• Aktivity a súťaže

            • Vydarené stretnutie s kamarátmi z detských domovov

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vydarené stretnutie s kamarátmi z detských domovov .

              Po úspešnej akcii počas Týždňa dobrovoľníctva sme sa dňa 17.6.2024 opäť rozhodli stretnúť s kamarátmi
              z detských domovov v našom meste. Žiačky a žiaci v sprievode pani učiteliek p. Jurgovej a p. Lisičanovej navštívili Sedmokrásky a Hviezdičky a pozvali ich na aktivity na školskom ihrisku. 
              Hviezdičky sa zabavili pri spoločenských hrách, Sedmokrásky si v našej škole zahrali stolný tenis. Pomedzi to vyfarbovali srdiečka – magnetky. Samozrejme nechýbalo sladké občerstvenie. Navštívili sme spoločne školskú záhradu, kde na nás čakali zdravé maškrty, ktoré nám nachystali žiaci 1. stupňa. 
              A samozrejme na záver nechýbal volejbal a futbalový zápas. 
              Túto vydarenú akciu sme mohli uskutočniť v tento horúci deň najmä vďaka aktívnym žiakom a dobrovoľníkom:
              5. ročník : M.Kováliková, P.Garaj, M.Ďurica, M.Slovák, M.Miškovič
              8. ročník : B. Kochlicová, M.Legíň
              9. ročník : L.Kujanová
              Dobrovoľníčky : p. Válovčanová, p. Palová, p. Telgárska a Nikolka, ktorým ďakujeme za darčeky, napečené dobroty a čas strávený s nami. 
              A veľké poďakovanie patrí aj pani vychovávateľkám z detských domovov a našim  kamarátom, vďaka ktorým sme mohli túto akciu zrealizovať.  

            • Okresné kolo v atletike

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo v atletike.

              14.6.2024 sa žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili na okresnom kole v atletike. Získali 4 medaily. Erik Jantoš získal prvé miesto v skoku do diaľky a v behu na 600 metrov. Simonka Lietavcová sa umiestnila na druhom mieste v behu na 400 metrov a Filip Karásek obsadil druhé miesto v skoku do diaľky. Gratulujeme im ku skvelým výkonom.

            • Vyhodnotenie predmetových olympiád

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vyhodnotenie predmetových olympiád.

              Dňa 11.6.2024 Centrum voľného času Domino pripravilo slávnostné vyhodnotenie predmetových olympiád okresu Zvolen. Boli ocenení žiaci škôl, ktorí sa umiestnili na prvých troch miestach.
              Ocenení boli aj žiaci našej školy:

              1. Kristína Venclíková – 5.A -1.miesto MO 5.ročník

              2. Matej Čičo – 5.C - 2.miesto MO 5.ročník

              3. Terézia Filipková 8.C - 2.miesto MO 8.ročník

              4. Michal Melech – 3.A - 2.miesto Pytagoriáda 3.ročník

              5. Juraj Kujan – 4.A - 2.miesto Pytagoriáda 4.ročník

              Ocenené práce: VESMÍR OČAMI DETÍ

              Elizabeth Vrchovská 4.A, Michal Šiagi-6.B

              Všetkým oceneným blahoželáme.

            • Ozdravovací pobyt - Chorvátsko - 6. ročník

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ozdravovací pobyt - Chorvátsko - 6. ročník.

