• Aktivity a súťaže

            • ŽŠP - Deň nulového odpadu

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album ŽŠP - Deň nulového odpadu.

              Na podnet Žiackeho školského parlamentu sa žiaci školy pod vedením svojich pedagógov zapojili do akcie Deň nulového odpadu, kedy najprv vytvorili pútavé plagáty a zároveň v daný deň 12.4.2024 sa snažili vyprodukovať čo najmenej odpadu. V súťaži o najkrajší projekt a zároveň vyprodukovanie čo najnižšieho odpadu vyhrala trieda 7.A. Za zapojenie sa do akcie všetkým ďakujeme a veríme, že všetci budú aj naďalej triediť odpad. Výhercov čaká odmena. S pozdravom ŽŠP

            • Olympijský odznak všestrannosti - krajské kolo

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympijský odznak všestrannosti - krajské kolo.

              Dnes sa naši žiaci Eliška Melišková, Ján Sanitrár, Sandra Příkazská, Kristián Bulla, Michaela Cejzlová, Michal Priehradník, Larisa Mikušková a Lukáš Novák zúčastnili krajského kola v súťaži Olympijský odznak všestrannosti. Súťažili v piatich disciplínach - v prekážkovej dráhe, skoku do diaľky z miesta, člnkovom behu 10x5m, sed -ľahu a preskokoch na švihadle. V silnej konkurencii 31 škôl vybojovali veľmi pekné 9. miesto.
              Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

            • Jarná turistika - Jánošíkove diery

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Jarná turistika - Jánošíkove diery.

              V nedeľu 7. apríla  bol deň ako stvorený na turistiku, a tak sme vyrazili skoro ráno do Terchovej.
              Tešili sme sa na rebríky, vodopády, zurčiaci potok či pekné výhľady. Naša túra začala vo Vrátnej doline v časti Štefanová. Nad osadou sa týčil majestátny Veľký Rozsutec, ktorý ale dnes nebol naším cieľom. Vyrazili sme cez sedlo Vrchpodžiar do Jánošíkových dier. V slnečnom a horúcom počasí bolo príjemné kráčať okolo potoka s ľadovou vodou, ktorá najmä pri vodopádoch občas ošpliechala alebo kde-tu nejaká noha skončila v potoku. Z Jánošíkových dier sme pokračovali cez strmší skalnatý úsek (pod Tesnou Rizňou) na krásnu lúku - Pod Tanečnicou, kde boli nádherné výhľady na oba Rozsutce. Odtiaľ naša túra pokračovala lesom už väčšinou dole až do Štefanovej. 

            • Remeslo nás baví

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Remeslo nás baví.

              Regionálne centrum remesiel ÚĽUV v Banskej Bystrici pripravilo podujatie Maratón hontianskej a novohradskej čipky.     
              V roku 2024 ÚĽUV zameriava pozornosť predovšetkým na konope, ľan a žihľavu. Všetky tieto materiály spája bohaté využitie v tradičnom vidieckom prostredí v minulosti, no vysoký stupeň ohrozenia v súčasnosti.
              Aj preto v rámci tematického roka upozornili na spôsoby využitia týchto materiálov v tradičných remeslách a ukázali nám spôsoby, ako sa uchovávajú a rozvíjajú v súčasnosti.
              Žiaci siedmeho a ôsmeho ročníka našej školy, ktorí si vybrali regionálnu výchovu ako povinne voliteľný predmet, sa na tomto podujatí pod názvom - Čipka pre školy, zúčastnili 4.4.2024.
              Dievčatá paličkovali čipky daného regiónu konopnými niťami a chlapci pracovali v rezbárskej dielni.
              Osvojili si nové vedomosti a získali nové zručnosti. Výsledkom práce dievčat boli paličkované náramky a chlapci si vyrobili koníka z dreva.

            • ŠKD - Čitateľský oriešok

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠKD - Čitateľský oriešok.

              S deťmi v ŠKD sme sa aj v tomto školskom roku zapojili do čitateľsko – výtvarnej súťaže Čitateľský oriešok 10, ktorý každoročne organizuje pre deti 1. stupňa spoločnosť Raabe Slovensko. Úlohou detí bolo v rámci svojho ročníka prečítať dva príbehy, ktoré potom výtvarne spracovali do jedného obrázka. Záujem bol tento rok veľký hlavne u prváčikov, ale lúskali aj druháci a tretiaci. Z celkového počtu 25 detí sa nám v celoslovenskom užšom výbere umiestnilo 9 detí. Z 1. ročníkov Barborka Šufliarská, Terezka Čekanová a Timejka Štefančíková. Z 2. ročníkov Žofka Žiaková, Linda Karásková, Adelka Ostrihoňová, Lucka Hricová a Nikoletka Forgáčová, z 3. ročníka Leanka Majerová. Tieto detičky sa teraz uchádzajú o priazeň verejnosti. Boli by sme radi, keby ste ich podporili svojím lajkom na FB stránke Raabe Slovensko.
              Všetkým deťom ďakujeme, že sa do súťaže zapojili a deťom, ktoré sa umiestnili vo výbere, srdečne blahoželáme. Ďakujeme, že aj takouto formou reprezentujú našu základnú školu a náš školský klub detí.
              Zuzana Závišická 

          • MIDIcoolvolley - okresné kolo
            • MIDIcoolvolley - okresné kolo

            • Naše dievčatá S. A. Suchá, N. Halmová, H. Černajová, K. Kukučková, N. Galbová a E. Volková vybojovali veľmi pekné 2. miesto.
              Postup na krajské kolo im ušiel o malý kúsok, keď s víťaznou školou - Gymnáziom Ľ. Štúra prehrali najtesnejším rozdielom 2 bodov až v treťom rozhodujúcom sete.

               

            • Preventívna aktivita - Nenávistné prejavy

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Preventívna aktivita - Nenávistné prejavy.

              V stredu 20.3.2024 sa ôsmaci zúčastnili na vzdelávacej preventívnej aktivite: Nenávistné prejavy. S Mgr. Adrianou Kurucovou z odboru prevencie kriminality z Banskej Bystrice diskutovali o nenávistných  prejavoch, ktoré podporujú nenávisť alebo násilie proti jednotlivcom alebo skupinám. V dnešnej dobe sa rozširujú akoukoľvek formou, vrátane internetu. V online priestore sa nenávistné prejavy množia, ich účinok sa zosilňuje, pričom ich dôsledky sa často podceňujú.

        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...