• Aktivity a súťaže

            • Turistický krúžok

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Turistický krúžok.

              Náš prvý výlet tento školský rok smeroval do lokality Veľkej Fatry. 
              Na túru sme vyrazili zo Starých Hôr, pokračovali sme cez Majerovu skalu, Krížnu, prameň Bystrica, Úplaz až do krásnej dedinky Turecká.
              Zažili sme ťažké stúpania aj náročné zostupy, ale všetci sme s úsmevom zvládli viac než 20 km dlhú túru.
              Počasie tiež riadne preverilo našu odolnosť a pevnú vôľu. Mrholenie, hmlu či silný vietor na hrebeni vystriedali nádherné slnečné výhľady.
              Ak má chuť sa niekto pridať na ďalšiu túru budeme veľmi radi.

            • Noc výskumníkov 2023

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc výskumníkov 2023.

              30.9.2023 sa naši ôsmaci zúčastnili na exkurzii  Európska noc výskumníkov 2023 v nákupnom centre Európa v Banskej Bystrici. Na podujatí po celý deň prebiehali prezentácie populárno-vedeckých projektov rôznych organizácií, najmä univerzít a stredných škôl. Téma tohto ročníka bola VODA a UMELÁ INTELIGENCIA. Naši žiaci sa dozvedeli množstvo nových a užitočných informácií, ktoré môžu ďalej využívať v škole, ale aj v osobnom živote. 

          • Ďalšie veselé novinky zo 4. B
            • Ďalšie veselé novinky zo 4. B


            • Do triednej knižnice našich štvrtákov len pred týždňom vydavateľstvo Martinus poslalo 21 kníh. Dnes už má naša triedna knižnica kníh vyše 30. Štvrtáci totiž začali do svojej knižnice prinášať ďalšie veselé knihy. 

          • Andrejovi držíme palce
            • Andrejovi držíme palce

            • Andrej Suchý, člen bedmintonového krúžku a bývalý žiak našej školy,  je na Majstrovstvách sveta v bedmintone v Spojených štátoch amerických. Držíme mu palce.
               
            • Európsky deň jazykov

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň jazykov.

              Cudzie jazyky nám otvárajú bránu do sveta. Jazykovú rozmanitosť a viacjazyčnosť podporuje každoročne Európsky deň jazykov. Aj naša škola si v tento deň pripravila aktivity, ktorými motivovala žiakov k učeniu sa cudzích jazykov. Na 1. stupni sa žiaci prostredníctvom zaujímavého videa oboznámili s rôznymi cudzími jazykmi a formou zábavného kvízu si triedy medzi sebou zasúťažili. Trieda 3.C sa v kvíze umiestnila na 1. mieste. Gratulujeme!

            • Európsky týždeň športu - 2023 skokov

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky týždeň športu 

              Čo je to európsky týždeň športu? Európsky týždeň športu je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a pohybovej aktivity v celej Európe. Tento týždeň je určený naozaj pre každého – bez ohľadu na vek, zázemie či úroveň zdatnosti. Mal by spojiť jednotlivcov, štátne a verejné orgány a súkromný sektor. Hlavnou témou zostáva výstižné „BeActive“ – činorodosť, ktorá má nabádať k pohybu a zdravému životnému štýlu celoročne. Zapojiť sa môžeš aj ty a každý deň. Stačí si zacvičiť a rozhýbať sa! 
              zdroj: www.tyzdensportu.sk

              V dňoch 25.-29.9.2023 sa naši žiaci v rámci Európskeho týždňa športu zapojili do školskej výzvy pod názvom 2023 SKOKOV. Na hodinách telesnej výchovy sa žiaci spoločnými silami pokúsili na švihadlách zaskákať 2023 skokov. A prečo práve 2023 skokov na švihadle? Aktivitu sme pripravili tak troška matematicky. V našej škole máme 23 tried, je rok 2023, a tak sme sa rozhodli práve pre toto číslo. A tiež preto, že sme sa tento rok zapojili do Modulov a v rámci nich by naši žiaci mali absolvovať vyučovacie hodiny s trénermi venované práve skákaniu cez švihadlo. Všetci žiaci skákali, koľko vládali, a v duchu tímovej spolupráce sa všetkých 23 tried preskákalo až ku splneniu výzvy. Skákali v športovej hale, v telocvični, ale aj na dvore. Postupne skoky pribúdali a
              zapisovali sa v tabuľke. No a v piatok sa 493 žiakov našej školy mohlo pochváliť, že spoločne odskákali 46 529 skokov. A možno aj viac. Veď posúďte z fotografií. Ďakujem všetkým vyučujúcim telesnej a športovej výchovy na prvom aj druhom stupni za motiváciu a zapojenie sa do výzvy.