              Novigrad Chorvátsko 09.06.-16.06.2024

              V našej škole je už tradíciou, že pre žiakov šiestych ročníkov organizuje naša škola Ozdravovací pobyt k moru. Ozdravovacieho pobytu v Chorvátsku v Novigrade sa zúčastnilo 24 žiakov, zo 6.A- 11 žiakov a zo 6.B -13 žiakov, pani zástupkyňa Pintérová, pani Groves a pani zdravotníčka  Škarková.
              Do Chorvátska sme cestovali autobusom spoločnosti SAD Sliač. Bezpečne nás dopravili do Novigradu i domov. Cestou k moru sme mali naplánovanú prehliadku Plitvických jazier. Daždivé počasie nám však neumožnilo prezrieť si tento skvost Chorvátska.                      
              Bývali sme v apartmánovom Hoteli Roccia, hneď  na pobreží Novigradského mora. Každý deň sme sa kochali krásnym pohľadom na more a okolité svahy hornatej krajiny.                             
              Počas pobytu  sme si prezreli architektúru malebného starobylého mestečka, so zachovalou stredovekou amosférou, nachádzajúceho  sa na južnom pobreží Novigradského mora na severnej strane ostrého zálivu, pod ochranou starej pevnosti, obklopené hradbami. Zúčastnili sme výstupu na Novigradský hrad FORTIKA, odkiaľ sme videli krásnu scenériu malebného mestečka Novigrad a jeho okolia. Na druhý deň sme sa plavili  loďou v kaňone rieky Zrmanja, kde sa natáčal film Winnetou. Učarili nám kamenné útesy kaňonu, blankytná voda a videli sme miesto, kde padol posledný výstrel a umrel Winnetou. Pri spiatočnej ceste loď zakotvila v delte rieky Zrmanja, kde sme kúpali a skákali do vody zo skalného útesu, čo  bol pre všetkých mimoriadny zážitok. Najviac času sme  trávili na pláži, kde sme sa slnili, otužovali, plávali, lovili mušle, vytvárali kreatívne obrázky z mušlí a kameňov. Počas daždivého dopoludnia sme si urobili tvorivú dielňu a žiaci si vyrobili  náhrdelníky z mušlí, ktoré si nazbierali a vysušili, ako i  náramky zo zátok z plechoviek. Vytvorené šperky  si vzali na pamiatku domov. Aktívne sa zapájali sa do outdoorových aktivít. Súťažili v štvorčlenných družstvách v netradičných súťažiach na pobreží mora. Večerné diskotéky na terase pod holým nebom  pri mori zanechali v žiakoch nezabudnuteľné zážitky. Chorvátsky disdžokej umožnil Jakubovi Klaučovi púšťať piesne a mixovať ich. Pochválil Jakuba, že je veľmi šikovný   a odporučil, aby sa naďalej venoval tomuto koníčku.  Najväčším zážitkom bolo vystúpenie Lenky Moravčíkovej, ktorá nám zaspievala operné árie Ave Maria, ľudové piesne Na Kráľovej holi a Slovensko moje. Odmenili sme ju veľkým potleskom.                                                                                      
              Žiaci a aj my pedagógovia sme boli veľmi spokojní s prostredím, hotelovým ubytovaním a ústretovým personálom. Bezprostredná blízkosť pláže pod hotelom bola veľkou výhodou, lebo väčšinou sme boli na pláži len my a pár dovolenkárov. Ozdravovací pobyt splnil všetky očakávania  účastníkov OzP. Každý by bol rád zostal ešte pár dní v tomto príjemnom prostredí.                                                                                    
                Tatiana Groves, vedúca OzP

            • Vedecký pracovník z americkej NASA u nás

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album GLOBE.

              Dňa 10.6. 2024 navštívil našu školu vzácny hosť, vedecký pracovník z americkej NASA, pán Peter Falcon. Keďže s tímom vybraných žiakov sme už štvrtý rok aktívnou súčasťou medzinárodného projektu Globe, zaoberajúceho sa prírodnými javmi, ich zmenami, životným prostredím, mali sme to šťastie, že pán Peter Falcon poctil svojou návštevou aj našu školu. Predstavil žiakom svoju prácu, agentúru NASA, jej hlavnú vedeckú náplň, ale najmä význam žiackych meraní v rámci projektu Globe pre NASA. Predstavil žiakom rôzne programy zobrazujúce online snímky  planét a iných vesmírnych telies vysielané satelitmi v správe agentúry NASA. Peter rozprával veľmi pútavo, podával zaujímavé informácie a svojím entuziazmom nakazil aj prítomných žiakov. Celá prednáška bola vedená formou diskusie, žiaci mali bohatý repertoár otázok a komunikácia v anglickom jazyku nebola žiadnym problémom. A tak pôvodne plánovaná hodinová prednáška sa predĺžila na dve hodiny. Žiaci odchádzali s množstvom nových informácií a zážitkov a Peter odchádzal s prísľubom ďalšej spolupráce. Sme vďační za príležitosť stretnúť sa s ním.

