• Aktivity a súťaže

          • Literárna súťaž - Básnické prskavky - vyhodnotenie
            • Literárna súťaž - Básnické prskavky - vyhodnotenie

            • V dňoch od 1.12.2023 do 15.12.2023 prebiehala v našej škole umelecká súťaž Básnické prskavky. O tom, že žiaci 2. stupňa sú tvoriví, svedčí počet zaslaných súťažných prác. Do súťaže sa zapojilo 37 žiakov. Oceneným súťažiacim blahoželáme.
            • Atletický krúžok - tréning na snehu

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Atletický krúžok - tréning na snehu.

              V utorok 12.12.2023 sme si s deťmi z krúžku Atletika pre deti urobili tréning na snehu. Mali sme závody v rýchlej jazde, v ťahaní saní s nákladom do kopca a v najdlhšej jazde. Deti si to užili a aj počasie nám krásne vyšlo, preto sa chceme podeliť s fotkami. 
              Mgr. Monika Sekerešová

          • Timravina studnička 2023
            • Timravina studnička 2023

            • Dňa 24. novembra 2023 sa v historických priestoroch Radnice Lučenec uskutočnilo slávnostné vyhlásenie výsledkov 26. ročníka celoslovenskej súťaže v prednese pôvodnej slovenskej prózy Timravina studnička. 
            • Prečo mám rád slovenčinu, prečo mám rád Slovensko 2023 30. ročník


            • Prečo mám rád slovenčinu, prečo mám rád Slovensko je celoslovenská literárna súťaž žiakov základných a stredných škôl, ktorá si kladie za cieľ podchytiť, rozvíjať a prehlbovať záujem detí a mládeže o materinskú reč a umožniť im vyjadriť vzťah k slovenčine a Slovensku. Vyhlasovateľmi a usporiadateľmi celoslovenského kola súťaže je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky, Matica slovenská, Jazykovedný ústav Ľ. Štúra SAV, Slovenské pedagogické nakladateľstvo – Mladé letá, Štátny pedagogický ústav, Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí a Vydavateľstvo MS.
              Dňa 12. decembra 2023 sa v priestoroch študovne Krajskej vedeckej knižnice Ľ. Štúra vo Zvolene uskutočnilo slávnostné vyhlásenie víťazov súťaže. 
              Z našej školy boli v silnej konkurencii spomedzi dvanástich úspešných ocenení štyria naši žiaci: Kristína Brozmanová z 5. B triedy, Daniela Bajčiová z 8. A triedy, Michal Krnáč z 8.A triedy a Nikolas Bellos z 8. C triedy.
              V príjemnej atmosfére boli súťažiaci odmenení a všetky víťazné práce si prítomní na slávnosti mali  možnosť vypočuť. Ocenení žiaci dostali diplom a drobné darčeky. Súťažiacim srdečne blahoželáme.
                                                    
              Mgr. Elena Plichtová, vyučujúca SJL

            • Vianočná pošta pre seniorov 2023

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná pošta pre seniorov 2023.

              Tak ako každý rok i v tomto školskom roku sme sa zapojili do Vianočnej pošty pre  seniorov. Žiaci 5.A a 5.C triedy vytvorili vianočné pozdravy, napísali ich a poslali sme ich starkým do Strediska sociálnej pomoci mesta Košíc. Dúfame, že ich potešíme a spríjemníme im najkrajšie sviatky roka. Za pomoc pri výrobe pozdravov ďakujeme pani učiteľke Ďurčíkovej.
              Mgr. Alena Henešová
            • Návšteva pani primátorky a beseda s pánom Emilom Šimončíkom

            • Dnes šiestaci navštívili pani primátorku na MsÚ v Sliači. Cieľom návštevy bolo na jednej strane dozvedieť sa informácie o fungovaní samosprávy a na druhej strane predstaviť NAŠE projekty “aktívneho občianstva”, na ktorých sme pracovali na hodinách občianskej náuky. Najskôr nás pani primátorka spolu s pánom prednostom privítali a usadili v nádhernej obradnej sieni. Počas pochutnávania si na chutných lineckých koláčikoch, nám pani primátorka povedala užitočné informácie o komunálnych voľbách, kto je to prednosta, aké problémy riešia, ale prezradila nám aj zaujímavosti “zo zákulisia”, svojho súkromného života a motivovala nás ísť si za svojím cieľom. Následne sa žiaci plní energie vrhli do prezentácie svojich projektov podľa skupín, v ktorých na svojom projekte pracovali. Nešlo však o žiadne nudné čítanie textov, ale 
              o aktívnu diskusiu, v ktorej žiaci navrhovali pani primátorke vlastné riešenia, napr. opravu budov, pamiatok, okolia školy a ihrísk. Žiaci dokonca predstavili návrh na nový skatepark aj akvapark, ale aj bežné osvetlenie niektorých ulíc. Pani primátorka pohotovo reagovala na všetky návrhy a následne živo diskutovala so žiakmi o možnostiach a obmedzeniach samosprávy. Naši žiaci sa nebáli klásť veľmi podnetné a aj osobné otázky adresované pani primátorke, napr. “Čo je váš najväčší sen? Čo budete robiť, keď nebudete primátorkou? Aké sú vaše koníčky? Máte rada svoju prácu?”  Po vzájomnej diskusii sa s nami pani primátorka rozlúčila podaním ruky, ako je zvykom na mestskom zastupiteľstve a spolu s pánom prednostom každého z nás obdarovali odznakom vo forme erbu Sliača.  

