• Aktivity a súťaže

            • Rozlúčka so štvrtákmi

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozlúčka so štvrtákmi.

              V stredu sa deti ŠKD Pramienok stretli na školskom dvore, aby sa rozlúčili so štvrtákmi a aj so školským rokom. Štvrtákom sa prihovorila pani riaditeľka a pani zástupkyňa. Spolu s vedúcou ŠKD odovzdali deťom Pamätné listy a darčeky. Keď zazneli prvé tóny, rozvírila sa poriadna zábava. Všetky deti sa výborne zabávali. K slávnostnej atmosfére prispelo aj krásne slnečné počasie. Všetkým prajeme krásne prázdniny a veľa nových zážitkov.
              Ďakujeme mamine Terezky Hricovej za fantastickú tortu, ktorú upiekla pre všetkých štvrtákov odchádzajúcich z ŠKD.
              Kolektív ŠKD

          • Pán učiteľ Očenáš u pani prezidentky
            • Pán učiteľ Očenáš u pani prezidentky

            • Náš kolega Rastislav Očenáš sa v rámci ocenenia Učiteľ Slovenska 2022 zúčastnil na slávnostnom prijatí pani prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Pani prezidentka v slávnostnom príhovore vyjadrila svoju podporu, vďaku a obdiv slovenským učiteľkám a učiteľom, ocenila našu vytrvalosť a snahu inovovať 

            • SLÁVIK SLOVENSKA 2023 - CELOSLOVENSKÉ KOLO

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album SLÁVIK SLOVENSKA 2023 - CELOSLOVENSKÉ KOLO.

              Ľudová pieseň. Tá krása, ktorá ak sa človeka dotkne, zamiluje si ju a sprevádza ho celý život. Je v nej toľko krásy, lásky, skromnosti, pokory a múdrosti.
              Včera znela v Bratislave, v Slovenskom rozhlase, na národnom finálovom kole Slávik Slovenska 2023. 
              Súťažiaci účinkovali pod vedením sprevádzajúceho orchestra POLUN zo Starej Turej.
              Po úspešných predchádzajúcich kolách - školskom, okresnom a krajskom, našu školu reprezentovala Júlia Kosturjaková, žiačka 9. A triedy.

              Julinke bol udelený titul Zlatý slávik Slovenska 2023 za 1. miesto v III. kategórii.

              Srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú a úspešnú reprezentáciu školy.
              Zajtra Julka zavrie dvere našej školy.
              Nič krajšie a lepšie sa pár dní pred koncom školského roka nemohlo stať. Tento veľký úspech je úžasnou bodkou jej pôsobenia na našej škole, ktorý si zaslúžila a právom jej patrí.
              Dovoľte mi, aby som bola osobná.
              Ja sa Ti Julinka za všetko chcem poďakovať, čo si pre našu školu urobila. Tvoj nádherný spev nás reprezentoval v škole, v meste, na Slovensku a aj za hranicami našej vlasti mnohokrát.
              Som veľmi rada, že sa Ťa ľudová pieseň dotkla. Si ako ona. Krásna, skromná, pokorná  a múdra. Prajem Ti, aby Ti to zostalo a úspechy Ťa sprevádzali celý život.
                                                                                Mgr. Oľga Vonkomerová

            • Naši učitelia na tieňovaní v ZŠ Trutnov

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Naši učitelia na tieňovaní v ZŠ Trutnov.

              V mesiaci máj sa štyria učitelia našej školy zúčastnili na tieňovaní v ZŠ Trutnov v Českej republike. Náplňou tieňovania bola návšteva školy, spoznanie jej prostredia a spôsobu chodu, oboznámenie sa s českým školským systémom i s okolitou krajinou. Učitelia navštívili rôzne hodiny ako techniku, informatiku, český jazyk, matematiku, etické dielne, nemecký jazyk, ale aj školský klub a knižnicu. Priniesli si veľa nových poznatkov nielen z prostredia školy, ale aj z okolia. Navštívili pamiatky v meste Trutnov, ZOO v Dvúr Králové, ale aj Adršpašské skaly, Jánske Lázně-Krkonoše - chodník korunami stromov, pevnosť Stachelberg. Tieňovanie bolo pre učiteľov veľmi prínosné.

            • Vyhliadka lásky je ako nová

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vyhliadka lásky je ako nová.