          • Okresné kolo v atletike
            • Okresné kolo v atletike

            • 6. júna 2024 sa osem žiakov 2.ročníka zúčastnilo okresného kola v atletike. Získali 4 medaily - Mirko Rothmajer sa umiestnil na 2.mieste v behu na 50 m, Nikolka Bellová obsadila 3.miesto v skoku do diaľky, Damien Dóša bol na 2.mieste v hode vortexom a krásne 1.miesto v behu na 300 metrov obsadila Miška Klaučová s úžasným a jediným výkonom pod jednu minútu. 

            • Erasmus+ Tartu Estónsko 27.05.-31.05.2024

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Erasmus+ Tartu Estónsko 27.05.-31.05.2024.

              V dňoch 27.06. – 31.06.2024 žiaci ôsmeho ročníka našej školy Michaela Cejzlová, Daniela Bajčiová, Mária Kontar , Michal Priehradník, Martin Lacko a Patrik Lupták spolu so zástupkyňou p. Pintérovou a  vychovávateľkou p. Groves  navštívili v rámci projektu Erasmus+ druhé najväčšie mesto Estónska Tartu.
              Po trinásť  a pol hodinovej ceste sme sa dostali do Tartu. Na autobusovej stanici nás čakali rodiny s deťmi, u ktorých boli ubytované naše deti a kolegyňa  Triinu z partnerskej školy Tatu Hansa Kool. Prevzali si deti a Triinu nás zaviedla  do hotela. Všetci sme boli  radi, že po takej dlhej ceste si môžeme oddýchnuť.
              Druhý deň sme sa stretli v škole, kde sme sa oboznámili so systémom vyučovania, s kolegami partnerskej školy a žiakmi. Škola je veľká, priestranná a v okolí školy je veľa zelene a parčíky s jazierkom. Na prvej hodine sme sa stretli so žiakmi siedmeho ročníka na spoločnej aktivite – hodine estónčiny. Učiteľka rozdelila žiakov do zmiešaných Estónsko-slovenských skupín. Dostali lístočky s estónskymi slovami a obrázky. Žiaci mali  priradiť estónske názvy k obrázkom. Potom mali lístočky s anglickými slovami a lístočky s estónskymi slovami. Spoločne ich spájali podľa významu. Ďalšia aktivita bola pripravená v programe Kahoot o Estónsku a Slovensku. Žiaci súťažili v dvojiciach a najviac správnych odpovedí mala medzinárodná dvojica Danielka a Siune. Druhá hodina bola hodina matematiky. Sústredili sme sa vo veľkej miestnosti na najvyššom poschodí. Boli tam žiaci zo štyroch tried a jedna učiteľka im zadala úlohy, ktoré mali vyriešiť do obeda. Rozdala im pracovné listy a žiaci sa vybrali do školského parku, kde riešili úlohy. Po stanovenom limite PL odovzdali v škole. Čakal nás obed, ale úplne odlišný ako u nás. Žiaci mali pripravenú cuketovú polievku s chlebom a mliečno-tvarohový dezert. Naše deti sa čudovali, ako im to môže stačiť a nie sú potom hladní. Po obede sme šli na netradičnú hodinu environmentálnej výchovy. Plavili sme sa po rieke Emajogi na lodi, ktorá bola vyrobená z dreva podľa starej historickej lode. V súčasnosti slúži na vzdelávacie environmentálne projekty. Prednášku na lodi mala lektorka environmentalistiky. Žiaci sa oboznámili s faunou a flórou rieky a jej blízkeho okolia. Videli makety rýb, kožušiny bobra, ondatry a tuleňa. Počas plavby sme mohli vidieť novovybudovanú pláž, ktorá je obľúbenou oddychovou zónou obyvateľov Tartu. Zároveň sme mali možnosť vidieť jednu z najstarších častí mesta Tartu, ako aj novovybudovanú štvrť. Navštívili sme botanickú záhradu, ktorá sa využíva sa na edukačné účely. Nachádzajú sa tam rôzne druhy kvitnúcich rastlín,  bylinkové záhony, jazierko s leknami, vzácne stromy a kry. Žiaci využívajú túto záhradu ako ateliér pod holým nebom. Príležitostne  sa tu usporadúvajú koncerty. Na záver aktivít sme si prezreli kostol zo 14.storočia. Vystúpili sme na vežu a videli sme všetky časti mesta Tartu. Historickými uličkami sme sa dostali na hlavné námestie.                                                                                                                                                                   
