• Aktivity a súťaže

          • Olympijský odznak všestrannosti - celoslovenské finále
            • Olympijský odznak všestrannosti - celoslovenské finále

            • Olympijský odznak všestrannosti je projekt organizovaný Slovenským olympijským a športovým výborom (SOŠV) s cieľom podporiť pohybovú aktiváciu detí k pravidelnému športovaniu a rozvíjať motiváciu zlepšovať všestranné pohybové schopnosti a zručnosti žiakov základných škôl.
               

          • Vesmír očami detí
            • Vesmír očami detí

            • Terézia Filipková, žiačka 6.C triedy, a jej víťazná práca v okresnom kole celoslovenskej súťaže Vesmír očami detí.
            • Rekondičný pobyt žiakov 6. roč. - Telgárt - 20.6. - 24.6.2022

            • Prvý deň: Okolo obeda sme boli ubytovaní, naobedovali sme sa a  bol odpočinok na izbách a vybaľovanie. Po obede sa deti zoznámili s priestormi zariadenia a absolvovali sme krátku prechádzku po okolí Telgártu: Telgártska slučka, Chmarošský viadukt, lyžiarske stredisko. Po večeri mali žiaci aktivity podľa záujmu: spoločenské hry, plávanie, stolný tenis.

               

              Druhý deň sme absolvovali celodenný výlet. Autobus nás odviezol na Prednú horu, odkiaľ sme vyrazili po turistickej značke na Muránsky hrad a odtiaľ do obce Muráň, kde sme ochutnali známe muránske buchty. Potom nás autobus odviezol na sysľovisko, kde sme mohli pozorovať a kŕmiť sysle i somáriky. Všetci žiaci zvládli danú trasu. Po večeri sme mali žiaci aktivity na školskom ihrisku: futbal, basketbal, volejbal, bedminton, frisbee.

               

              Tretí deň sme mali celodenný výlet do Aquacity v Poprade, kam nás opäť odviezol autobus. Žiaci mali zabezpečený teplý obed a mohli využívať rôzne vodné atrakcie, plavecký či regeneračné bazény. Po večeri mali žiaci aktivity podľa záujmu, oddych, spoločenské hry pozeranie TV, plánovanie spoločného programu na ďalší večer.

               

              Štvrtý deň sme absolvovali celodenný výlet do Slovenského raja. Autobus nás odviezol  neďaleko Dobšinskej ľadovej jaskyne. Cestou k jaskyni sme mali zastávku v Tarzánii – lanová dráha po stromoch. Väčšina žiakov sa nezľakla a vyskúšali si rôzne náročné prekážky, ktoré táto dráha ponúkala. Žiaci boli počas dráhy istení a pred absolvovaním poučení inštruktormi lezenia.  Potom sme pokračovali k jaskyni a všetci sme absolvovali 30 minútovú trasu v studenej jaskyni -2°C. Žiaci museli mať v jaskyni teplejšie oblečenie. Potom sme šli autobusom smerom k obci Dedinky, ale cestou sme sa ešte prešli nádherným Stratenským kaňonom. Pri obci Dedinky sa nachádza prekrásna vodná nádrž s tyrkysovou vodou – Palcmanská Maša. Posedeli sme si na brehu, niektorí sa poprechádzali v studenej vode a najotužilejší si aj trochu zaplávali. Späť do Telgártu sme išli vlakom, aby sme zažili jazdu tunelmi v prekrásnej prírode i jazdu po viaduktoch a Telgártskej slučke. Večer mali žiaci pripravený program trieda baví triedu, potom boli aktivity podľa záujmu.

               

              Posledný deň sme vyrazili peši po novej cyklotrase do neďalekej obce Šumiac. Tu sme navštívili Šumiacku izbu a Múzeum zvoncov – súkromná zbierka p. Gigaca. P. Gigac nám veľmi pútavo porozprával rôzne historky a tiež zahral na zvoncoch.  Zo Šumiaca sme šli späť autobusom. Po obede hrali deti loptové hry v okolí hotela. Okolo štvrtej sme vlakom vyrazili späť na Sliač.

               

               

               

               

               

               

               

               

               

            • Erasmus+ mobilita s názvom „Together we can“ – Limassol, Cyprus (13.6. – 17.6.2022)

