktivity pre triedne kolektívy. Aktivity boli rôznorodé, žiaci zapojili nielen svoju fantáziu a tvorivosť, ale aj jazykové vedomosti a umelecké zručnosti.
            • Svetový deň mlieka

            • Do galérie Svetový deň mlieka boli pridané fotografie.

              Dňa 30.09.2020 sme  na 1. stupni ZŠ A. Sládkoviča  oslávili Svetový deň  mlieka v školách. Triedy sa zabeleli, lebo takmer všetci žiaci prišli oblečení v bielych tričkách, mikinách, či svetríkoch. Našli sa aj parádnice odeté celé v bielom. Ani pani učiteľky sa nedali zahanbiť. Žiacke desiatové boxíky boli preplnené mliečnymi  desiatami, výrobkami a maškrtami vyrobenými z mlieka.  Na mnohých laviciach sa objavili mliečne nápoje.
              Žiačky 4. ročníka oboznámili mladších žiakov i svojich rovesníkov  s tým, prečo je dôležité piť  kravské, kozie alebo ovčie mliečko  a jesť  mliečne produkty . Poukázali na  výživné látky, vitamíny a minerály v mlieku nevyhnutné pre správny a zdravý rast detí.  Žiaci 1.- 4. ročníka si so svojimi pani učiteľkami pozreli  Cestu mlieka a vytvorili výtvarné  práce  s tematikou súvisiacou s mliekom a mliečnymi výrobkami. Žiaci 3. a 4. ročníkov si vytvorili aj  mliečne mapy Slovenska.
              V tento deň žiaci nielen oslavovali, ale aj súťažili  v tom, ktorá trieda má najviac žiakov oblečených v bielom a v ktorej si najviac  žiakov  prinieslo mliečnu desiatu.
              Na 1. mieste sa umiestnili žiaci 1. A a 2. B triedy.
              Na 2. mieste sa umiestnili žiaci 2. A triedy.
              Na 3. mieste sa umiestnili žiaci 3.A triedy.
              Žiaci víťazných tried budú odmenení  mliečkom.

            • Otvorenie dopravného ihriska a školský pešobus

            • Do galérie Otvorenie dopravného ihriska boli pridané fotografie.

              V rámci Európskeho týždňa mobility patril utorok  22.9.2020 Svetovému  dňu bez áut. Žiaci celej školy prišli pred športovú halu na bicykloch, kolobežkách a skateboardoch. Zúčastnili sa slávnostného otvorenia dopravného ihriska za prítomnosti pani primátorky mesta Sliač Ing. L. Balgovej, našej pani riaditeľky Mgr. A. Krúpovej, prednostu MÚ Ing. D. Hrušku, OR PZ npor. Mgr. Kaplánovej a zástupcov PZ a Mestskej polície mesta Sliač. Spočítali sa tieto jednoduché dopravné prostriedky v jednotlivých triedach I. a II. stupňa. Najviac JDP mali žiaci 3.A, 3.B a 7.B, 7.A. Odmenou pre žiakov týchto tried bolo jazdenie na novom dopravnom ihrisku pod dozorom príslušníkov PZ a mestskej polície.
              Svoje vedomosti si preverili v dopravnom kvíze, skladaní puzzle a určovaní dopravných značiek.
              Popoludní si svoje zručnosti otestovali aj deti ŠKD Pramienok.
              Deti boli veľmi šťastné a myslím si, že rady budú využívať toto dopravné ihrisko nielen v rámci školských aktivít, ale aj s rodičmi.
              Som veľmi rada, že  dopravné ihrisko sa nachádza v blízkosti našej školy. Kedykoľvek ho môžeme využívať na dopravné edukačné aktivity.  Je veľmi dôležité, aby sa od útleho detstva deti pripravili na pohyb v cestnej premávke - ako chodci, cyklisti ( spolujazdci) . Chceme naučiť  deti pozorovať svoje okolie, vyhodnocovať situáciu z hľadiska bezpečnosti a aplikovať návyky bezpečného správania sa v cestnej premávke v praktickom živote.
              Som veľmi rada, že tento môj projekt podporila a zrealizovala pani primátorka Ing. Ľubica Balgová .
              Tatiana Groves

          • Slovak Youth International U13 v bedmintone
            • Slovak Youth International U13 v bedmintone

            • Pod hradom Matúša Čáka Trenčianskeho sa odohral bedmintonový turnaj hráčov do trinásť rokov. Na turnaji, ktorý sa konal v športovej hale M-SPORT Trenčín, sa zúčastnili aj žiači našej školy Andrej Suchý a Sarah Antónia Suchá.
          • FENOMÉNY SVETA - expedícia PENIAZE
            • FENOMÉNY SVETA - expedícia PENIAZE

            • V mesiacoch máj a jún 2020 sa niektorí naši žiaci spolu s tisíckami žiakov na celom Slovensku zapojili do EXPEDÍCIE PENIAZE na vzdelávacom portáli FENOMÉNY SVETA.
               
            • Enviro aktivity v ŠKD

            • Do galérie Enviro aktivity v ŠKD boli pridané fotografie.

              Dňa 17.9.2020 sa deti z ŠKD Pramienok zúčastnili celoklubovej akcie s názvom Enviro aktivity. Na vychádzke v sliačskych kúpeľoch si preverili svoje znalosti o našich lesoch, živej a neživej prírode. Následne po tejto aktivite deti vyrábali z prírodnín obrázky. Všetci sme sa v lese príjemne vybehali a zabavili.

          • Biela pastelka 2020
            • Biela pastelka 2020

            • Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím.
        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...