              Ďalším bodom programu bola beseda s pánom Emilom Šimončíkom, ktorý nám predstavil svoje knihy o Sliači a formou prezentácie dobových a súčasných fotografií poukázal na zaujímavé a často nedocenené pamiatky a miesta na Sliači, o ktorých sme sa dozvedeli to, čo zrejme nikto z nás doposiaľ nevedel. Pán Šimončík nám aj s autogramom venoval jednu zo svojich kníh. V závere sa naši žiaci predbiehali v kladení otázok, doslova sa naťahovali o mikrofón a odrazu sme my učitelia ostali v nemom úžase, akých aktívnych žiakov máme na našej škole (...keď sú mimo školských lavíc) Hlavne, že sme sa uistili, že z nich vychovávame AKTÍVNYCH občanov zaujímajúcich sa o svoje bezprostredné okolie, v ktorom žijú.
              Mgr. Jaroslava Žáková

            • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školské kolo olympiády v anglickom jazyku.

              V mesiaci november 2023 sme na našej škole opäť zorganizovali školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Žiaci 2. stupňa súťažili v troch kategóriách:

              1A – žiaci 5. – 7. ročníka,
              1B – žiaci 8. – 9. ročníka,
              1C – žiaci, ktorí strávili niekoľko rokov v zahraničí.


              Najviac žiakov súťažilo v kategórii 1B, kde bola naozaj veľká konkurencia a výkon žiakov bol veľmi vyrovnaný.
              Žiaci najprv absolvovali písomnú časť, ktorá pozostávala z počúvania s porozumením, čítania s porozumením a testu zameraného na gramatiku a slovnú zásobu. Tí, ktorí získali aspoň 60% zo všetkých bodov, postúpili do ústnej časti. V nej žiaci pracovali s obrázkom, podľa ktorého vytvorili príbeh, a rozprávali sa na danú tému s vyučujúcou. Pri ústnom prejave sa hodnotilo: plynulosť rozprávania, splnenie úlohy, použitie slovnej zásoby a gramatika so štruktúrou viet.
              Body za písomnú a ústnu časť sme spočítali a zostavili poradie vo všetkých troch kategóriách.

              Kategória 1A:
              1.m. – Patrik Petrus, 6.A

              Kategória 1B:
              1.m. – Dorota Bačková, 9.A                                                    
              2.m. – Marko Petrus, 9.B
              3.m. – Michaela Mazúchová, 8.A

              Kategória 1C:
              1.m. – Manuel Maliniak, 8.B
              2.m. – Tamara Kuterková, 9.B

              Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za účasť a úspešným riešiteľom blahoželáme. Do okresného kola OAJ postupujú žiaci Patrik Petrus a Dorota Bačková. Priamo do krajského kola OAJ postupuje Manuel Maliniak.
              Postupujúcim žiakom držíme palce v ďalšom priebehu súťaže!

            • Krajská strelecká ligy

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Krajská strelecká ligy.

              Dňa 5.12.2023 sme sa zúčastnili Krajskej streleckej ligy v Brezne. Súťaž bola štvorkolová. My sme sa však zúčastnili len dvoch z dôvodu mojich zdravotných problémov. V konkurencii 100 strelcov obsadila Lariska Mikušková z 9.A - 3. miesto a Lukáš Novák z 9.B 1. miesto. 
              Všetkým blahoželám k úspechu.
              Tatiana Groves

          • Ivan Cejzl sa kvalifikoval  na Majstovstvá Slovenska
            • Ivan Cejzl sa kvalifikoval na Majstovstvá Slovenska

            • Ivan Cejzl, žiak 6.B triedy, sa kvalifikoval na Majstrovstvá Slovenska v bedmintone.
              V kategórii trinásťročných hráčov dosiahol veľmi pekný výsledok, keď sa umiestnil v dvojhre, štvorhre chlapcov a v zmiešanej štvorhre na 5.mieste. Gratulujeme.

               
            • Bedmintonový turnaj Grand Prix skupiny C

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Bedmintonový turnaj Grand Prix skupiny C.

              V športovej hale na Sliači  sa uskutočnil bedmintonový turnaj Grand Prix skupiny C . Turnaja sa zúčastnili aj dievčatá a chlapci  zo Šurian.
              Turnaj otvorila  riaditeľka Základnej školy Andreja Sládkoviča  v Sliači pani Mgr. Alžbeta Krúpová. Po skončení turnaja odovzdala hráčom medaily a malé vecné ceny.

            • Poľovnícky krúžok

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Poľovnícky krúžok.

              Mladí pomocníci z poľovníckeho krúžku sa boli v sobotu postarať o obyvateľov revíru PZ Brdo, Ostrá Lúka. Zvieratkám doniesli potravu, postavili nové kŕmidlo, a objavili aj niekoľko stôp lesných zvierat.

          • Naši basketbalisti obsadili 3. miesto
            • Naši basketbalisti obsadili 3. miesto

            • Vo štvrtok  7.decembra 2023 sa na ZŠ M. Rázusa vo Zvolene uskutočnil basketbalový turnaj pre druhý stupeň a výrazným vplyvom sa pod jeho priebeh podpísali aj členovia tímu našej školy. 
        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...