• Aktivity a súťaže

            • ŠKD - Tvorivé dielne

            • Do galérie ŠKD - Tvorivé dielne boli pridané fotografie.

              Keď sa spoja dobré srdcia a ochotní rodičia prídu s dobrým nápadom, v ŠKD to zrazu ožije. Rozžiarené detské očká plné očakávania, čo sa bude diať. Presne takto to vyzeralo, keď k nám po vzájomnej dohode zavítali dňa 4.12. rodičia našich detí – manželia Katarína a Juraj Popundovci a Zuzana Družbacká, aby deťom pod ich vedením pripravili Vianočné tvorivé dielne. Deti zapájali nielen do tvorenia, ale umožnili im aj vyrezávať výrobky, čo sa deťom veľmi páčilo. Za oživenie všedného dňa a výrobu výrobkov na Vianočné trhy veľmi pekne ďakujeme. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu pri tvorení v ŠKD.
              Vychovávateľky Zuzana Cviková a Mária Holubková

               

               


               

            • SKRÁTENÉ VYUČOVANIE


            • V piatok 20. 12. 2019 sa vyučovanie končí 4. vyučovacou hodinou - o 11:25 hod.
              Školský klub detí Pramienok  bude  v prevádzke len do 15:30 hod.

            • Olympiáda v anglickom jazyku - školské kolo

            • Do galérie Olympiáda v anglickom jazyku - školské kolo boli pridané fotografie.

              V novembri 2019 sa na našej škole uskutočnilo, ako každý rok, školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách. V kategórii 1A medzi sebou bojovali žiaci 6. a 7. ročníka. V kategórii 1B to boli žiaci 8. a 9. ročníka.
              Vyhodnotenie:
              Kategória 1A:
              1.m. – Ema Melková 6.A
              2.m. – Alžbeta Jarotová 7.A
              3.m. – Marína Černeková 7.A

              Kategória 1B:
              1.m. – Soňa Gallošová 8.A
              2.m. – Vanda Výbošteková 8.A
              3.m. – Petronela Majková 9.B

              Všetkým žiakom ďakujeme za účasť a víťazom blahoželáme. Žiačky Ema Melková a Soňa Gallošová budú našu školu reprezentovať v okresnom kole vo Zvolene.
              Všetkým učiteľom anglického jazyka ďakujeme za prípravu žiakov.
              Martina Fülöpová

               

            • ŠKD - Vianočné tvorenie

            • Do galérie ŠKD - Vianočné tvorenie boli pridané fotografie.

              Do 3.A triedy prišli mamičky p. Dinová a p. Bogacki, ktoré vytvárali s deťmi snehuliakov a zdobili perníčky. Využili sme ich na vianočných vystúpeniach. Ďakujeme p. Dinovej, ktorá doma napiekla perníčky a pripravila materiál na tvorivé dielne.
              Tatiana Groves

               

            • Moje povstanie 2

            • Do galérie Moje povstanie 2 boli pridané fotografie.

              V súvislosti so 75. výročím Slovenského národného povstania vznikol multimediálny projekt MOJE POVSTANIE 2 pre mladých ľudí s cieľom predstaviť im túto udalosť prostredníctvom príbehov individuálneho hrdinstva obyčajných ľudí. Základom projektu je séria 6-tich krátkych filmov produkovaná v spolupráci s RTVS, kde hlavných hrdinov príbehov stvárňujú známe osobnosti a hrdinovia dnešnej doby – Katarína Knechtová, Mária Čírová, Matej Cifra „Sajfa“, Daniel Štrauch „GoGo“, Michal Straka „Ego“, Lukáš Kilinovič „PilC“.

                  Na našu školu zavítali dňa 16.12.2019 tvorcovia tohto projektu. Žiaci 9. ročníka sa po zhliadnutí všetkých šiestich  príbehov dozvedeli zaujímavé informácie zo zákulisia natáčania filmov. V závere akcie sa rozprúdila živá diskusia k téme. Najaktívnejší žiaci boli odmenení učebnicou dejepisu pre 9. ročník, ktorú podpísali hlavní protagonisti 1. a 2. série projektu MOJE POVSTANIE.
                Aj takouto formou si môžeme pripomenúť významné udalosti našich dejín.
              Viac o projekte sa dozviete na stránke https://www.mojepovstanie.sk/ .
               

            • Zima v ŠKD

            • Do galérie Zima v ŠKD boli pridané fotografie.