              Tretí deň sme šli na výlet spojený s environmentálnou výchovou. Návšteva dedinky Kallaster pri jazere Peipsi bola zameraná na  pozorovanie hniezdenia lastovičiek.   Hniezda mali vybudované  pod strechami opustených domov, ale aj v pieskovcových útesoch jazera Peipsi. Zaujímavosťou tejto starobylej dedinky boli staré domčeky aj smerové tabule namaľované pestrými farbami. Žije tu okolo 700 ľudí ruskej a estónskej národnosti. Cez jazero Peipsy prechádza štátna hranica medzi Estónskom a Ruskom. Ďalšou zastávkou bola prehliadka neogotického zámku Alaskivi, ktorá  zanechala v deťoch obrovský zážitok. Vypočuli si pútavý výklad sprievodkyne v anglickom jazyku o histórii zámku,  o jeho osadenstve, využití v minulosti a v súčasnosti. Aktívne komunikovali so sprievodkyňou, čo svedčilo o tom, že naozaj ich zaujímali historické fakty. Zaujímavosťou boli voskové figuríny, ktoré znázorňovali všetky vrstvy osadenstva tohto zámku od najnižšieho postavenia až po panstvo.  Potom sme šli na obed do starobylej reštaurácie poniže zámku. Autobusom sme sa presunuli opäť do Tartu do AHHA Sience Center, ktorá  je v súčasnosti  najväčším vedeckým centrom v pobaltských štátoch. Bola založená na podporu vedy a techniky pomocou interaktívnych exponátov. Už pred vstupom žiakov upútalo auto, ktoré bolo zavesené na lanách a dokázali ho zdvihnúť pomocou páky. V centre sme trávili niekoľko hodín a žiaci stále objavovali a skúšali výdobytky techniky. Vôbec sa im nechcelo opustiť zaujímavé expozície technických výdobytkov.                                                                                                                                          
              Štvrtý deň si naši žiaci prezreli zaujímavú výstavku výtvarných prác a výrobkov, ktoré vyrobili žiaci Tartu Hansa Kool. Potom im zástupkyňa školy Triinu odovzdala certifikáty za úspešné zvládnutie aktivít Erasmu+. Spoločne s hosťujúcimi žiakmi sme šli na prehliadku  do Estónskeho múzea a pobavili sme sa v dome hore nohami Upside Down House. Estónske národné múzeum postavili na území bývalej vojenskej základne, ktorú počas Studenej vojny využívali sovietske strategické bombardéry.  Jej betónové steny sú obalené sklom, sú navrhnuté tak, aby odrážali okolité stromy a sneh, mimochodom dva najväčšie symboly Estónska ukryté aj v jeho zástave. Estónsko je totiž priekopníkom v elektronizácii a nových technológiách, čo platí aj v Národnom múzeu. Pri pokladni sme dostali kartičku, ktorú sme si prikladali k malým obrazovkám s popismi vystavených vecí. Text sa po priložení automaticky zobrazil v jazyku, ktorý sme si  pri pokladni vybrali , teda v angličtine. Okrem estónčiny a angličtiny je na výber aj ruština alebo fínčina. Prezreli sme si zaujímavé exponáty, prečítali historické fakty v angličtine a s úžasom sme konštatovali, že takú expozíciu sme ešte nikdy nevideli. Sme radi, že sme navštívili toto veľkolepé  múzeum. Potom sme šli na  slávnostný obed v Hoteli Tartu.  Po chutnom obede sme si prezreli  neoklasicistickú hlavnú budovu Estonian University. V Tartu sú sústredené všetky študijné odbory. Preto sa nazýva Tartu – mesto študentov. Vyšli sme na pahorok Toomemägi vyrastajúci nad mestom, kde sa nachádzala Múzeum študentskej  literatúry v historickej budove Katedrály. V parku popri chodníkoch boli inštalované jednoduché hudobné nástroje, na ktorých si zahrali aj naši žiaci. V príjemnom parku zelene sa študenti stretávajú,  aj vzdelávajú a užívajú si relax a pohodu. Z vrcholu kopca bol krásny výhľad na mesto a videli sme aj mestské Observatórium pri zostupe s pahorku. Deti si prevzali rodiny a spoločne trávili posledné popoludnie. 
              Posledný- piaty deň  Erasmu v Tartu sme skoro ráno  vycestovali do hlavného mesta Estónska do  Tallinnu. Navštívili sme ZOO, kde  estónski kamaráti  vysvetľovali našim deťom estónske názvy zvierat a potom si ich spoločne povedali po anglicky a na záver im naše deti povedali po slovensky. Spoločne sa dobre zabavili. Rozlúčili sme sa s kolegami a žiakmi Tartu Hansa Cool a odviezli nás na letisko v Tallinne. Leteli sme opäť do Rigy, z Rigy do Viedne. Z Viedne sme  domov pricestovali mikrobusom. Skoro po  deväťhodinovom cestovaní sme sa šťastlivo vrátili domov. Pred školou nás netrpezlivo čakali rodičia našich žiakov. Každý z nás si priniesol množstvo krásnych zážitkov, nových vedomostí  a spomienok.
              Vypracovala : Tatiana Groves


