• Aktivity a súťaže

            • ŠKD - Čitateľský oriešok

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠKD - Čitateľský oriešok.

              VIII. oddelenie pod vedením p. vychovávateľky Zuzany Závišickej sa opäť v tomto školskom roku zapojilo do súťaže spoločnosti Raabe Slovensko, Čitateľský oriešok. Úlohou súťažiacich je prelúskať sa dvomi rôznymi príbehmi, vyriešiť zadané úlohy k textom. Najťažším orieškom je ale nakresliť obrázok, v ktorom sú prepojené osudy hrdinov z obidvoch príbehov. Takto vylúskané oriešky sme poslali do spoločnosti Raabe. Odborná komisia vyberie z každého ročníka súťažiacich, ktorí postupujú do celkového hlasovania o priazeň verejnosti.
              Zapojením detí do súťaže sme získali 50 % zľavu na krásne pracovné zošity do nášho ŠKD Tajomstvá sveta.
              Zapojili sa deti 2.C Boris Korim, Leana Majerová, Eliška Garajová, Nina Čierna, zo 4.C sa zapojili Rebeka Hricová, Liliana Majerová, Alžbeta Boldišová a Alica Kalmáneková.
              Všetkým súťažiacim držíme palce, aby postúpili a mohli sa tak uchádzať aj o Vašu priazeň.
              Vypracovala: Z. Závišická

            • ŠKD - Exkurzia v Lesníckom a drevárskom múzeu vo Zvolene

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠKD - Exkurzia v Lesníckom a drevárskom múzeu vo Zvolene.

              Dňa 10. 3. 2023 navštívili deti z II. a VIII. oddelenia nášho ŠKD spolu so svojimi pani vychovávateľkami Lesnícke a drevárske múzeum vo Zvolene. Deti zaujala výstava pod názvom Takto sa hrali naši, kde si mohli prezrieť výber z unikátnej zbierky historických hračiek. Výstava bola ukážkou toho, ako a s čím sa hrali generácie detí dávno pred nami. Zaujali napr. bábky, s ktorými hrávali divadlo, ako aj celé divadlo s oponou, zoologická záhrada, staré autá, hračky z dreva a najviac zaujala hra Človeče nehnevaj sa, ktorá bola vytvorená priamo z dreveného stola, deti sa  mohli okolo neho posadiť a hrať.
              Nemenej zaujímavá bola výstava tetrovitých vtákov. Deti sa dozvedeli  zaujímavé informácie o živote, potrave a správaní  v prírode tetrova hlucháňa, tetrova holniaka a jariabka hôrneho.
              Deti si z návštevy múzea odniesli veľa nových poznatkov a už teraz sa tešíme na nové zaujímavé výstavy.
              Vypracovala: Z. Závišická

            • Cena mieru - Zvolenská Slatina - naši strelci opäť úspešní

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Naši strelci opäť úspešní.

              Dňa 10.03.2023 sa naši strelci zúčastnili streleckej súťaže Cena mieru vo Zvolenskej Slatine. Získali: 1. miesto Lukáš Novák - starší žiaci , 3. miesto Diana Ostrihoňová -staršie žiačky,  družstvo ml. žiakov - 3. miesto- Nela Urdová, Branislav Markovič, Adam Roziak, družstvo starších žiakov - 2. miesto- Diana Ostrihoňová, Larisa Mikušková, Lukáš Novák.
              Ďakujem všetkým zúčastneným na streleckej súťaži za vzornú prípravu a reprezentáciu našej školy. Tatiana Groves

          • Moduly - Cheer je cool
            • Moduly - Cheer je cool

            • V rámci programu Školský šport Moduly prebiehajú v našej škole - na 1. stupni hodiny cheerleadingu. „Cheerleading je šport vhodný rovnako pre chlapcov aj dievčatá, ktorý zapája do aktivity všetky deti z triedy, nezávisle na ich fyzickej pripravenosti. 
            • Erasmus+ mobilita v Cartagene, Španielsko, 14.- 18.2.2023

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Erasmus+ mobilita v Cartagene, Španielsko, 14.- 18.2.2023.