              Tím Sliačske holúbky - žiaci 7.A triedy sú v tomto školskom roku zapojení do projektu Roots and Shoots Slovakia so svojím projektom Vyhliadka lásky. Ich cieľom bolo obnoviť krásu altánku v našom meste Sliač. Vďaka natočeniu videa a kampani na Startlabe ich sen podporilo mnoho darcov a podarilo sa im vyzbierať peniaze na nákup materiálu. Od 23.6. – 26.6.2023 svoj projekt prihlásili do akcie Týždeň dobrovoľníctva. 
              „23.6.2023 sme prišli k Vyhliadke a začali hrabať, zametať, šmirgľovať, odstraňovať nápisy. Potom sa objavili štyria páni – dobrovoľníci, ktorí nám veľmi pomohli. Natierali strop altánku, pretože my by sme tam nedočiahli. Po 5 hodinách intenzívnej práce bol altánok takmer celý natretý. Museli sme ho ohradiť, aby si na natreté časti nikto nesadol a mohli sme v sobotu pokračovať v našej práci. 24.6.2023 naši rodičia pokosili okolie altánku, ešte sme donatierali niektoré časti, opravili schody a vymaľovali podlahu. Opäť sme tu pobudli 5 hodín vo veselej nálade. Posledný deň – pondelok 26.6.2023 bol pre nás výnimočný. Nielen že sme finišovali, ale svojou návštevou nás poctila pani redaktorka z RTVS a celý deň s nami natáčala reportáž a pomáhala nám. Z Centra dobrovoľníctva v Banskej Bystrici prišla aj s tromi zahraničnými dobrovoľníkmi pani koordinátorka. Jeden z nich bol dokonca z Peru. Vďaka pomoci Kúpeľov Sliač sme získali zeminu pod kvietky, ktoré sme všetci spoločne vysádzali, polievali. Ešte záverečné zametanie a mohli sme sa tešiť z našej práce. A myslíme si, že aj vďaka všetkým dobrovoľníkom sme prinavrátili nášmu altánku – Vyhliadke lásky jej krásu. Určite si ju pozrite a dohliadnite nám na ňu, keď sa pôjdete poprechádzať do kúpeľov. Slávnostné otvorenie sa uskutoční v sobotu 1. júla 2023 o 10:00 . Všetci ste vítaní !“
              Naše veľké poďakovanie patrí : pani primátorke mesta Sliač p. Balgovej za veľkú podporu celého nášho projektu, pánovi riaditeľovi Kúpeľov Sliač p. Beňuchovi za cenné rady, rodine Mazúchovej za neoceniteľnú pomoc každý deň, rodine Lackovej za vykosenie celého okolia, pani Pálkovej za pečenie koláčikov, pani Matošovej za krásne kvietky, K. Remiarovej – bývalej žiačke našej školy, dobrovoľníkom - p. Lepkovi, p. Petrovičovi, p. Urgelovi a p. Tlučákovi, Kúpeľom Sliač za dovezenie zeminy,  rovnako zahraničným dobrovoľníkom a p. Rossovej z Centra dobrovoľníctva a koordinátorke programu Roots and Shoots Slovakia, pani redaktorke RTVS M. Kovačechovej, ktorá sprostredkovala naše zážitky z akcie celému Slovensku. A rovnako aj našej pani riaditeľke ZŠ A. Sládkoviča Sliač p. Krúpovej, ktorá nás celý školský rok podporovala a držala nám palce.  
              Tím Sliačske holúbky – Miška M., Tali F., Barborka K., Miška C., Maťo L., Rišo P., Adam K., Rado Š. a spolužiaci dobrovoľníci Sárka S., Jakub D., Šimon M. a Tomáš B.. 

          • Andrej Suchý opäť úspešný
            • Andrej Suchý opäť úspešný

            • Andrej Suchý, žiak deviateho ročníka, reprezentoval školu, mesto Sliač a Slovensko na medzinárodnom bedmintonovom turnaji v Novom Sade v Srbsku. V dvojhre sa umiestnil na 3. mieste za účasti 64 hráčov z rôznych európskych krajín. 

            • EDU.Lab Banská Bystrica

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album EDU.Lab Banská Bystrica.