               

            • ŠKD - Dopravná výchova

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠKD - Dopravná výchova

              Cieľom dopravnej výchovy  je pripraviť deti na budúci samostatný a zodpovedný pohyb v cestnej premávke v súlade s etickými princípmi, v praktických situáciách uplatňovať zásady bezpečného správania sa v cestnej premávke podľa všeobecne záväzných právnych predpisov v role chodca, spolujazdca, kolobežkára, cyklistu, korčuliara, cestujúceho v hromadnej doprave i potenciálneho vodiča motorového vozidla.                                    Počas mesiaca máj prebiehali v ŠKD edukačné aktivity Bezpečne do školy. Každý ročník mal samostatne vypracované prezentácie, pracovné listy a edukačné aktivity.  Mali pripravené rôzne modelové situácie . Hravou formou sa naučili  ako teoretické vedomosti využiť v praxi.  Deti sa oboznámili so základnými pojmami, ako sa má správať chodec,  ako bezpečne chodiť po vozovke bez chodníka,  ako prechádzať cez cestu a cez križovatky, ako sa správať podľa základných dopravných značiek, poznať riziká v okolí železníc, slušne sa správať v dopravných prostriedkoch, ako bezpečne jazdiť na bicykli a kolobežke a použitie ochranných prvkov, aby boli videní. Pri niektorých aktivitách sa deti zabavili a odniesli si nové poznatky a vedomosti, ktoré využijú pri každodennom pohybe v cestnej premávke.
              Tatiana Groves

            • Erasmus+ Projekt - Job shadowing - Mallorka

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Erasmus+ Projekt - Job shadowing .