            • ŠKD - Európsky týždeň športu

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠKD - Európsky týždeň športu.

              Náš školský klub sa každoročne zapája do projektu Európsky týždeň športu, ktorým propagujeme šport ako zdravý životný štýl. V týždni od 23.9 do 30.9. 2023 sme sa venovali športovým aktivitám, ktoré sme zakončili dňa 27.septembra spoločným  podujatím pod názvom ŠKD v pohybe. Deti si vyskúšali svoju zdatnosť, vytrvalosť, šikovnosť a našli cestu plnú zážitkov za zdravím a spokojnosťou.  Zuzana Cviková, vychovávateľka ŠKD

            • ŠKD - Environmentálne aktivity

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠKD - Environmentálne aktivity.

              V stredu 20.9.2023 deti I. a VII. odd. príjemne strávili poobedie pri environmentálnych aktivitách v kúpeľnom parku pri prameňoch Štefánik, Bystrica, Lenkey a Adam. Deťom sa v kúpeľoch veľmi páčilo.

              Na vychádzku s environmentálnym zameraním sa v utorok 26.9. vybrali aj deti z II. III. IV. V. a VI. oddelenia. Deti pracovali v skupinkách- tvorili z prírodných materiálov ľubovoľné obrazce a navzájom hádali, čo vytvorili. Zbierali gaštany, čo im robilo tiež veľkú radosť. Samozrejme, neobišli ani liečivé pramene, z ktorých sa aj napili, či nabrali vodu do fľašiek. 

            • 4.B - Triedna knižnica štvrtej bé

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album 4.B - Triedna knižnica štvrtej bé.

              Štvrtáci konečne dostali svoj dlhoočakávaný darček - úplne novú triednu knižnicu s 25 najnovšími knihami slovenských i svetových autorov. Počas prestávok i ŠKD sa menia na knihomoľov, nové knihy ovoniavajú, listujú, tešia sa s nimi. Knihy majú k dispozícii nielen v škole, ale môžu si ich požičať aj domov. Triednu knižnicu sme získali vrámci ocenenia Učiteľská osobnosť Slovenska 2022 a projektu Krajina čitateľov. A čo je najkrajšie, naša knižnica sa neustále rozrastá, pretože deti začali namiesto narodeninových sladkostí prinášať celkom nové knihy.

            • Bedmintonový turnaj Grand Prix skupiny C

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Bedmintonový turnaj Grand Prix skupiny C.

              V športovej hale v Sliači sa 19.9. 2023 uskutočnil bedmintonový turnaj Grand Prix skupiny C. 
              Výsledky: 
              Najmladší hráči:
               1.miesto Kamil Ľupták
               2. miesto Leonard Menyhért
               Dievčatá:
               1.miesto -  Dorotka Menyhértová
               Mladší hráči:
               1.miesto – Ivan Cejzl 
               2.miesto – Lukáš Plencner 
               3.miesto - Lupták Adrián, Lucas Vrťo
               Starší hráči: 
               1. miesto Patrik Lupták
               2.miesto Radoslav  Šupa 
               3.miesto Marek Homola
               Dievčatá:
               1.miesto Sarah Antónia Suchá
               2.miesto Michaela Cejzlová
               3.miesto Talia Fahima 

            • Keď Erasmus spája nielen žiakov, ale celé rodiny

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Keď Erasmus spája nielen žiakov, ale celé rodiny.


              Teší nás, že nielen žiaci našej školy, ale aj rodičia sa stali súčasťou Erasmus rodiny. Erasmus nie je iba o učení žiakov, spoznávaní a práci navyše. Je to spôsob, ako vznikajú priateľstvá. Daniela a Petra sa skamarátili a ostali v kontakte aj po mobilite. Cez prázdniny Španielka Petra navštívila Danielku a jej rodinu u nás na Slovensku, na Sliači. Veľmi sa im u nás páčilo a prajeme im, aby ich priateľstvo pretrvalo. Aj to je dôkazom toho, že Erasmus stojí za to.

        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...