              Minulý týždeň žiaci 7.A triedy nazreli do tajov mobilného laboratória Škoda EDU.Lab v Banskej Bystrici. Toto laboratórium vzniklo ako unikátny projekt spoločnosti Škoda Auto pre podporu technického vzdelávania žiakov základných a stredných škôl. Naši siedmaci sa oboznámili prostredníctvom prezentácie s históriu a súčasnosťou automobilky Škoda. Po teoretickom úvode už nasledovala praktická časť – všetky moderné technológie, ktoré boli súčasťou laboratória, si mohli vyskúšať: či to už bola tlač modelov na 3D tlačiarni, zostavovanie svietiaceho autíčka, použitie termokamery, virtuálnej reality a umelej inteligencie pri výrobe nielen automobilov. V ďalšej časti dvojhodinového programu sa žiaci zahriali – bicyklovaním na trenažéroch mali vyvinúť čo najväčší výkon. V závere sme sa oboznámili s modelom formuly v životnej veľkosti , ktorú navrhli študenti STU v Bratislave. Akcia bola pre žiakov veľmi zaujímavá. Možno mnohých motivuje k výberu strednej školy. 

            • Ozdravovací pobyt - Chorvátsko - 6. ročník- 17.6.-25.6.2023

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ozdravovací pobyt - Chorvátsko - 6. ročník- 17.6.-25.6.2023.

              Už niekoľko rokov organizujeme pre žiakov 6. ročníka Ozdravovací pobyt k moru. Tento rok absolvovalo pobyt 20 žiakov v Hoteli Roccia v malom mestečku Novigrad, pri Novigradskom mori. Privítalo nás krásne letné počasie, príjemne teplé more a očarujúca príroda. Deti relaxovali na pieskovo-kamenistej pláži, stavali veže zo skál, bláznili sa v mori a užívali si oázu pokoja a relaxu. Navštívili sme Novigradský hrad, ku ktorému viedlo okolo 300 schodov. Na vrchole sa nám objavila nádherná scenéria a videli sme zaujímavý západ slnka. Loďou sme sa plavili kaňonom rieky Zrmanja, ktorá sa kľukatí pomedzi 200 metrov vysoké skalné útesy. Tento nedotknutý kúsok zeme fascinuje svojou krásou, ktorej neodolajú ani filmoví producenti. Nemôžeme sa čudovať, že tu natáčali Winnetua. Na konci plavby nám umožnil kapitán lode kúpať sa v kaňone a vychutnať si krásnu blankytnú vodu pod útesmi. Žiaci absolvovali vedomostný test z rôznych oblastí: z kultúry, hudby a svetových zaujímavostí. Víťazné dvojice boli odmenené. Pri tvorivých dielňach sme využili mušle a kamienky na vytvorenie obrázkov, náhrdelníkov a náramkov. Žiaci si odniesli domov množstvo zážitkov, krásnu opálenú  pokožku a vlastnoručne vyrobené darčeky pre rodičov. Pútavý program pre žiakov pripravili Mgr. Oľga Vonkomerová a p. Tatiana Groves

            • 1.C - Dni zdravia v našom meste

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album 1.C - Dni zdravia v našom meste.

              Dňa 21.6.2023 sa žiaci 1.C zúčastnili na Dňoch zdravia v našom meste. Zistili, ako sa daruje krv, na čo je potrebná a vyskúšali si zdravotnícke kreslá. Potom navštívili stánok, kde im zmerali tlak a kyslík v krvi oximetrom a dozvedeli sa o správnom stravovaní a spôsobe života.

            • 1.C - Súťaž o recyklovaní

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album 1.C - Súťaž o recyklovaní.

              Žiaci 1.C sa zúčastnili súťaže o recyklovaní s firmou Naturpack. Zbierali obaly z nápojov a merali ich objem, keď boli v pôvodnom stave a po stlačení. Síce sa nestali výhercami súťaže, ale boli ocenení, pochválenì a hlavne sa niečo nové naučili.

            • Projekt - Zber odpadu z desiatej

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt - Zber odpadu z desiatej.

              Druháci spolu so siedmakmi pracovali na projekte. Žiaci 2.C zisťovali, koľko odpadu z desiatej vyprodukuje jeden žiak za dva týždne. Svoje odpadky - obaly z desiatej odvážili, zapísali hodnoty a dali siedmakom na prerátanie. Siedmaci ich zistenia zapísali do tabuliek a grafov a následne zaznamenali výsledky na plagát. V celej škole je podľa ich výpočtov za rok 1400kg odpadu iba z obalov z desiatej. Porozmýšľajme, či to vieme v budúcom školskom roku zredukovať.

        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...