• Aktivity a súťaže

            • Sládkovičova má talent

            • Do galérie Sládkovičova má talent boli pridané fotografie.

              Dňa 13. decembra bolo v našej škole rušno po celý deň. V dopoludňajších hodinách mali žiaci možnosť zúčastniť sa vianočných dielničiek, kde mohli sledovať a vyskúšať si svoju šikovnosť pri výrobe dekoratívnych predmetov či sladkostí určených na vianočné sviatky. Deti navštívili nasledujúce dielne:
              -    hrnčiarsku
              -    výrobu oblátok
              -    pečenie medovníkov
              -    výrobu papierových ozdôb na stromček
              -    výrobu sviečok
              -    modrotlačovú dielňu
              -    drôtovanie
              V popoludňajších  hodinách sa v hale našej školy uskutočnila slávnostná akadémia s názvom Sládkovičova má talent. Na pódiu sa predviedli žiaci našej školy spevom, tancom, sviatočným slovom, cvičením, hrou na hudobné nástroje, krátkym divadelným predstavením. Ich výborný výkon ocenili v hľadisku pozvaní zahraniční hostia, rodičia, starí rodičia, spolužiaci, pedagógovia. Akadémia i dielne sa konali s finančnou podporou BBSK.
              Na začiatku slávnostnej akadémie pani primátorka odovzdala pochvalné uznania a darčeky žiakom Nikole Kosturjakovej, Júlii Kosturjakovej a Andrejovi Suchému, ktorí boli pedagógmi navrhnutí na ocenenie za významné úspechy a reprezentáciu školy.
              Po skončení akadémie sa v priestoroch školy konali tradičné vianočné trhy. V stánkoch si mohli návštevníci pozrieť výsledok tvorivosti našich žiakov a kúpiť si ponúkané dekoratívne i úžitkové predmety a súťažné  medové koláčiky. Výnos z týchto výrobkov bude určený na ďalšiu podporu tvorivosti našich detí. Zároveň sa rodičia a hostia mohli stretnúť v priateľskej atmosfére pri výbornej kapustnici a punči.
              Ďakujeme všetkým pedagógom, rodičom a priateľom školy za výraznú pomoc pri organizácii celého dňa.
                                                                                                                                                        Mgr. Eva Pintérová
               

               

          • Úspechy hráčov bedmintonového krúžku
            • Úspechy hráčov bedmintonového krúžku

            • Na Majstrovstvách Slovenska  v kategórii do jedenásť rokov  v Rožňave, žiačka našej školy Sarah Antónia Suchá získala bronzovú medailu v štvorhre spolu so spoluhráčkou z Prešova.


               

            • Vznik jazyka a písma

            • Do galérie Vznik jazyka a písma boli pridané fotografie.

              Podujatie Vznik jazyka a písma v Mestskej knižnici na Sliači bolo určené šiestakom. Dozvedeli sa mnoho zaujímavých informácií - ako vznikalo písmo, aké druhy písma poznáme, čo sú hieroglyfy, čím sa písalo kedysi.

            • "Spelling Bee" - školské kolo

            • Do galérie "Spelling Bee" boli pridané fotografie.

              29. novembra 2019 sa konalo školské kolo súťaže v hláskovaní “Spelling Bee”. Spelling bee je národná súťaž v USA od roku 1925. Každoročne sa do nej zapojí 11 miliónov študentov, aby získali titul "Majster v hláskovaní". Stala  sa inšpiráciou aj pre iné, nielen anglicky hovoriace krajiny. "Spellovanie" je hláskovanie jednotlivých slov po písmenkách. Súťaž sa zameriava na správnosť a tiež rýchlosť.
                   Na našej škole sa do nej zapojili žiaci 4. a 5. ročníka. Ich úlohou bolo ovládať anglickú abecedu a súčasne slovnú zásobu, ktorú preberajú na hodinách angličtiny. Súťažilo sa v 4 kategóriách: správne napísať anglické slovo; anglické slovíčko vyhláskovať po písmenku; preložiť výraz zo slovenčiny do angličtiny a následne ho vyhláskovať. Poslednou úlohou bolo vyhláskovať čo najviac anglických slov za 1 minútu. Všetkým zúčastneným ďakujeme a výhercom srdečne blahoželáme!
              Umiestnenie žiakov:
              Kategória 1A (4. r.)
              1. miesto: Nikolas Bellos (4. C)
              2. miesto: Leo Kavčiak (4. C)
              3. miesto: Gregor Sedliak (4. B)

              Kategória 1B (5. r.)
              1. miesto: Dorota Bačková (5. A)
              2. miesto: Hana Černajová (5. B)
              3. miesto: Marko Petrus (5. B)

              Mgr. Miroslava Borbélyová

               

            • ŠKD - Finančná gramotnosť

            • Do galérie ŠKD - Finančná gramotnosť boli pridané fotografie.

              V dňoch 3.3.2020 a 4.3.2020 si pani vychovávateľka Mgr. Mária Holubková pripravila pre deti besedu na tému Finančná gramotnosť. Prostredníctvom prezentácie sa deti naučili niečo o finančnej gramotnosti a formou súťaže mohli predviesť svoju šikovnosť, či sa v oblasti čísel vyznajú. Všetkým deťom patrí veľká pochvala, keďže aktívne sa zapájali nielen staršie deti, ale aj prváci, ktorí toho veľa vedeli. Beseda sa vydarila a súťažiaci si odniesli sladkú odmenu.

            • 1.B - Holandský týždeň

            • Do galérie 1.B -  Holandský týždeň boli pridané fotografie.

              Žiaci v 1.B prežili svoj holandský týždeň. Naučili sa mnohé veci o Holandsku a živote Holanďanov, bicykloch, syroch, mlynoch, wafliach, mali ochutnávky, sadili tulipány, učili sa v skupinách pod vedením p. uč. Šupovej.

            • "Sládkovičova má talent" očami rodiča - Poďakovanie

            • V piatok 13.12.2019 sa na našej škole konala Vianočná akadémia – Sládkovičova má talent.
              V škole prebiehali celý deň tvorivé dielne. Aj my - rodičia  sme dostali ponuku od pani Groves, či by sme mohli prísť medzi deti a spestriť  tvorivosť našich detí. Ponuku sme prijali s pani Bogacki.
               
          • HLASOVANIE
            • HLASOVANIE

            • Milí rodičia!
              Naša škola sa na portáli zahrada.sk zúčastňuje súťaže o ovocné dreviny. Prosíme o Vašu účasť pomocou hlasovania ,,páči sa mi to". Potrebná je registrácia na www.zahrada.sk, avšak ak ste registrovaní na www.modrastrecha.sk  či www.mojasvadba.sk,  môžete použiť svoje prihlasovacie údaje aj na www.zahrada.sk  a nemusíte sa nanovo registrovať.
               

          • Bedminton - krajské kolo
            • Bedminton - krajské kolo

            • V krajskom kole v bedmintone reprezentovali našu školu a okres Zvolen Matej Šoóš z 9.B a Andrej Suchý zo 6. B triedy. Chlapci obsadili 2. miesto. Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.
        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...