              Erasmus+ mobilita v Cartagene, Španielsko, v termíne 14.- 18.2.2023

              14.2.
              Ráno nás v ZŠ Nuestra señora de los Dolores privítala pani riaditeľka a v rámci prehliadky školy sme mali možnosť si pozrieť všetky triedy, špeciálne učebne ako aj areál školy.
              Neskôr sme sa v doobedňajších hodinách vybrali na prechádzku do prístavu v Cartagene. Tu sme navštívili aj Námorné múzeum, v ktorom žiaci mohli vidieť prvú ponorku na svete, ktorú skonštruovali práve tu v Cartagene ako aj život námorníkov pracujúcich v ponorkách. Žiakov zaujali aj zmenšené modely plachetníc a lodí, ktoré tu mali možnosť vidieť.
              Po spoločnom obede sme pokračovali v prehliadke mesta na hrade Concepción, odkiaľ sme mali skvelý výhľad na celé mesto. Ďalej si žiaci mohli pozrieť divadlo z obdobia Rímskej ríše, ktoré svojho času malo kapacitu až 6000 divákov. Prehliadku historického centra mesta Cartagena sme zavŕšili návštevou budovy Radnice, postavenej v roku 1907. 

              15.2.
              Dnešné doobedie sme strávili v škole, kde sme ráno spoločne pripravovali kostýmy na školský karneval. Potom sme sa zúčastnili veľmi zaujímavej prednášky španielskeho popularizátora prírodných vied Cayetana Gutiérreza, ktorý na svojom youtube kanáli vysvetľuje rôzne fyzikálne, chemické a biologické javy veľmi pútavým spôsobom. Jeho prednáška mala u žiakov veľký úspech.
              Ešte pred obedom sme sa zoznámili s miestnou hrou "Bollos Cartageneros", ktorú si žiaci mali možnosť vyskúšať. Táto hra je podobná hre pétanque, ale hrá sa s drevenými guľami. Je súčasťou miestneho kultúrneho dedičstva.
              Po obede sme so žiakmi participujúcimi na projekte navštívili miestne centrum voľného času, kde sa
               v poobedňajších hodinách stretávajú žiaci (rôznych národností) zo 4 ZŠ z blízkeho okolia, aby sa tu spoločne pohrali, urobili si domáce úlohy a naučili sa spolu vychádzať a rešpektovať sa navzájom. V tomto centre s nami boli aj hosťujúce mamy, ktoré pre nás pripravili bohaté občerstvenie a v podvečerných hodinách sa deti vrátili do hosťujúcich rodín.

              16.2.
              Dnes doobeda sme autobusom navštívili prírodnú rezerváciu Calblanque s menšími pieskovými dunami a pieskovými plážami. Potom sme sa presunuli k majáku v Cabo de Palos, kde sme sa prešli pozdĺž pláže.
              Po spoločnom obede sme sa vrátili do Cartageny, kde si deti oddýchli v hosťujúcich rodinách, aby vládali v podvečerných hodinách absolvovať ďalšiu zo športových aktivít našej mobility, v jumping fun parku, kde boli trampolíny a iné atrakcie, kde sa mohli vyskákať a vyšantiť do sýtosti. 

              17.2.
              Dnes sme mali možnosť zúčastniť sa hodiny angličtiny v hosťujúcej škole. Naši žiaci sa naučili niekoľko užitočných fráz v španielčine a my sme španielskych žiakov, na oplátku, naučili niekoľko fráz zo slovenčiny. Niektorí z nich sa o pár mesiacov zúčastnia mobility na ZŠ A. Sládkoviča na Sliači. Boli sme aj na hodine telesnej výchovy, na ktorej si slovenský a španielsky tím zahral španielsky variant vybíjanej.
              Dnes bol veľký deň, pretože na škole bol dlho očakávaný karneval, na ktorý sa žiaci jednotlivých tried hosťujúce školy pripravovali už niekoľko mesiacov. Témou tohtoročného karnevalu bol vesmír. Žiaci z každej triedy si za pomoci svojich triednych učiteliek a učiteľov vyrobili masky, kostýmy a plagáty. Na karneval sa prišli pozrieť aj rodiny žiakov. Do príprav na karneval boli zapojené všetky triedy (od 3-ročných detí až po 13-ročné deti), ako aj všetci učitelia a vedenie školy. V popoludňajších hodinách sa deti vrátili do hosťujúcich rodín.
              18.2.
              Posledné dopoludnie mobility žiaci strávili v hosťujúcich rodinách a my (učiteľky) sme ho využili na prehliadku historickej budovy kasína v Cartagene. Ide o výnimočnú budovu z 19. storočia.
              Po spoločnom rozlúčkovom  obede so španielskymi učiteľmi a žiakmi, participujúcimi na projekte, sme vzali deti na ihrisko, aby sa tam mohli spolu pohrať. Potom mali ešte možnosť nakúpiť si suveníry.
              V podvečer posledného dňa mobility sme sa zúčastnili prehliadky karnevalového sprievodu, ktorý nás i žiakov uchvátil. Na tomto tradičnom karnevale participovali nielen dospelí, ale aj deti. Bol to výnimočný zážitok.
               

        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...