              Hoci ešte poriadne nenasnežilo, naše deti si vedia užívať aj tú trošku snehu, čo nám zatiaľ príroda dopriala. Aj tu môžeme vidieť, ako málo stačí k detskému šťastiu. Veríme a dúfame, že poriadneho snehu sa už čoskoro dočkáme.
               

               

            • Technický talent 2019

            • Do galérie Technický talent 2019 boli pridané fotografie.

              Dňa 29.11.2019 sa žiaci 9. ročníka zúčastnili súťaže Technický talent 2019 na Strednej odbornej škole technickej vo Zvolene.  Súťaž sa koná pri príležitosti týždňa vedy a techniky na Slovensku a je zameraná na preukázanie odborných vedomostí a zručností žiakov 9. ročníka ZŠ. Na súťaži sa tento rok zúčastnilo 11 základných škôl zo zvolenského, ale aj okolitých okresov. Našu školu reprezentovali žiaci: Peter Bystriansky 9.A, David Barta 9.A, Jakub Parobek 9.B, Dávid Hudoba 9.B a Adam Ondrášik 9.B pod vedením a pripravovaním učiteľa fyziky a techniky Mgr. Ľuboša Štrbíka. Z našich žiakov sa najlepšie darilo Jakubovi Parobekovi, ktorý z vedomostného testu zameraného na poznatky z fyziky a techniky skončil na 1. mieste z 55 zúčastnených žiakov. Cenu si prevzal od riaditeľa školy a od viceprimátora mesta Zvolen. Súťažiacim k výhre gratulujeme a prajeme veľa úspechov a vedomostí pri ďalšom štúdiu na stredných školách. Pánovi učiteľovi Štrbíkovi ďakujeme za prípravu žiakov.

            • Európsky týždeň programovania

            • Do galérie Európsky týždeň programovania boli pridané fotografie.

              Hodiny informatiky rozvíjajú u žiakov  také zručnosti  ako logika, tvorivosť, či riešenie problémových úloh.
              Každoročne sa žiaci našej školy na hodinách informatiky  zapájajú do rôznych akcií v rámci Európskeho týždňa programovania. V celej Európe sa v tomto školskom roku uskutočnilo spolu 71 468 podujatí, ktoré podporujú u žiakov rozvoj logického  myslenia a programovania. Naši žiaci na hodinách programujú pomocou programovacieho jazyka Scratch . Ďalšou veľmi zaujímavou aktivitou žiakov je práca s 3D tlačiarňou nielen na hodinách informatiky, ale aj počas záujmového útvaru Ja Robot 3D.  Výsledkom ich práce sú rôzne interaktívne príbehy, hry a animácie, 3D modely. Naša škola je jednou zo 165 škôl z celého Slovenska , ktoré získali za tieto aktivity medzinárodný certifikát.
              Ďalšou zaujímavou akciou je Hodina kódu. V týždni od 9. -15. decembra 2019 žiaci prostredníctvom návodov a námetov na stránke https://hourofcode.com/us/sk/learn programovali rôzne známe počítačové hry (napr. Minecraft).
              Žiakom sa na hodinách informatiky venujú vyučujúci Mgr. M. Storoška, Mgr. D. Slovíková, PaedDr. I. Novodomská a Mgr. Ľ. Štrbík.
               

               

          • Rodičovská zábava
            • Rodičovská zábava

            • OZ Sliačske pramene v spolupráci so Základnou školou A. Sládkoviča v Sliači organizuje 25. januára 2020 Rodičovskú zábavu.
          • Geografická olympiáda - školské kolo
            • Geografická olympiáda - školské kolo

            • V tomto školskom roku sa zapojilo do riešenia školského kola GEOGRAFICKEJ OLYMPIÁDY 55 žiakov 5. – 9. ročníka .
              Najúspešnejší riešitelia olympiády budú našu školu reprezentovať v okresnom kole súťaže vo Zvolene, ktoré sa uskutoční vo februári 2020.  

              Želáme im veľa úspechov.


               
          • Pytagoriáda - školské kolo
            • Pytagoriáda - školské kolo

            • V dňoch 10. a 11. decembra 2019 sa uskutočnilo školské kolo matematickej súťaže PYTAGORIÁDA.
              Súťaže sa zúčastnilo 132 žiakov 3.- 8. ročníka. Z tohto počtu bolo 44 žiakov úspešných riešiteľov.

               
        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...