              V rámci Erasmus+ Projekt - Job shadowing mala naša škola možnosť navštíviť školu v Manacore, na Mallorke. V týždni od 27.mája do 31.mája sa pani učiteľka Dana Ďurovková a pani asistentka Anna Gabašová zúčastnili vyučovania na škole Sant Vicenç de Paül School. Je to škola, ktorú navštevujú žiaci od 3 do 16 rokov, plánuje sa však už rozšírenie aj pre deti v "jasličkovom" veku. Škola je oproti našej menšia, má približne 100 škôlkarov a 300 starších žiakov. V takmer všetkých ročníkoch je iba jedna trieda. Všetky deti od 3 do 12 rokov nosia uniformy, starší žiaci už nemusia. Priestory školy sú pre nás úplne netypické, krásne staršie maličké budovy, súčasťou je dokonca kaplnka, v ktorej mávajú vystúpenia alebo iné školské akcie. Pani učiteľky pozorovali výučbu spolu ale aj zvlášť, keďže zameranie projektu bolo okrem jazykov a samotnej výučby aj na prácu so žiakmi, ktorí majú špeciálne potreby. Videli v rôznych ročníkoch hodiny matematiky, angličtiny, katalánčiny, španielčiny, čítania, vlastivedy, aj prácu ich pani asistentky so skupinkami detí. Zaujímavé bolo prepojenie učebných látok nielen v teórii ale aj praxi, tiež využívanie vlastnej PC techniky na hodinách, aj spoznávanie mesta pod vedením žiakov, ktorí si pripravili krátke info o ich pamiatkach a zaujímavostiach. Následne mali naše pedagogičky konzultácie s domácimi pedagógmi a vedením školy, na ktorých si porovnali školské systémy našich krajín, aj samotné metódy a techniky. Vo voľnom čase sa podarilo stihnúť návštevu hlavného mesta Palma, úžasných Dračích jaskýň, a samozrejme jedna cesta smerovala aj na pobrežie, keďže Manacor sa nachádza vo vnútrozemí. Tešíme sa zo spolupráce s novou školou, a veríme že v budúcom roku už bude možná aj výmena žiakov.

            • Erasmus+ job shadowing - Portugalsko

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Erasmus+ job shadowing .

              V máji sa v rámci projektu Erasmus+ zúčastnili naše dve kolegyne Mgr. Marcela Homolová a Mgr. Monika Tanečková  job shadowingu v Portugalsku za účelom pozorovať školstvo v inej krajine. Navštívili oblasť Arouca, v ktorej leží Základná škola Agrupamento de Escolas de Escariz. Školu navštevuje 1700 žiakov, nájdete tu materskú školu, 1. stupeň, 2.stupeň.
              Vyučovanie sa začína o 8.15, žiaci sú počas dňa v škole až do popoludňajších hodín, končia približne okolo 15.- 16.00 hod. Počas pracovnej návštevy mali vyučujúce možnosť sledovať napríklad iný spôsob hodnotenia žiakov. 
              Na 1.stupni sú v Portugalsku žiaci hodnotení len slovne, známky dostávajú až na 2.stupni. Dostať v Portugalsku jednotku nie je taká výhra ako u nás, známky majú opačnú hodnotu, oplatí sa nosiť domov päťky .
              V škole nevykonávajú dozory pedagógovia, najmenších žiakov strážia cez prestávku upratovačky. Túto školu navštevuje množstvo žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Škola disponuje špeciálnymi učebňami pre autistov, oddychovou miestnosťou a v neposlednom rade vlastným krytým bazénom, ktorý využívajú všetci žiaci školy. 
              Na škole je zakázané používanie mobilov, ktoré bez problémov všetci rešpektujú.

              V škole vládla priateľská pokojná atmosféra a veľmi dobrá disciplína žiakov. Na hodinách boli žiaci sústredení a nevyrušovali, rovnako ako cez prestávky. Zistili sme, že mladí ľudia nemajú veľmi záujem učiť sa angličtinu, ako cudzí jazyk si vyberajú častejšie francúzštinu.
              Škola sa nachádzala v prekrásnom prírodnom prostredí, obklopená lesmi a množstvom prírodných úkazov, parkov. V tejto oblasti rastie dub korkový, preto nie je výnimočné nájsť v priestoroch školy využitie tohto materiálu. Celkový dojem z tohto miesta, prostredia a ľudí mali naše kolegyne výborný a odniesli si mnoho inšpirácií.

            • 4.A,B - Škola v prírode 2023/2024 - Donovaly

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album 4.A: Škola v prírode 2023/2024 - Donovaly.