            • Prvý deň mobility sme strávili cestovaním na Cyprus a aklimatizáciou v meste Limassol, na juhu ostrova, kde sme boli ubytovaní.
              Druhý deň sme navštívili školu v obci Apesia, kde nás privítala cyperská koordinátorka, riaditeľka školy ako aj samotní žiaci školy. Po kultúrnom programe, ktorý si pre nás pripravili žiaci školy, sa všetky tímy žiakov (z Cypru, zo Španielska, z Holandska, zo Slovenska, z Estónska a z Egypta) venovali spoločným aktivitám, ako bolo pečenie gréckeho pečiva, maľovanie kameňov či preverenie kondície na prekážkovej dráhe. Po spoločnom obede v škole sme sa vybrali na prechádzku obcou Apesia, v rámci ktorej sme navštívili archeologické múzeum, ortodoxný kostol a najstarší strom na Cypre, 1500 ročný pistáciovník.
              Dopoludnie nasledujúceho dňa sme taktiež strávili v škole. Tentokrát sa žiaci navzájom učili hrať hry typické pre ich krajiny. Pri týchto aktivitách si overili svoju schopnosť komunikovať v angličtine a tiež spolupracovať navzájom. V poobedňajších hodinách sme si v sprievode profesionálnej sprievodkyne pozreli hrad a historické centrum prístavného mesta Limassol.
              V dopoludňajších hodinách štvrtého dňa mobility sme absolvovali prehliadku jedného výnimočného múzea (Thalassa museum), venovaného všetkým aspektom súvisiacim s morom. Tu mohli žiaci vidieť veľké množstvo exponátov počnúc skamenelinami, cez morské živočíchy až po morské plavidlá. Po prehliadke múzea sme sa vybrali na jednu z najkrajších pláží na Cypre. Nachádza sa v turistickom rezorte Ayia Napa a návštevníkom ponúka krištáľovo čisté more s bielym pieskom. V popoludňajších hodinách sme ešte navštívili park s 570 sochami od 47 autorov zo 47 krajín sveta. Každoročne na jeseň sem prichádzajú pozvaní sochári z celého sveta tvoriť sochy na zadanú tému. Tento park so sochami v Ayia Napa bol založený v roku 2014.  Vo večerných hodinách sme sa zúčastnili slávnostnej rozlúčkovej večere, na ktorej si všetky zúčastnené tímy navzájom vymenili darčeky a poďakovali sme sa cyperskej koordinátorke za skvele zorganizovaný Erasmus+ na Cypre.
              Piaty deň mobility bol venovaný ceste domov.

            • Školská strelecká súťaž

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školská strelecká súťaž.

              Na konci školského roka sa stretli všetci strelci a zmerali si svoje sily v streľbe zo vzduchovky školskom  kole streleckej súťaže zo VzPU Slávia 30. Strieľalo sa do 10 terčov po tri rany, tak ako na všetkých súťažiach. Najviac nastrieľali:
              Mladšie žiactvo s oporou
              1.    Bibová Amália
              2.    Cejzl Ivan
              3.    Gondová Olívia
              Mladší žiaci                                                                           Mladšie žiačky
              1.    Kurtík Lukáš                                                                  1.  Urdová Nela
              2.    Slíz Juraj
              3.    Roziak Adam
              Starší žiaci                                                                           Staršie žiačky
              1.    Homola Marek                                                            1.  Ostrihoňová Diana
              2.    Rievaj Ján                                                                   2.  Mikušková Larisa
              3.    Novák Lukáš                                                               3.  Georgievová Alexandra

              Poháre a diplomy odovzdali strelcom p. zástupkyne Mgr. Oltmanová a Mgr. Pintérová. 
              Zároveň sme sa rozlúčili s deviatakom Jánom Rievajom, ôsmačkou Alexandrou Georgievovou, Lukášom Kurtíkom a Tomášom Kurtíkom, ktorí odchádzajú z našej školy.                                     
              Poďakovali sme sa im za vzornú reprezentáciu školy. 
              Tatiana Groves 
               

            • SLOVAK CHEERLEADING CUP 2022

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album SLOVAK CHEERLEADING CUP 2022 .

              Dňa 19. júna 2022 sa zúčastnilo 11 detí z 1. a 2. ročníka na 1. súťaži v Cheerleadingu na Slovensku v športovej hale Rates vo Zvolene. Suťažilo sa vo viacerých kategóriách, v ktorých každá obsahovala niekoľko levelov (podľa výkonnosti a obtiažnosti). Choreografiou a svojím vystúpením naše deti zaujali porotu a vo svojej kategórii Tini L0 sa umiestnili na 1. mieste. Bolo tam 5 športových klubov s dlhoročnými skúsenosťami v oblasti fitnes a my nováčikovia. Veľmi sa teším, že deti zaujal tento nový druh športu. Sponzorom súťaže bol Dedoles a celú súťaž komentoval Richard Vrablec. Tatiana Groves

            • Sme Majstri Slovenska v bedmintone

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Sme Majstri Slovenska v bedmintone.

              15. júna 2022 sa naša základná škola stala Majstrom Slovenskej republiky v bedmintone v školskom roku 2021/22 pod vedením p. Jána Suchého, vedúceho bedmintonového krúžku. O úspech sa zaslúžili hráči Andrej Suchý 8.B, Marek Homola 7.A a Radoslav Šupa 6.A.
              Všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy a víťazom blahoželáme. Je to krásny športový úspech. 

            • Strelecká súťaž o Cenu Jána Bahýľa - Zvolenská Slatina

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Strelecká súťaž o Cenu Jána Bahýľa - Zvolenská Slatina.

              Naši strelci sa zúčastnili 14.06.2022 streleckej súťaže o Cenu Jána Bahýľa vo Zvolenskej Slatine. Súťažilo sa v disciplíne VzPU Slávia 30. Naši strelci si vystrieľali: 2. miesto Diana Ostrihoňová - staršie žiačky, 1. miesto Nela Urdová - mladšie žiačky. 2. miesto Lukáš Kurtík - mladší žiaci 2. miesto zmiešané družstvo - Ostrihoňová, Novák, Kurtík L., Kurtík T., Cejzl a Bibová.
              Všetkým strelcom ďakujem za reprezentáciu školy. Tatiana Groves

            • Školský výlet 3.B a 1.C

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet 3.B a 1.C.

              Školský výlet 3. B a 1 .C v Banskej Bystrici. Žiaci si pozreli námestie, absolvovali prednášku v Osvetovom stredisku a Vedeckej knižnici, pozreli si Výstavu historických počítačov a pochutili si na skvelej pizzi v parku pri Pamätníku SNP. Cestu vlakom si užili.

        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...