              Štvrtáci od prvého júnového pondelka vymenili svoje triedy za krásnu prírodu Donovál. A aj keď nás dážď celkom neobchádzal, zvládli sme každý deň prejsť viac ako 10km. Daždivé dopoludnie sme venovali príprave do piateho ročníka, poobedia trávime v prírode a večery venujeme spoločným hrám a zábave. Najlepšie nás však ešte len čaká, dnes vyrážame lanovkou na Novú hoľu a odtiaľ na vrch Zvolen. Poobede, ak sa počasie podarí, nás čaká bazénová party a podvečer opekačka. Zajtrajšok strávime v Habakukoch, na bobovej dráhe a v Myšiačikovom vodnom svete. Nakoniec v piatok pri návrate domov ešte navštívime Harmaneckú jaskyňu.

          • Vyhodnotenie súťaže v anglickom jazyku Englishstar 2024
            • Vyhodnotenie súťaže v anglickom jazyku Englishstar 2024

            • Englishstar je súťaž v anglickom jazyku, v ktorej si každoročne môžu zmerať sily žiaci základných škôl. Zapájajú sa do nej žiaci z celého Slovenska a nebolo tomu inak ani v tomto školskom roku.
              Úlohou žiakov je počas 45 minút vypracovať test, ktorý je pripravený vopred organizátormi. Test je zameraný na obsah učiva daného ročníka. Každý ročník tvorí osobitnú kategóriu.
          • Matematický klokan 2023/2024 - celoslovenská matematická súťaž
            • Matematický klokan 2023/2024 - celoslovenská matematická súťaž

            • Matematický klokan je celosvetová matematická súťaž, do ktorej sa každoročne zapája obrovské množstvo žiakov, aby si otestovali svoje matematické, ale aj logické zručnosti.
              V tomto školskom roku sa súťaž konala 26. marca 2024.

              Zapojila sa do nej takmer stovka žiakov našej školy, od 1. až po 9. ročník. A ako sa im darilo?

              Vyhodnotenie za 1. stupeň – najúspešnejší žiaci:

            • Turistický krúžok - záverečný výlet

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Turistický krúžok - záverečný výlet

              Náš posledný výlet v tomto školskom roku smeroval do Nízkych Tatier. Plánovaný bol výlet z Telgártu cez Kráľovu hoľu 1946 m.n.m., prechod hrebeňom na útulňu Andrejcová s prenocovaním, pokračovanie hrebeňom a zostup do Závadky nad Hronom. Naše plány sme ale museli prispôsobiť počasiu a náš výlet bol nakoniec len jednodňový. Vyrazili sme z Telgártu za príjemného slnečného počasia. Rozhodli sme sa pre náročný výstup na Kráľovu hoľu po zelenej turistickej značke, pretože sme chceli preskúmať aj Kráľovu skalu. Prekonávali sme strmé stúpania, ale odmenou boli nádherné výhľady z Kráľovej skaly. Po prestávke na obed nás čakal krátky zostup zo skaly a následné posledné hodinové stúpanie na Kráľovu hoľu, ktorá na chvíľu odhalila aj vysielač. V poslednej tretine výstupu nám príroda ukázala svoju silu. Začal fúkať veľmi silný vietor, ktorý sprevádzal aj slabší dážď a pre hmlu sme takmer nič nevideli. Pri vysielači sme si obliekli všetky teplé veci a síce premrznutí, niektorí vystrašení z počasia, sme si zaspievali Na Kráľovej holi...Vzhľadom na počasie sme nemohli pokračovať po hrebeni, a tak sme sa rozhodli pre zostup po modrej turistickej značke do dedinky Šumiac. Pre všetkých to bol veľmi silný zážitok, výstup s batožinou (7-15kg), vrtochy počasia, nádherná príroda Horehronia a Nízkych Tatier. 
              Teším sa na budúci školský rok a nové turistické zážitky v skvelej partii.
              A. Zvarová

        • zatiaľ žiadne údaje
          • Lorem ipsum...